Havtornebær olie

45,00 DKK1.180,00 DKK

INCI: Hippophae Rhamnoides

 

Oprindelse: Europa

Plantedel: Dyrkede bær. Denne olie er fremstillet af det kødfulde bær.

Udtrækningsmetode: Udvundet ved koldpresning af bærrene.

Udseende og duft: Stærk orange farve, tykflydende . Frisk og stærk duft af havtornebær.

Flere fabrikanter gør det i, at lave mix olier, hvor de bruger både olie og bær sammen. Da der er ret forskellig fedtsyresammensætning i den olie der kommer fra henholdvis kerner og bær, bør man undersøge om det er tilfældet. Eller tjekke inci for at se hvilken type der er tale om.

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. Ligesådan ved de olier hvor de kommer i pipetteflasker, vil de også altid være af glas. 

Ryd

Beskrivelse

Havtorn er en busk med rigtig mange stikkere. På den vokser de små bløde stærkt orange bær. Farven er meget gennemtrængende. Når man selv skal kaste sig ud i at plukke den, gøres dette nemmest efter den første frost,eller efter at have puttet en gren i fryseren et døgns tid.
Forskere mener, at fortidens plante dyrkere plantede og dyrkede den, på grund af dens store næringsmæssige værdier og høje Vitamin indhold.

Vokser ofte vildt i sandede og strand områder.
Olien er en rig kilde til A-Vitamin( Naturligt Betacaroten, fra karotenoider), derudover indeholder havtorneolie følgende vitaminer og aktivstoffer:

Vitaminerne: A,- B1,- B2,- B6,-B12,- E og K.

Omega fedtsyrerne: 3,- 6,- 7 og 9.
Højt indhold af bioflavonoider og andre bioaktive indholdsstoffer.

Frugtolien har som farven angiver, et meget højt indhold af Karotenider, der gør den ekstremt celleregenererende ,- bakteriehæmmende og en god antioxidant.

Det høje naturlige indhold af Karotenider, gør den også velegnet som sololie, da de både vænner huden til bedre at tåle solen, og yder beskyttelse.

Den bruges for sin antirynkeeffekt, cellefornyende effekt og for dens effekt på at heale hud, der har fået solskader eller døjer med sår og eksem.
Den øger kroppens naturlige immmunsystem, og kan forebygge Vitamin A mangel.
Desuden har den en antibakteriel funktion, ved at forhindre vækst af stafylokokker og andre bakterier.

Olier med højt indhold af Antioxydanter, og her har Havtornekerneolien meget højt indhold af Vitaminerne A- og E, har helt generelt en enestående modstand mod oxidativ nedbrydning og forbliver derfor effektive i produktformuleringer. Det er absolut en af de væsentligste egenskaber for en olie, til gode hudplejeprodukter, der skal blive ved at virke på den gode måde for huden.
Den ses de senere år mere og mere anvendt i kosmetik produkter bredt.
Blot ved en ret lille indsats træder den flotte orange farve fra det høje indhold af Beta caroten / Karotenoider tydeligt igennem.
Til en af de opskrifter til en ansigtscreme hvor den indgår, bruger jeg 6-7 gr til en cremeportion på ca 600 gr. Og den har den flotteste orange farve.
Den bør aldrig opvarmes, men altid tilsættes i koldtrøringsfasen.
Men det gælder generelt de her luksusolier, med de meget høje koncentrationer af aktivstoffer, at de bør behandles varsomt.

Brug den i små doser, da den farver virkelig meget!

Meget velegnet til rigtig mange typer produkter. F.eks: 

  • Ansigtsolier
  • Ansigtscremer dag og nat
  • Kropscremer
  • Hårkur
  • virke cremer

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , ,