Shea butter, raffineret / ØKO

22,00 kr.3.775,00 kr.

 

 

INCI: Butyrospermum parkii butter

 

Økologisk & Fairtrade.

 

Oprindelse: Burkina Faso. Udvindes af nødder fra Karitetræet.

 

Udtrækningsmetode: Traditionelt håndpresset og raffineret. Denne butter er ikke hydrogenated.

 

Den rå Shea butter bliver raffineret med brugen af naturlig ler. Ved at gøre det på  den her ret milde måde, bevarer man bedst muligt de gode aktivstoffer i produkter. Så denne her raffinerings- og rensningsmetode er betydeligt bedre, i forhold til hårdt raffinerede produkter der raffineres på fabrikker.

 

Udseende: Hvid. Blød og glat konsistens. Meget svag duft af den rå sheanødde fedt. Går ikke ind og overdøver de andre råvarer i et produkt.

 

Smeltepunkt: ca 40 grader.

 

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.  Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.

 

Hvis mængden på 25 kg ikke er tilgængelig ind imellem, så skriv en mail og den kan tages hjem i løbet af en uge. Men som udgangspunkt har vi næsten altid den størrelse hjemme. 

 

 

Beskrivelse

Denne shea butter er en økologisk men raffineret sheasmør. Jeg gør det i meget få tilfælde i, at have raffinerede produkter, men sheasmør er altså et af de få steder.

Duften af den rå shea butter kan være meget gennemtrængende i de produkter man kommer den i, og alternativt bruger man så ofte en noget større dosis af de essentielle eller æteriske olier, for ikke at have den her lidt tunge lugt til at blive hængende. Da jeg synes shea butter er et dejligt produkt, med nogle rigtig gode virkeområder til især de lidt mere fede cremer og lotions, så har jeg valgt at have den i den raffinerede version, så man ikke ender med at vælge den fra på grund af duften. Som jeg selv ville gøre mede den rå sheabutter.

Hvis man vil bruge sheabutteren til eksem- og psoreasis hud problemer, bør man dog nok vælge den rå shea butter. Men der er lugten jo også et mindre ting i forhold til alternativet, der jo er de forskellige skrappe cremer med diverse hormonforstyrrende stoffer.

 

Sheabutter har et højt naturligt indhold af Kariten, allantoin samt A-og E-Vitamin.

Den har også et lille indhold af cinnamin syre, der gør at den har en lille naturlig solfaktor på ca 2.

 

Den er meget blødgørende på huden, og derfor meget velegnet til de lidt mere fede cremer og lotion. Og til produkter som læbepomader er den rigtig anvendelig.

Den har en rigtig god effekt mod forskellige eksem og psoriasis lidelser. Der er skrevet og forsket meget i hvorfor den virker positivt på disse lidelser, og forskere har fundet, at den i sin opbygning har ligheder med de præparater der ellers gives til behandling. De produkter kan ofte gøre huden meget tynd og porøs og ligeledes kan give hormonforstyrrelser af forskellig art. Her er sheabutter et rent naturprodukt, der for mange har haft den effekt, at den har gjort huden mere modstandsdygtig og påvirket hudsygdommene positivt.

I Afrika bruger lokalbefolkningen shea butteren til både madlavning og til at smøre sig ind i, for en flot lød og en smule solbeskyttelse.

Den bliver som oftest fremstillet og forarbejdet i mindre økologiske kollektiv brug.

 

Velegnet til/dosering: 

  • Ren krops butter/ massage: 100 %
  • Lotion og cremer: 2 – 20%
  • Balms: 5 – 90 %
  • Tilsætning til sæber: 5 – 20 %
  • Hår produkter: 1 – 5 %

 

 Vi har næsten altid 25 kg på lager, men hvis du ønsker at købe 25 kg, er det dog vigtigt at du tager kontakt til os på mail eller telefon for at aftale afhentning eller fragt mulighed, da der ikke er så mange muligheder over 25 kg. Der er fragtmænd eller postNord, og med posten koster den størrelse ca 170 kr at sende. 

Og fragtprisen er ikke inkluderet i den gode tilbudspris på de 25 kg.  

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , , , , , ,

Du kunne også være interesseret i...

Comments are closed.