Cetyl Alkohol, vegetabilsk

22,00 kr.1.525,00 kr.

 

INCI: Cetyl Alcohol

 

Udseende: Hvide flager/pastiller

 

Duft: Næsten ingen

 

Opløselighed: kan opløses olie – i den varme fase

 

Smeltepunkt: Ca. 49 grader Celsius

 

Indsatsmængde: 1 – 30%

 

OBS: Tidligere Cetanol Alkohol, vegetabilsk

Cetyl Alkohol fungerer bedst i kombination med en eller flere andre emulgatorer, og giver ikke helt stabile emulsioner hvis den bruges alene.

Den har en meget god holdbarhed.

Der er rigtig mange forskellige typer af emulgatorer fra samme udgangspunkt. Det kan godt se lidt forvirrende ud, men det er simpelthen fordi de bliver fremstillet til at kunne bruges til forskellige typer af produkter ,som f.eks. hårbalsam, bodylotion, lidt federe cremer m.m. 
De er som udgangspunkt plantebaserede, fra kokos- og palmekernefedt. Men ved fremstillingsprocessen er det, der differentierer dem fra hinanden, hvor mange fedtsyrer-/kæder de får fraspaltet eller bibeholder, alt efter hvor gode emulgatorer de bliver og i hvor stor grad de kan binde sig til Vand eller / og olie. 
Cetyl Alkohol (Cetanol), Spermacet og Stearin er alle tre co-emulgatorer. De kan ikke stå alene, men skal bruges kombineret med en eller flere andre emulgatorer. 
Hvor f.eks. både Lanette og L-voks er emulgatorer der kan bruges alene, fordi de er kombinationsemulgatorer, der består af flere elementer end blot fedtstofferne. 
Det vil sige, at der kan laves en creme eller lotion udelukkende med olie, vand og L-voks eller Lanette som emulgator. 
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

 

Vegetabilsk Cetyl Alkohol anvendes som en råvare, der tykner dit produkt i eksempelvis lotions, salver og body butters.
Det kommer i små, hvide flager, som nemt kan forveksles med emulgerende eller andre former for voks. Det er dog ikke en emulgator i sig selv, da den skal kombineres med en eller flere emulgatorer, men den er medvirkende til at stabilisere emulsioner.

 

Cetyl Alkohol tykner et produkt og giver det fylde – ligesom det forbedrer viskositeten, således produktet glider bedre på huden. Cetyl alkohol er et blødgørende middel, som tykner/hærder, uden at efterlade tyngden/vægten, som voks kan efterlade.  Det kan anvendes i eksempelvis lotions, hvor det giver din lotion fylde men ikke en yderligere tyngde eller klæbrighed.

Anvendes Cetyl alkohol i vandfri produkter, vil det efterlade dem mere silkebløde, end hvis Cetyl alkoholen udelades. Cetyl alkohol hjælper til at stabiloisere emulsioner men er dog ikke en emulgator i sig selv, idet den kun er opløselig i olie.

Laver du eksempelvis en body butter bar indeholdende voks, kan du med fordel erstatte noget af voksen med Cetyl alkohol oh dermed ”lette” på konsistensen samtidig med, at du tilfører det færdig produkt end større blødhed og mere viskositet, når det kommer i kontakt med huden.

 

Cetyl alkohol er en råvare, hvor der ikke skal bruges meget for at forbedre produktets tykkelse. 1 – 4% er nok til at skabe den rette konsistens i fugtgivende lotions – vel at mærke uden at en voks tynger det færdige produkt.

Cetyl alkohol kan anvendes i vandfri produkter – dog skal man være meget opmærksom på at få rørt det rigtig godt ud i de varme olier/butters, da det ellers kan krystallisere.

Anvender du Cetyl alkohol, bør du anvende mellem 1 – 30%. Til emulsioner bør du anvende små mængder inden for denne ramme, og laver du vandfri produkter, bør du anvende højere mængder inden for denne ramme.

I og for sig kan Cetearyl alkohol erstattes med Cetyl alkohol, dog skal man være OBS på, at Cetearyl alkohol giver et tykkere og mere ”fluffy” slutprodukt end cetyl alkohol.

 

Du finder nogle lækre opskrifter på produkter lavet med cetearyl alkohol lige her.
Er du interesseret i at udforske nogle bestemte, har jeg udvalgt disse nedenfor:

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,