Havtorne frugtpulp olie Biodynamisk

94,00 DKK1.290,00 DKK

Inci: Hippophae Rhamnoides
Plante del: Biodynamisk dyrkede bær.

Oprindelse: Tyskland
Udtrækningsmetode: Udvundet ved koldtpresning af bærrene. Ubehandlet derefter.

Denne olie er fremstillet af det kødfulde bær.

Udseende: Stærk orange, tykflydende og meget frisk speciel duft.

Flere fabrikanter gør det i, at lave mix olier, hvor de bruger både olie og bær sammen. Da der er ret forskellig fedtsyresammensætning i den olie der kommer fra henholdvis kerner og bær, bør man undersøge om det er tilfældet. Eller tjekke inci for at se hvilken type der er tale om.

Ryd

Beskrivelse

Havtorn er en busk med rigtig mange stikkere. På den vokser de små bløde stærkt orange bær. Farven er meget gennemtrængende. Når man selv skal kaste sig ud i at plukke den, gøres dette nemmest efter den første frost,eller efter at have puttet en gren i fryseren et døgns tid.

Forskere mener, at fortidens plante dyrkere plantede og dyrkede den, på grund af dens store næringsmæssige værdier og høje Vitamin indhold.

Vokser ofte vildt i sandede og strand områder.
Olien er en rig kilde til A-Vitamin( Naturligt Betacaroten, fra karotenoider), derudover indeholder havtorneolie følgende vitaminer og aktivstoffer:

Vitaminerne: A,- B1,- B2,- B6,-B12,- C,-E og K.

Omega fedtsyrerne: 3,- 6,- 7 og 9.
Højt indhold af bioflavonoider og andre bioaktive indholdsstoffer.

Frugtolien har som farven angiver, et meget højt indhold af Karotenider, der gør den ekstremt celleregenererende ,- bakteriehæmmende og en god antioxidant.

Det høje naturlige indhold af Karotenider, gør den også velegnet som sololie, da de både vænner huden til bedre at tåle solen, og yder beskyttelse.

Den bruges for sin antirynkeeffekt, cellefornyende effekt og for dens effekt på at heale hud, der har fået solskader eller døjer med sår og eksem.
Den øger kroppens naturlige immmunsystem, og kan forebygge Vitamin A mangel.
Desuden har den en antibakteriel funktion, ved at forhindre vækst af stafylokokker og andre bakterier.
Den ses de senere år mere og mere anvendt i kosmetik produkter bredt.
Blot ved en ret lille indsats træder den flotte orange farve fra det høje indhold af Beta caroten / Karotenoider tydeligt igennem.
Til en af de opskrifter til en ansigtscreme hvor den indgår, bruger jeg 6-7 gr til en cremeportion på ca 600 gr. Og den har den flotteste orange farve.
Den bør aldrig opvarmes, men altid tilsættes i koldtrøringsfasen.
Men det gælder generelt de her luksusolier, med de meget høje koncentrationer af aktivstoffer, at de bør behandles varsomt.

Brug den i små doser, da den farver virkelig meget!

Meget velegnet til rigtig mange typer produkter. F.eks: 

  • Ansigtsolier
  • Ansigtscremer dag og nat
  • Kropscremer
  • Hårkur
  • Virke cremer

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Comments are closed.