Kaliumsorbat / E-202

24,00 DKK855,00 DKK

Inci: Potassium sorbate / E-202

Dosering: pr 100 gr/ ml ca 0,3 gr. / pr. kg 3 gr ca.

Kaliumsorbat, E-202, forekommer naturligt i f.eks. jordbær, kirsebær, rønnebær og tomater. Til industrielt brug fremstilles produktet dog syntetisk.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Kaliumsorbat er kaliumsaltet af sorbinsyre. Sidstnævnte fremstilles ved sammenkobling af crotonaldehyd og malonsyre. Kaliumsorbat er et konserveringsmiddel. Det er særligt virksomt over for gær og skimmelsvampe i surt miljø (pH<6), hvor sorbaten er helt eller delvist omdannet til sorbinsyre.

Kaliumsorbat benyttes hovedsageligt til fødevare konservering.

Kaliumsorbat anvendes til de fleste typer egen produceret natur kosmetik, hvor det giver produkter med blot en lille indsats/ % sats en rigtig god holdbarhed.

Den er optimal at bruge i forhold til f.eks Natriumbenzoat/ E-211 da kaliumsorbat lader sig opløse koldt og derfor er meget velegnet til shampoo og kropssæbe der ikke bør opvarmes. Og til produkter der er koldtrørte og lignende som skintonic,- facemist mm.

Den duer ikke til produkter hvor der ikke er en vandfase i et eller andet omfang.

Så til vandfrie produkter/ salver og læbepomader er det enten ingen konservering, eller der kan bruges lidt benzoetinktur eller ren ublandet E-Vitamin acetat.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,