Hårkur med A-Vitamin ©

Beskrivelse:

Super lækker cremet hårkur, der kan anvendes både i det våde hår og i det tørre. Det er en rigtig vitamin bombe til hår og hovedbund.

Brug den istedetfor en hårbalsam, der for mange af os, kan have en tendens til at få håret til ret hurtigt at blive tungt og se fedtet ud. Hårkuren her giver fylde og luftighed til håret. Den er meget cremet i konsistensen og drøj i brug.

Hvis du bruger den i det våde hår, så lad den gerne sidde lidt før den skylles ud. Evt. medens man sæber sig ind. Skal den anvendes i det tørre hår, er den mest til folk der har meget kruset og kraftigt hår,hvor den er suveræn.

Læs altid hele opskriften igennem før start og sørg for at de forskellige ting er afmålt og redskaberne der skal bruges er fundet frem.

Fedtfase:   
Lanette                                      20 gr
Cetanol                                      20 gr
Olivenolie Øko                         15 gr
Vandmelonolie                        10 gr

Mustard olie                              12 gr

Kokosfedt Øko                         10 gr

Rød palmekernefedt øko         12 gr

Vandfase:
Cetrimonium Chloride             25 gr  Har du dehyquart så brug samme mængde.
Kaliumsorbat                             1  gr
Demineraliseret vand              425 gr

Køb i et supermarked til 8-9 kr for 1 liter.

Koldtrøringsfase:

Vandopløselig gulerodsolie     8 gr  ( kan bruges Øko Tucumaolie i stedet.)Eller buriti olie/ eller Havtorneolie

E-Vitamin acetat                        2 gr

D-Panthenol                              5 gr

Squalane                                     5 gr

O / W – emulsion Portion giver til ca. 500 ml

Altid vigtig ved en opskrift,  at se hvilken fremgangsmåde der skal bruges. Som her hvor det er en O/W emulsion, der er det vigtigt at det er den store skål vandfasen kommes i, da den samlede mængde ender med at være i den skål.

Brug altid vandbad, da det gør det langt lettere at styre opvarmningsprocessen, og man skåner råvarerne bedst på den måde. Brug gerne gode glasskåle der tåler opvarmning, der kan sættes delvis i en gryde, så vandet kan nå op på bunden.

Vand og fedtfase smeltes /opvarmes i hver sit vandbad. Da de fleste af ingredienserne i fedtfasen har et smeltepunkt omkring 62-65 grader, er det nogenlunde deromkring vandfasen også bør ligge. Der sker dog intet ved, at det ikke er præcis samme temperatur når faserne hældes sammen.

Når alt i fedtfasen er smeltet, og vandfasen er ca deromkring 65 +- 2-3 grader, så tages skålen med fedtfasen op af vandbadet, og hældes under piskning med håndpiskeris i vandfasen.

Bibehold gerne vandfasen over vandbad, men sluk for varmen, medens sammenblandingen står på.

Tag nu også den sidste skål op af vandbad og fortsæt med at piske i blandingen. Husk at have en dejskraber ved siden af, til at skrabe ned hvad der løbende sætter sig på siden.

Koldtrøringsfasens Vitaminer,- ekstrakter mm tilsættes til sidst når kuren er rørt lunken.
Hvis man ønsker flere ekstrakter i, skal den mængde tages fra vandet.
f.eks hvis der tilsættes 30 gr. granatæbleekstrakt til slut  skal den mængde tilsættes mindre af vandet i vandfasen.

Forslag: 

Hårkuren bliver ret fast i konsistensen. Den kan selvfølgelig fyldes på krukker, men man skal huske på, at når man så tager af den vil det ofte være med våde fingre, og det tilfører bakterier og laver en skorpe. Jeg synes den gør sig godt på enten en pumpeflaske så man kan trykke lidt ud eller en blød plastflaske. En tube på 100 ml kan den også gå godt i

Personligt kan jeg bedst lide min hårkur på den her bløde 250 ml plastflaske. Den er nem at trykke på og den kan man få også det sidste ud af. Det kan knibe med en hård pumpeflaske. .

Når hårkuren skal fyldes på emballage, er det en god ide, at fylde den på en lille 4 liters frysepose, og lukke godt med en knude eller elastik. Derefter klippes et ikke for stort hul i den ene posespids, og det er så meget nemmere at fylde ned i flaskerne. Også til cremer der fyldes på krukker giver det er betydeligt pænere slutresultat.

Da det er meget forskelligt hvordan vi hver især har det med dufte, så er det heller ikke muligt at skrive hvor meget der kan kommes i. Nogle foretrækker hårkuren helt uden duft. Desuden er der meget forskel også på olierne og hvor stærke de er ,og går igennem, så som udgangspunkt så doser lidt efter lidt. Og husk at skrive navn og antal dråber eller ml eller gr, hvad der nu passer dig bedst, ved opskriften, så du har en ide til næste gang den skal laves,  om hvad der kom i, hvis du gerne vil ramme nogenlunde det samme resultat igen.

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *