Anti fedtere

Der ligger mange tanker bag denne varekategori, og hvilken overskrift den skulle have, for en masse af de ret oplagte ord er ikke så “heldige”. Det kunne være blødgørere – typisk forbundet med skyllemidler. Eller Silicone-erstattere. Men det, som disse produkter kan, fortjener ikke at blive forbundet med de negative vibes der kan være omkring den type produkter.
Og da der også er tale om to ret forskellige varekategorier, der begge evner at lave den samme effekt, så var det tricket at finde et fællesnævner ord.
Den ene vare kategori, der er der tale om Vegetabilske oliebaserede produkter, der er så magre og dermed letoptagelige, at de i en mindre % andel i et olie/fedt baseret produkt, evner at få det produkt til at føles langt mindre fedtende og svært optageligt på huden. Men derimod til trods for brug af rene butters og olier få huden til at optage det langt lettere og føles silkeblød og glat istedet fedtet og klistret.
Typisk tilsætter man 5-15% af dem til et produkt. Der kan dog tilsættes langt højere % satser alt efter hvilken type produkt der arbejdes med. Er det en Whipped butter, der skal ende med at have en ret fast konsistens, vil typisk 10 % være max. Men vil også være rigeligt til at give en hudfølelse af langt mindre fedtethed end uden Anti fedteren.
Til f.eks. en ren olie blanding er der ingen problemer med at gå langt højere op i % indsatsen.
Et eksempel vil være den Glimmer olie opskrift der linkes til, hvor der er op til 80 % af en Anti-fedter.
Den anden af vare kategorierne, er en type af pulvere der laver samme effekt. Da det er pulvere, vil de give slut resultatet en lidt større “tørhed”, som er svær at definere et rent fedtbaseret udgangspunkt som, men hudfornemmelsen vil af efter % indsats af den valgte type Anti fedter pulver, kunne føles på den måde.
Man kan sagtens i en Recept lave en kombination, således at man har en % indsats af en af de flydende Anti fedtere, og en % indsats af en pulver Anti fedter.
I de rette % satser kan det give Produkter med en silkeblød touch og følelse på huden.
Vi har i den her varekategori lagt alle de råvarer ind, der har de egenskaber. Dermed ikke det samme som at de alle kan erstatte hinanden, så en til en olieblanding der vil kunne tilsættes en meget høj % del af, vil ikke bare kunne erstattes af en af de andre i kategorien. Det er forskellige råvarer, der skal bruges forskelligt og i forskellige indsatser, selvom de har den samme basis egenskab og evne.
Men leg med dem og kombiner dem gerne, de kan kun gøre dit olie/ fedt basered produkt meget lækrere og luksuriøst :)

Comments are closed.