Serum med Peptide og andre Aktivstoffer ©

Portion giver til ca 100 ml

Beskrivelse:

En letoptagelig meget blød og behagelig creme.  Da det er en forholdsvis mager creme, er den meget velegnet som base for en cremetype, hvor man tilsætter nogle gode aktivstoffer. Og hvor huden får glæde af dem, i forhold til at komme aktivstofferne i en federe cremetype.

Mængde er i %. Angivelserne kan uden  videre omsættes til gram og dermed laver man knap 100 gram creme ved at følge angivelserne herunder.

Vandfase:

52,4  % Demi-vand

10 % Aloe vera juice

3 % Glycerin

0,3 % Kaliumsorbat

Fedtfase:

7 % Tidselolie Øko

6,5 % Mangobutter

4 % Cetyl alkohol

4 % Vegetal

3 % Blåbærkerne olie

Koldtrøringsfase/ under 40 grader:

5 % Blåbærekstrakt

5 % Hyaloronsyregel

1,5 % Hexapeptide

0,3 % Tocopherol E-vitamin

OBS inden du går i gang:

Altid vigtig ved en opskrift, at se hvilken fremgangsmåde der skal bruges. Som her hvor det er en O/W emulsion, der er det vigtigt at det er den store skål vandfasen kommes i, da den samlede mængde ender med at være i den skål.

Brug altid vandbad, da det gør det langt lettere at styre opvarmningsprocessen, og man skåner råvarerne bedst på den måde. Brug gerne gode glasskåle der tåler opvarmning, der kan sættes delvis i en gryde, så vandet kan nå op på bunden.

Fremgangsmåde: O/W emulsion (olie i vand blanding)

Vand og fedtfase smeltes /opvarmes i hver sit vandbad.
Da de fleste af ingredienserne i fedtfasen har et smeltepunkt omkring 62-65 grader, er det nogenlunde deromkring vandfasen også bør ligge. Der sker dog intet ved, at det ikke er præcis samme temperatur når faserne hældes sammen.
OBS: Disse opvarmningsgrader gælder normalt ved de fleste produkter, men med denne her med Vegetal er det vigtigt at fedtfasen kommer op på 70 grader.

Når alt i fedtfasen er smeltet, og vandfasen er ca. deromkring 65 +- 2-3 grader, så tages skålen med fedtfasen op af vandbadet, og hældes under piskning med håndpiskeris i vandfasen.

Bibehold gerne vandfasen over vandbad, men sluk for varmen, medens sammenblandingen med piskeris står på.

Tag nu også den sidste skål op af vandbad og fortsæt med at piske i blandingen.
Husk at have en dejskraber ved siden af, til at skrabe ned hvad der løbende sætter sig på siden.

Imens tilsættes nu den i forvejen afmålte koldtrøringsfase, gerne lidt efter efter lidt og medens der piskes fortsat.

Når hele koldtrøringsfasen er tilsat og lotionen er rørt/pisket til omtrent lunken, kan tilsættes eventuelle æteriske/essentielle olier som duft, og ligeledes virkestoffer hvis dette ønskes. f.eks. E-Vit og ekstrakter mm.

Forslag: 

Når cremen skal fyldes på krukker, er det en god ide at fylde den på en lille 4 liters frysepose, og lukke godt med en knude eller elastik. Derefter klippes et ikke for stort hul i den ene posespids, og det er så meget nemmere at fylde ned i krukkerne.

Lav evt. to forskellige portioner sådan:

Med min vandopløselige Gulerodsolie,- Karotin,- eller Havtorneolien er det rigtig nemt at lave to typer creme af den samme portion der kommer til at fremstå meget forskellige. Og også får ret forskellige virkestoffer.

Når cremen er helt færdig, og før dufttilsætning, så del portionen i to skåle. Den ene kan så gøres færdig med f.eks en type ekstrakt og måske E-Vit og den ønskede duft dertil. Og til den anden portion tilsættes så lidt af en af de ønskede olier nævnt ovenfor. Pas på med dosering da de alle farver ret meget.
Til en halv portion på ca 425 gr tilsættes måske omkring 2-3 gr. Men bedst er at komme lidt i ad gangen og så røre rundt og prøve til det har den farve man selv ønsker.

Duft:

Da det er meget forskelligt hvordan vi hver især har det med dufte, så er det heller ikke muligt at skrive hvor meget der kan kommes i. Nogle foretrækker en Serum/creme til ansigtet helt uden duft. Desuden er der meget forskel både på de forskellige enten æteriske eller duftolier, hvor stærke de er og hvor meget de går igennem i produktet. Som udgangspunkt så dosér lavt til at starte med, og tilsæt når produktet er prøvet på huden, flere dråber lidt efter lidt. Og husk at skrive navn og antal dråber eller ml eller gr, hvad der nu passer dig bedst, ved opskriften, så du har en ide om hvad der kom i til næste gang, den skal laves.

©