Hyben Rose balm ©

Hybenrose balm til ansigt og hals. ©

Beskrivelse:

Her er opskriften på en helt enkel koldtwhipped butter. Lettere bliver det ikke:)

Der er ingen opvarmning overhovedet. Det hele piskes og blandes koldt.

Det der er fidusen ved at piske en butter med olier på den her måde, er at man helt enkelt ændrer strukturen på det der ellers er lidt tunge og svært optagelige råvarer, og simpelthen gør dem mere tilgængelige/optagelige og smørbare på huden.

Portionen der er angivet i %, der sammenlagt ender på 100 %, giver når færdig pisket, til ca 15 x 50 ml krukker. Jeg angiver her samtidig den mængde jeg lavede og hvad portionen endte med at give til, så man har lidt at gå udfra.

I den her opskrift er der tilsat Coco caprylate, for at øge viskosititet og optagelighed af det færdige produkt. Den kan evt erstattes af enten Squalane,- eller Alkyl benzoaten eller Isopropyl Myristate.

De her 4 produkter, er alle råvarer, der gør at den færdige Butter kommer til at både føles blødere og bliver lettere optaget af huden.

Der er muligheder for at justere lidt i opskriften, hvis man har præferencer – det vil ses i opskriften, hvor man kan vælge mellem forskellige muligheder. Det gælder primært udskiftning af butter og olier. Men hvis du ikke har prøvet at lave den her type før, og ikke er så kendt med råvarerne, er det en god ide at prøve at lave den som den står opgivet her først. Først når man kender lidt til råvarerne, er det lettere at begynde at skifte ud på dem. Og netop den her opskrift, som giver den blødeste og meget skønne facebalm, der vil det være svært at lave udskiftninger, der fortsat vil gøre at den føles ligeså blød og luksuriøs som med de valgte råvarer. Især butters vil være svære at udskifte, da den helst ikke skal ende med at være for tung og svært optagelig, og netop derfor er mangobutteren i kombination med hybenbutter Øko valgt til den her.

Anvendelse:

Den her face balm er meget blød og lækker at bruge, ansigt og hals. Der skal ikke meget til, og fordi den bliver pisket så meget op, som det er meningen den skal, så optages den virkelig godt af huden. Langt bedre end hvis man blot smeltede de samme produkter og rørte koldt og fik noget der ville føles mere salveagtigt og fedtende på huden.

Kombinationen med højt indhold af Hybenbutter Øko og Hybenolie Øko er valgt, for at få et produkt der kan have en god og dæmpende virkning på irriteret og eksemagtig hud. Hyben i alle variationer er meget velegnet til netop den type hud. Samtidig er Hyben med sit høje indhold af Vitaminer og aktivstoffer og sin lethed til at blive optaget af huden, meget velegnet til de fleste hudtyper.

Det er en meget enkel opskrift, og også processen er enkel.

  • Læs hele opskriften igennem før du går i gang.

  • Sørg for at have alle ingredienserne fundet frem.

  • Afvej helst alle de forskellige faser på forhånd, så de står klar efterhånden som de skal bruges.

Opskriften er i %. Hvis du vil lave 100 gram af opskriften kan du bare oversætte direkte ved at sige “gram” i stedet for “%”. Hvis du vil lave 50 gram af opskriften, kan du dele med 2.

Men pas på ikke at stå med alt for lille en portion, da det kan være meget svært at arbejde med.

De tal der står i parentes efter % , er den mængde jeg lavede, der totalt giver 300 gr råvarer. Fordelt i 50 gr bøtter efter piskning, blev der til lidt mere end 15 x 50 ml bøtter. Det siger lidt om hvor meget råvarerne skal piskes op.

Fase A

Ingrediens

Forklaring

50 % (150 gr)

Mangobutter   eller

Mangobutter Øko

Mangobutter er meget velegnet til at blødgøre tør og meget ru hud. Den har et højt indhold af flere forskellige essentielle fedtsyrer, især glycerider fra Olie- og Stearinsyre. Det er med til at gøre den meget velegnet til at reducere fremkomst af de fine linier/rynker. Dertil kommer at Mangobutter  siges, at have sårhelende egenskaber. Derfor bruges den ofte i opskriftformulationer mod sår,mm. Også til sår og områder der er infektioner i, anvender man mango tit, på grund af dens egenskaber og høje indhold af antioxydanter. 

20 % (60 gr)

Hybenkerne butter Øko

En meget behagelig butter,der er meget velegnet til luksus hudpleje produkter. Hybenkerne butter har et meget højt indhold af både linolensyre og antioxydanter, der kan fremme en regenereringsproces for skadet hud. Denne butter er lavet udelukkende på basis af Øko Hybenkerne olie.

18 % (54 gr)

Hybenkerneolie Bio

En af de olier, der er mest rig på C-vitamin og også har et pænt indhold af E-Vitamin.
Anbefales mod acne, ar og kendt for at være en meget aktiv olie i behandling mod aldringstegn.
Hjælper med at reducere de fine linier og rynker i huden. Udover C-Vitamin indeholder Hybenkerne olien Øko også ret meget A-Vitamin, i form af Retinol. Og dertil kommer at Hybenkerne olien Øko indeholder Omega 6 og Omega 3 essentielle fedtsyrer.

8 % (24 gr )

Squalane eller

Coco caprylate

Squalane udgør en naturlig bestanddel af hudens fedt(sebum) og optages derfor ualmindelig godt. Virker beskyttende og blødgørende.
Squalane fungerer ligesom Jojobaolien gør, som hjælpe transportmiddel for andre fedtopløselige ingredienser, og gør på den måde,at der opnåes langt bedre udnyttelse/ og effekt af disse. Den er også istand til i høj grad at øge viskositeten af de produkter den sættes sammen med.

Start med at tage de to butters i en større skål, gerne rustfrit stål eller kraftigt glas. Sørg for at skålen har høje kanter, og ikke er helt smal, så der er god plads til at komme til at stå og arbejde med både dejskraber og elektrisk pisker på samme tid. Og også for det ikke sprøjter for meget ud over det hele. Sæt Evt skålen ned i vasken under piskningen. Pas godt på vandhanen er af vejen. Det duer absolut ikke der kommer vand ned i massen., og pisk så de to butters helt igennem, med en elektrisk pisker. Hænger butterne fast i piskerisket, så prøv at holde det lidt anderledes/ skævt, så du kan komme til at piske i dem. Det kan sagtens lade sig gøre:) Når butterne er pisket til de er floffy og helt bløde, så kan du tilsætte Olie og Squalane eller det du har valgt istedetfor squalanen.

I starten hvor butterne er meget faste, er det vigtigt ikke at piske på højeste hastighed og holde ved skålen. Men stadig sørge for jævnligt at arbejde med dejskraberen til at samle og få ned fra kanterne. Efter lidt piskning hvor råvarerne begynder at blive arbejdet sammen, kan man piske på højere hastighed, og stadig hele tiden have gang i dejskraberen. Hvis den skal whippes/piskes godtnok, til mere end dobbelt vægtfylde, så vil dit piskeris måske skulle have pauser. Hvis du ikke har et med god udblæsning. Ellers måske en, måske to, til at køle af i. Men da det her er så enkelt at fremstille, er det nok værd lige at tage sig den tid, at få det helt pisket op og fuldstændigt fluffy og lækkert. Jo bedre pisket, des lækrere føles det på huden:)

Fase B

Ingrediens

Forklaring

1 % (3 gr)

E-Vitamin Acetat eller E-Vitamin Tochopherol Øko

Konservering og anti-oxydant. Noget af det eneste man kan bruge i ren fedtbaserede produkter, til at hjælpe til at produktet holder bedre. Og at oliene og butteren ikke bliver harsk.

1 % (3 gr)

A-Vitamin Palmitat

A-Vitamin palmitate er især virkelig godt til ældre hud, da den siges at kunne hjælpe til med gøre huden stærkere/ tykkere, og et af alderens tegn er især at huden bliver tyndere.

A-Vit. palmitate aktiverer celle delingen, og hjælper på den måde huden til at reducere dannelsen og dybden af rynker. Også dem der er forårsaget af UV stråling.

Afvej de to Vitaminer.Kom de 2 råvarer fra fase B i den piskede butter, på et tidspunkt i piskningsprocessen. Pisk videre til færdig.

Når du synes den er færdig, så vil du på det tidspunkt have pisket råvarerne så bløde, at det fint kan lade sig gøre at komme massen på en frysepose,- lukke godt for den, og lave et ikke for stort og ikke for lille hul i en af kanterne, og så fylde på de krukker du har stillet parat.

Sæt derefter krukkerne i køleskab i en del timer så den kan størkne helt op.

Du kan fint have den krukke du bruger af ude, men jeg synes det er en god ide at sætte resten af din portion på køl.

Forslag:

15-9- 2022 Obs: Dette her produkt er ikke lige for tiden hjemme, men da jeg vil tage det hjem igen når fabrikken igen får den på lager, lader jeg denne her tekst stå.

Men lige nu og her ligger varen ikke tilgængelig på websiden. 

Man kan evt tilsætte 4-6 % af Phytosteryl Macadamiate, der vil være med til at gøre at butteren føles endnu mere silkeagtig på huden.

Det er dog så nødvendigt at beslutte hvis man vil have den i , før man starter med at lave facebalmen, da den skal whippes med fra starten af. Tag den mængde du vælger at tilsætte af den, fra Mangobutteren.

Phytosteryl Macadamiate har et meget højt indhold af Phytosteryler., mere end 45 %. Det er et produkt der har en beroligende og hudstabiliserende effekt på hudens barriere funktion. Derudover har Phytosteryl Macadamiate meget gode evner til at bibeholde hudens vandindhold.

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *