Mango butter

26,00 DKK480,00 DKK

Inci: Mangifera indica butter

Oprindelse: Asien. Butter fra frugten fra mango træet. Den er fri for pesticider og syntetiske anti-oxydanter.
Udtrækningsmetode: Koldpresset  og raffineret. Denne butter er ikke hydrogenated.

Udseende:  Hvid /beige butter. Ikke nogen markant duft.

Smeltepunkt: 27-35 grader

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.  Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.

10-2-21: Den batch der netop er kommet hjem, er slet ikke grynet i konsistensen. Den kommer i klumper og er lige så blød og glat uden opvarmning som den Øko. Faktisk lidt fastere i konsistensen end den Øko.  Men jeg lader teksten stå, da jeg oplever at der er megen forskel fra batch til batch.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Mangobutter er rig på naturlige antioxydanter og på Vitaminerne A- og E.

Den er meget velegnet til at blødgøre tør og meget ru hud. Den har et højt indhold af flere forskellige essentielle fedtsyrer, især glycerider fra Olie- og Stearinsyre. Det er med til at gøre den meget velegnet til at reducere fremkomst af de fine linier/rynker.

Mango butter siges at have sårhelende egenskaber. Derfor bruges den ofte i opskrift formulationer mod sår,- mm. Også til sår og områder der er infektioner i, anvender man mango til, på grund af dens egenskaber og høje indhold af antioxydanter.

Kan også med fordel tilsættes til sæbe i slutfasen for at gøre denne mere blød og cremeagtig.

Velegnet til /dosering:

  • Ren kropsbutter / 100%
  • Tilsætning til cremer/lotion / 5-20%
  • Balms / 5-100%
  • Tilsætning til sæber / 5-20%
  • Hårprodukter: / 1-5%

10-2-21: Den batch der netop er kommet hjem, er slet ikke grynet i konsistensen. Den kommer i klumper og er lige så blød og glat uden opvarmning som den Øko. Faktisk lidt fastere i konsistensen end den Øko.  Men jeg lader teksten stå, da jeg oplever at der er megen forskel fra batch til batch.

Vær OBS på, at den type Mango butter her, næsten altid er noget grynet i konsistensen. Når jeg skriver næsten, er det fordi råvarer kan altid falde forskelligt ud, og jeg har nogle af de gange jeg har fået den i årenes løb, oplevet at den ikke har haft det grynede, men været ligeså glat, som den Øko Mangobutter jeg nu har fundet.

Det grynede gør ikke som sådan spor, hvis den anvendes til produkter hvor fedtfasen opvarmes, for så er der intet tilbage i det øjeblik den smelter at “kornene”. Skal den bruges til en af de koldtwhippede bals, så anbefaler jeg, at du først smelter mangobutteren i en lille skål, bare op over smeltepkt og lad den afkøle, så den er helt glat, før du bruger den i opskriften på en af de koldtwhippede balms, som f.eks den her:   

Det er dog så nødvendigt at være OBS på, at den hurtigere bliver blød, og du derfor skal ændre på opskriften, så der kommer lidt mere i af en fastere butter.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , , ,