Squalane

38,00 DKK1.750,00 DKK

Inci: Squalane.

Oprindelse:  Udvundet af oliven. Vegetabilsk.

Udseende: Klar olie.

Duft: Neutral duft.

Squalane er et produkt det lige betaler sig at læse deklaration/inci på. Der findes nemlig en variation af squalane, der ikke er vegetabilsk , men kommer fra hajlever. I mange år var det nok den eneste på markedet, ligesom spermacet f.eks. der tidligere kun kom fra hvaler, men nu kun findes i en vegetabilsk plantebaseret udgave. Men squalane, eller snarere squalene( et lille bogstav til forskel) findes stadig i den animalske form, tiltrods for at hajer er stærkt udryddelsestruede. Og der på alle måder er langt mere fornuft i at avende den  plantebaserede.

Især fordi den originale squalene form, skal bearbejdes til squalane, da den eller bliver utrolig hurtigt harsk, når den bliver udsat for ilt.  Hvilket jo ikke er noget vi ønsker at udsætte huden for. Tværtimod. Da alt hvad vi går efter jo netop er produkter der kan hæmme de frie radikalers nedbrydnings proces i huden.

Det gælder slet ikke for den bearbejdede form, der så er squalane. 

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. 

Ryd

Beskrivelse

Da Squalane udgør en naturlig bestanddel af hudens fedt(sebum) optages den ualmindelig godt. Virker beskyttende og blødgørende.
Squalane fungerer ligesom Jojobaolien gør, som hjælpe transportmiddel for andre fedtopløselige ingredienser, og gør på den måde,at der opnåes langt bedre udnyttelse/ og effekt af disse. Den er også istand til i høj grad at øge viskositeten af de produkter den sættes sammen med. Det vil sige, at har man en creme eller serum man synes trækker lidt på huden, så vil tilsætning af squlane til produktet nedsætte/ fjerne den fornemmelse.
Velegnet til både hud-og hårprodukter.

Den kan både tilsættes varmt op til 80 grader eller tilsættes koldt i koldtrøringsfasen, når produktet er lunkent.
Studier har vist, at den har en helt speciel egenskab, der gør,at den kan ned til en – temperatur til 38 grader, kan holde olier på et flydende stadie. Dette gør den suveræn til produkter som Vintercreme,- læbepomade og lignende.

Til produkter som skintonics og ansigtrens, hvor olivenolie kan virke for fed, men man ønsker de gode aktivstoffer fra olien, der kan med fordel tilsættes squalane istedetfor, da den ikke på samme måde som olien føles fedtende på huden.
Dosering: 1- 100 %. Men optimalt er omkring 3-15%

Velegnet til produkter som: 

  • Serum
  • Skintonic
  • Luksus ansigtsprodukter
  • Hårprodukter
  • Masageolier

Forslag med squalane: 

En olie som ricinus olien der er meget svært optagelig, og som nogle kan lide at bruge som hårolie, bliver hvis den tilsættes 10% squalane langt lettere at arbejde med.

Hårolie til sprayflaske: 

  • 30 ml morgenfrueolie
  • 20 ml arganolie
  • 20 ml mustardolie
  • 15 ml squalane
  • 15 ml ricinusolie

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , ,