Tucuma olie / ØKO

46,00 kr.1.130,00 kr.

 

INCI: Astocaryum vulgare Oil 

 

Økologisk.

 

 

Oprindelse: Brasilien

 

Udseende: mørk orange. Meget farvende.

 

Duft: Meget fin og behagelig frugtagtig duft.

 

Tucuma olien er koldpresset, vildthøstet og økologisk.

 

Tucuma olien fremstilles fra frugten, og får derfor sin flotte røde farve, mens Tucuma butteren er fremstillet fra kernen, og derfor hvidlig.

 

Den lille 30 ml flaske er i glas. 

 

Beskrivelse

 

Tucuma olien er en af de bedste olier at bruge, hvis man ønsker høj koncentration af proVitamin A (Beta-caroten). Og så afgjort meget bedre end karotin olien, fra gulerødder, der først og fremmest er opblandet i en eller anden basis olie, som man ikke kan blive fri for, fordi den er for koncentreret at sælge, så derfor blandes den som regel op i forholdet 1x 10. Altså 1 del karotin koncentrat og resten er typisk solsikkeolie, olivenolie eller lign.. Er det en økologiske variant, er det den opblandede olier der er økologisk.

Derudover taler tallene for sig selv:

  • Beta Caroten indholdet i gulerødder er 6,6 milligram / 100 gr masse.
  • medens indholdet af Beta carotin i Tucuma frugten er 52 milligram /pr 100 gr frugtmasse

 

Olien har desuden højt indhold af Omega 3, 6 og 9.

Den kan bruges til at behandle sol og alderdoms pletter på grund af højt indhold af melanin.

 

Det er ikke en olie der normalt bruges alene, da den farver ret meget. Men i små koncentrationer, og sammen med andre olier, er den perfekt til både ansigts- og kropsolier.
Bruger man den direkte og alene, så farver den lige når den kommer på huden, men den optages rigtig godt og farven forsvinder lidt efter lidt. Så man bliver ikke ved med at være orange. Man skal dog nok være obs på evt. affarvning på tøjet.

 

Olien er meget velegnet at bruge sammen med den røde hindbærkerneolie, fordi den tilfører huden den høje koncentration af Provitamin A/beta carotin, der gør at huden tåler solens stråler bedre, og kombineret med hindbærkerneoliens beskyttelse, er det en rigtig god sol olie blanding.

 

Der er to typer af Tucuma planter i Amazonas. Denne olie er den der hedder Tucuma-do-para. Det er den mest anvendte, også til fødevarer, da planten regenerer bedre og frugterne er mere velsmagende end fra den anden type, der hedder tucuma-do-amazonas (Astrocarym tucuma).

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , ,

Comments are closed.