Tucuma olie ØKO

46,00 DKK1.130,00 DKK

Det er ret lang tid det har været muligt at få fat i den her vildt fantastiske Brasilianske olie, men jeg var heldig denne gang hvor jeg skulle have Acaibær olien hjem, at der var en fra USA der ville gå sammen om en mængde den lille fabrik ville producere. Så altså her endelig efter al for lang tid er her Tucuma olie igen. :))  

Inci: Astocaryum vulgare

Oprindelse: Brasilien

Udseende: mørk orange. Meget farvende.

Duft: Meget fin og behagelig frugtagtig duft.

Tucumaolien er koldpresset,- vildthøstet og Økologisk.

Tucuma olien fremstilles fra frugten, og får derfor sin flotte røde farve, medens Tucuma butteren er fremstillet fra kernen, og derfor hvidlig.

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. 

 

Ryd

Beskrivelse

Tucuma olien er efter min mening en af de bedste olier at bruge, hvis man ønsker høj koncentration af proVitamin A( Beta-caroten). Og så afgjort meget bedre end karotin olien, fra gulerødder, der for det første altid er opblandet i en eller anden basis olie, som man ikke kan blive fri for, fordi den er for koncentreret at sælge, så derfor blandes den som regel op i forholdet 1x 10. Altså 1 del karotin koncentrat og resten er så solsikkeolie,- Olivenolie eller andet. Er det den økologiske variant, er det den opblandede olier der er økologisk.

Derudover taler tallene for sig selv.

  • Beta Caroten indholdet i gulerødder er 6,6 milligram / 100 gr masse.
  • medens indholdet af Beta carotin i Tucuma frugten er 52 milligram /pr 100 gr frugtmasse.
    Derudover indeholder den ret meget :
  • Omega 3,- 6 og 9.
    Den kan bruges til at behandle sol og alderdoms pletter på grund af højt indhold af melanin.

Det er ikke en olie der normalt bruges alene, da den farver ret meget. Men i små koncentrationer, med andre olier til både ansigt-  og kropsolier er den perfekt. Bruger man den direkte og alene, så farver den lige når den kommer på huden, men den optages rigtig godt og farven forsvinder lidt efter lidt. Så man bliver ikke ved at være orange. Det er mere det tøj man har på, man nok skal være OBS på.

Den er meget velegnet at bruge sammen med den røde hindbærkerneolie, fordi den tilfører huden den høje koncentration af Provitamin A/beta carotin, der gør at huden tåler solens stråler bedre, og kombineret med hindbærkerneoliens beskyttelse, er det en rigtig god sol olie blanding.

Der er to typer af Tucuma planter i Amazonas. Den jeg har olien fra her, er den der hedder Tucuma-do-para. Det er den mest anvendte, også til fødevarer, da planten regenerer bedre og frugterne er mere velsmagende end fra den anden type, der hedder tucuma-do-amazonas( Astrocarym tucuma) .

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Comments are closed.