Fugttilførende Ansigtscreme med solfaktor 12.©

Ansigtscreme med solfaktor 12

Læs opskriften igennem før du starter.

Portionen er angivet i %, og  ( tilsvarende gr i parentes ), og giver ialt til 100%, der svarer til 100 gr ca færdig creme.

Det er dog en ret lille portion at stå med, og ikke mindst meget små mængder at afveje. Derfor foreslår jeg du minimum laver portionen x 3.

Læs hele opskriften igennem før du starter, og sørg for at afvej alle faser og find de redskaber mm frem der skal bruges.

Fase A:

2 % ( 2 gr )  gr Sesamolie Øko

2 % ( 2 gr ) Jojobaolie Øko 

5 % ( 5 gr) Parsol MCX

1,5 % ( 1,5 gr ) Parsol 1789

Olierne og de to solfiltre afvejes i en lille skål, og sættes ned i en gryde med lidt vand.

Pas på der ikke er for meget vand i gryden, så vandet kan boble op i skålen med fasen under opvarmningen.

Skålen i vandbadet, skal opvarmes til over 70 grader, dette er ret vigtigt, for at få solfiltrene jævnt fordelt i det færdige produkt. 

Du kan godt sætte gang i opvarmning af olie og solfiltre, medens du fortsætter med fase B.  

Fase B:

62 % ( 62 gr) demineraliseret vand

0,25 % ( 0,25 gr ) Kaliumsorbat

2 % ( 2 gr) Cremlet

Brug en skål der er ret høj, i forhold til mængden af vand du starter med.

At du vælger en tilpas stor skål, er både for at give plads til ordentligt at kunne arbejde med cremlet i udpiskningsfasen til gel, og fordi både fase A og fase C skal tilsættes hertil. 

Afmål vandet og kaliumsorbaten, og giv det et kort øjeblik så kaliumsorbaten bliver opløst i vandet. Det skal ikke opvarmes, da kaliumsorbat let lader sig opløse koldt.  

OBS: Det er meget vigtigt, at kaliumsorbat er opløst helt I vandet, før at cremlet tilsættes, da cremen ellers kan risikere at ende med at blive tynd.

Når kaliumsorbat er opløst, gør du parat med en elektrisk pisker og en dejskraber. Når dette er parat, kommes den afmålte portion cremlet i vandet, og der arbejdes nu med Elektrisk piskeris i massen, samtidig med der hele tiden skrabes ned fra sidenne i skålen, hvad der sætter sig.

Det her er den vigtigste fase for at få et vellykket slut produkt, og selve piskningen til du har en 100% klar gel er vigtig. Der må ingen hvide klatter være i den færdige gel, der skal være helt klar. 

Det kan godt være at du skal holde en, måske to pauser hvis piskeriset bliver for varmt, og lige lade det stå lidt. Det er uden betydning, så længe du ender ud med en fin klar gel, der kan danne base for det færdige produkt. 

Medens du har pisket den her helt klare gel, har du imens fået opvarmet de to solfiltre med olierne. Og taget skålen op af vandbadet. Det er vigtigt at Fase A, med olie og solfiltre får lov at stå lidt, så den ikke kommes ned i gelen, medens den er altfor varm. På den anden side må den heller ikke stå så længe, at solfiltrene begynder at skille ud af olierne. Sker det skal skålen op i vandbad igen. En temperatur omkring 40-45 er passende. 

Kom blandingen af solfiltre og olie ned i den klare gel, helst fordelt over 2-3 gange, medens der igen hele tiden piskes og skrabes sammen og ned med dejskraberen. 

Når hele fase A er blevet tilsat til fase B, så er det tid at tilsætte fase C. 

Sørg for på forhånd at have afmålt også den fase, så alt står klar og du blot kan fortsætte procesen.  

Fase C:

15 % ( 15 gr) Aloe vera juice , fåes også som Øko Aloe vera juice

3 % ( 3 gr) Hindbærkerne olie, fåes også som Øko Hindbærkerneolie

2 % ( 2 gr ) Vandopløselig Gulerodsolie

1 % ( 1 gr) Vandopløselig Hvedekimsolie

4 % ( 4 gr) Rød frugter ekstrakt

0,25 % ( 0,25 gr ) E-Vitamin Acetat eller E-Vit. Tochopherol

 Tilsæt fase C over flere gange, med lidt ad gangen, medens der hele tiden piskes og bruges dejskraber til at samle produktet. 

Sørg for den ene portion af fase C er ordentligt optaget, før næste portion tilsættes. 

Når hele fase C er tilsat, kan der tilsættes lidt æterisk eller essentiel duft efter eget valg. 

Da æteriske og essentielle olier er meget forskellige og ligeså hver enkelt persons smag og behag med dufte, og ligeså også hvilken  størrelse portion man vælger at lave, er det ikke muligt at give en præcis mængde.

Men generelt er det blot vigtigt at komme lidt i ad gangen, og piske ordentligt iud, og lige prøve på huden, før man tilsætter mere til den er tilpas.                                              

Forslag:

Kom den færdige creme i en frysepose, og luk posen med en knude eller en elastik,  Klip et ikke for stort hul i spidsen af posen, så er cremen betydeligt lettere at fylde på både flasker og krukker,. 

Det er nogle ret små mængder af råvarerne, men let at gange op, da det hele er opgivet i % ( gr.)     

Hvis du laver en forholdsvis lille portion, er det meget vigtigt at Cremlet bliver afvejet meget præcist. Hellere for lidt end for meget. Kommer der for meget i af Cremlet, vil den færdige creme have en tendens til at kunne ” nulres ” af huden. Kommer der korrekt mængde i , bliver cremen optages straks og huden får glæde af aktivstofferne i den. 

 Det er en meget let og fugttilførende creme, der føles let kølende og meget blød på huden. 

Lidt om valg af Råvarer:

Hindbærkerne olien er valgt for at øge den reelle solfaktor i cremen. Faktoren med de to solfiltre er beregnet til 12 men hindbærkerneolien i cremen, vil gøre, at faktoren bliver en del højere. Hindbærkerneolie skulle indeholde nogle virkestoffer der gør at den skulle fungere som faktisk en solblokker. Men der er ikke tal at finde til en konkret beregning, så derfor kan jeg kun angive den 100% sikre beregning fra solfiltrene.

Det her er beregnet til at være en ret fugtilførende creme, og derfor er det vigtigt ikke at bruge for fede olier i den. Derfor har jeg valgt to vandopløselige olier, som både Hvedekimsolie vandopløselig , der giver pænt med E-Vitaminer til produktet. Og ikke mindst den vandopløselige Gulerodsolie, der er rig på A-Vitamin i form af karotin.   

 Det kan ikke anbefales at skifte de magre og letoptagelige olier ud med federe olier, i produkter lavet med Cremlet, da det er en gel emulgator, og man kan simpelthen mærke det igennem som klistret hvis olier der bruges er for fede. 

Om Cremlet:

I 1994 markedsførte jeg et helt nyt koncept indenfor cremerøring, nemlig koldtrørings cremer.

Det gjorde det muligt at lave meget lette og fugttilførende cremer. Med højt indhold af fugt, fra lette olier,- ekstrakter og andre virkestoffer.

Den nye Cremlet, er en konserveringsfri emulgator, der er baseret på sukker kemi.

Den bør opbevarer meget tørt, da den er ekstremt vandsugende. Det er den evne, der gør den til en suveræn emulgator/binder.

Samtidig er Cremlet den meget hurtigt opløselig, og forsvinder hurtigt på både hud/krop og I miljøet og efterlader ingen rester.

Så den er altså også super miljøvenlig.:)

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *