Luksus ansigtscreme / serum med Vegetal ©

Beskrivelse:

Anti-age ansigtscreme / serum til moden hud.

En letoptagelig meget blød og behagelig creme.  Da det er en forholdsvis mager creme, er den meget velegnet som base for en cremetype, hvor man tilsætter nogle gode aktivstoffer. Og hvor huden får glæde af dem, i forhold til at komme aktivstofferne i en federe cremetype.

Velegnet til airless-pumpeflaske, eller en flaske med en serumpumpe, da den er drøj i brug og ikke bør doseres ret meget ad gangen.

ngde er i %. Angivelserne kan uden  videre omsættes til gram og dermed laver man knap 100 gram creme ved at følge angivelserne herunder.

Vandfase:

53,4  % demi-vand

10 % hydrosol (rosehydrosol særligt velegnet til moden hud, alternativ kan være kamille, eller mimose)

3 % glycerin

OBS: Husk hvis du ønsker kaliumsorbat som konservering, skal de 0,3 gr tilsættes med her i vandfasen.

Fedtfase:

7 % jojobaolie

4,5 % abrikoskerneolie

5 % sheasmør øko raff (vælg mangobutter, hvis du ønsker en mindre fed creme)

2 % cetearyl alkohol

4 % Vegetal

Koldtrøringsfase/ under 40 grader:

5 % lakridsekstrakt / eller andet ekstrakt

0,1 % tocopherol e-vitamin

2 % hyaluronsyre gel

2,5 % hybenkerneolie  bio (skønne alternativer kan være arganolie eller acaiolie)

0,5 % havtorneolie

1 % Rokonsal / eller 1-2 % biokons eller 0,3 % kaliumsorbat

OBS: Hvis man ønsker kaliumsorbat i istedetfor, skal denne tilsættes i vandfasen og opvarmes med der.  

Fremgangsmåde:  O/W emulsion( olie i vand blanding. )

Altid vigtig ved en opskrift,  at se hvilken fremgangsmåde der skal bruges. Som her hvor det er en O/W emulsion, der er det vigtigt at det er den store skål vandfasen kommes i, da den samlede mængde ender med at være i den skål.

Brug altid vandbad, da det gør det langt lettere at styre opvarmningsprocessen, og man skåner råvarerne bedst på den måde. Brug gerne gode glasskåle der tåler opvarmning, der kan sættes delvis i en gryde, så vandet kan nå op på bunden.

Vand og fedtfase smeltes /opvarmes i hver sit vandbad. Det er med vegetal cremer ret vigtigt at fedtfasen kommer op over 70 grader. Vandfasen skal ikke nødvendigvis derop, men skal ligge omkring 64-68  grader. Der sker dog intet ved, at det ikke er præcis samme temperatur når faserne hældes sammen, og der for eksempel er få graders forskel. Blot fedtfasen er over de 70 grader i det her tilfælde. 

Når temperaturerne er nået, så tages skålen med fedtfasen op af vandbadet, og hældes under piskning med håndpisker i vandfasen.

Bibehold gerne vandfasen over vandbad, men sluk for varmen, medens sammenblandingen står på.

Tag nu også den sidste skål op af vandbad og fortsæt med at piske i blandingen. Husk at have en dejskraber ved siden af, til at skrabe ned hvad der løbende sætter sig på siden.

Når temperaturen er faldet til omkring 40 grader eller under, tilsættes nu den i forvejen afmålte koldtrøringsfase, gerne lidt efter efter lidt og medens der piskes fortsat.

Når hele koldtrøringsfasen er tilsat og serummen er rørt/pisket til omtrent lunken, kan tilsættes eventuelle æteriske/essentielle olier som duft.

Forslag: 

Hvis man har været meget ihærdig med piskningen. kan serummen med fordel stilles tildækket  til dagen efter, hvor man så lige kan røre den, så man ikke får en creme med en masse luft i. Det ser ikke så pænt ud i flaskerne, og kan stå og falde ret meget efterfølgende i flaskerne, og det er heller ikke nogen succes:)

Når cremen skal fyldes på krukker eller airfree, er det en god ide, at fylde den på en lille 4 liters frysepose, og lukke godt med en knude eller elastik. Derefter klippes et ikke for stort hul i den ene posespids, og det er så meget nemmere at fylde ned i emballagen. Det er lettere og giver et betydeligt pænere resultat, især i krukker.

Da det er meget forskelligt hvordan vi hver især har det med dufte, så er det heller ikke muligt at skrive hvor meget der kan kommes i. Nogle foretrækker cremen, helt uden duft.

Desuden er der meget forskel også på olierne og hvor stærke de er ,og går igennem, så som udgangspunkt så doser lidt efter lidt. Og husk at skrive navn og antal dråber eller ml eller gr, hvad der nu passer dig bedst, ved opskriften, så du har en ide til næste gang den skal laves,  om hvad der kom i.

Indkøb til denne opskrift:

Lakrids ekstrakt Øko

Glycerin Vegetabilsk

Jojoba olie ØKO

Abrikoskerneolie

Abrikoskerneolien fåes også som økologisk, så vælg dette link istedetfor:

Abrikoskerneolie ØKO

Shea buttter raffineret Øko

Hvis du hellere vil bruge mangobutter, ligger den her som link:

Mango butter

Cetanol ( Cetylalkohol) Vegetabilsk

Vegetal øko ( Montanov 68)

E-Vitamin tochopherol

Hyaloronsyre gel

Hybenkerneolie ØKO Bio

Havtorne frugtpulp olie Co2 ekstrakteret Øko

Forslag til emballage:

50 ml blå PET plastflaske med lotionpumpe

30 ml Airfree hvid

15 ml Airfree hvid

Serumflaske i klar glas 50 ml

Jeg har ikke lagt link til konserveringsmidlet, da det jo vil være eget valg hvilket man ønsker at bruge. 

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *