Hindbærkerneolie Økologisk

76,00 kr.990,00 kr.

Jeg skal lige finde tid til at lægge et nyt billede ind, da den nye netop hjemkomne batch er dybere mørkegrønlig end billedet viser.

Til Jer der i mange år har købt Hindbærolien, Øko, så desværre ja så er den ny produktion steget. Og en del. Og jeg har faktisk sat det så lavt det er mig muligt, men det er steget meget fra fabrikken. Det er sværere at få nok Råmateriale til fremstilling af den, da Hindbærolie virkelig er blevet opdaget bredt, og efterspørgslen derfor er ekstrem stor. Men til gengæld må jeg sige, at den her super gode fabrik, der kun gør det i Øko og Bio produkter, igen har formået at hæve barren hvad angår kvaliteten af den.                         Oliens farve er dyb mørkegrøn med et rødligt skær, og duften er dyb og frugtet intens. :)  Hvis du vil have en billigere Hindbærkerneolie, så er prisen på den ikke Øko men stadig koldtpressede Hindbærkerne olie faktisk sat en del ned.

Inci: Rubus Idaeus
Oprindelse: Amerika
Udtrækningsmetode: Koldpresset fra økologisk dyrkning

Udseende: Grønlig med rødligt skær.

Duft: Fin frisk og lidt urtet i duften, samtidig med man tydelig kan dufte bærret.

Koldpresset og uraffineret olie, fra økologisk dyrkning. Meget højt indhold af antioxydanter.
Olien indeholder 83% essentielle fedtsyrer, og har er meget højt indhold af de vigtige Omega 3 og Omega 6.Endvidere meget højt indhold af Vitamin E.

Igennem de nu 9 år jeg har forhandlet de to typer Hindbærkerneolie, vil mange af jer der hvert år har købt den, have oplevet, hvordan udseende og duft kan variere fra batch til batch.

Derfor lægger jeg hvert år et nyt billede ind af hvordan dette års produktion ser ud.

Sidste år var den meget mere rødlig i farven , medens den i år er mere grønlig. Men kvaliteten fra fabrikken er som altid i top. Det er ikke kun noget der gælder denne her olie, at udseende kan variere, men gælder alle råvarer, og er egentlig et kvalitetstegn.

Når den står i den her naturlige farve som årets høst giver og duften som den nu er, så er det tydeligt, at olien hverken er deodorized eller bleget på nogen måder.

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. Ligesådan ved de olier hvor de kommer i pipetteflasker, vil de også altid være af glas. 

Beskrivelse

Hindbærkerneolie er meget regenererende og optages hurtigt.  Det er en meget mager olie. Igen en af de olier der udmærker sig i alle luksusprodukterne til ansigtshuden. Serum,- ansigtsolier og koldrørte ansigtscremer.

Hindbærkerne olie formår at skabe en lipid barrierre, som yder huden optimal beskyttelse.
Indenfor den seneste tid, er der gjort studier, der har vist at olien har meget høj beskyttelses effekt mod de skadelige UV stråler. Den er derfor rigtig velegnet at anvende til alle typer dagcremer og solprodukter til at øge den beregnede beskyttelse fra de tilsatte solfaktorer.

Da man for nok efterhånden 12-13 år siden begyndte at skrive om Hindbærkerneoliens unikke evne til at kunne fungere som naturlig Solbeskyttelse på grund af en naturlig høj SPF, så blev der fra forskerside talt om beskyttelseseffekt på helt op til 50. Uden at det kunne dokumenteres.

Det er efter en masse yderligere undersøgelser og forskning og testning igennem årene blevet kraftig nedreguleret, så man nu taler om en effektivitet omkring 18-24 alt efter hvilke resultater man tjekker ud på.  Men det er stadig rigtig godt, og en høj effektivitet, for et produkt der ikke er tilsat et Solfilter, men hvor det findes naturligt. Set i forhold til det har produkter som Sesamolie Øko og Sheabutter Øko en Naturlig SPF på 4-5.

Den høje naturlige SPF i Hindbærkerne olien, gør, at den er meget velegnet til at komme i produkter til udendørs brug, da den i de mindre indsatser den typisk vil komme i, i et produkt, i kombination med Solfiltre kan hæve den reelle SPF i produktet. Det er det jeg gør med min Dagcreme med Solfaktor, hvor man kan lave en beregning præcist på de Solfiltre der kommer i, hvilken beskyttelsesgrad produktet får, og så ved at komme Hindbærkerne olien i, øge den. Men igen, da det ikke er en beregningsmæssig dokumentation, tiltrods for der ligger et hav af forskningsmæssige undersøgelser på oliens effekt, så er det ikke sådan man kan skrive en højere faktor end det man har beregnet sig til med de Solfiltre der er i. Men der vil være en højere effekt når den er i. Og så er det mere hvor høj % af olien der er i produktet. Det vil kunne give mening at skrive den % sats på de produkter man laver med den i.

Hindbærkerneoliens unikke komposition af Omega-3 og Omega- 6 fedtsyre, har i undersøgelser vist sig at kunne reducere effekten af oxidativ stress i huden.

Oxidativ stress, er kort fortalt iltning af cellerne. Og en af de største syndere i forhold til aldrings processen. Det er en forstyrrelse i balancen mellem de frie radikaler i kroppen/huden og antioxydanterne. For at imødegå den proces der uundgåeligt er støt stigende i krop/hud fra efter 30 års alderen, er det vigtigt med både tilførsel af gode olier både indvortes og udvortes. Og selvfølgelig alle de andre ting der giver et godt liv, med luft,- antistress,- osv..

Olier med højt indhold af Antioxydant, og her har Hindbærkerneolien meget højt indhold af Vitamin E, har helt generelt en enestående modstand mod oxidativ nedbrydning og forbliver derfor effektive i produktformuleringer. Det er absolut en af de væsentligste egenskaber for en olie, til gode hudplejeprodukter, der skal blive ved at virke på den gode måde for huden. Hindbærkerneolien er også rig på alpha linolen syre, der skulle yde gode anti flammatoriske og helende muligheder for huden.

Hindbærkerne olie er meget kendt for at være god til behandling af :

  • Hudforandringer
  • Eksem
  • Psoreasis
  • Og andre typer hud læsioner

Men derudover er hindbærolien også rigtig god til at skabe en lipid barriere der yder huden beskyttelse og fugt. Det gør den ideel til tør og træt hud, og ødelagt hud.

Hindbærkerneolie bruges også til oral pleje i tandpastaer, som en anti- microbial til beskyttelse mod gingivitis / en form for tandkødsbetændelse. ( der vil det nok være mere oplagt at vælge den økologiske hindbærkerneolie.)

Se også min opskrift på en meget lækker dagcreme med hindbærkerneolien, hvor hindbærkerneolien gør at den endelige solfaktor bliver en del højere end det beregnede faktortal:

Fugttilførende Ansigtscreme med solfaktor 12.©

Den finder i stort omfang anvendelse istedetfor traditionelle solprodukter/filtre, da den menes at kunne beskytte huden ret effektivt, som et af de eneste naturlige produkter/råvarer.

Produkter som sheabutter og sesamolie indeholder også begge en naturlig solfaktor men kun omgang 4-6. Og her skulle hindbærkerneolien ligge betydeligt højere. Alt efter hvilke rapporter man finder, så varierer det mellem omkring 20 og helt op til 40.

Til små børn der er store nok til at løbe rundt i solen, hvor man vil have fuld sikkerhed og stadig med naturlige råvarer, kan tilsættes Sofitix der giver en solblokker effekt. 10 gr Sofitix bredbånd blandes koldt med 100 gr olie. Kan være blandede olier.

Det har taget lidt tid at få en økologisk hindbærkerne olie med i sortimentet, fordi det er lidt svært med kvaliteten af de olier der findes derude. Det gælder både den almindelige koldtpressede og den økologiske af Hindbærkerneolierne. De testere jeg har fået og nu set på,- duftet til og prøvet fra flere forskellige steder har været af meget forskellige kvalitet. Og absolut ikke specielt god kvalitet.

Men jeg har fundet to fabrikker i Europa, der hvergang leverer top kvalitet. Den ene af dem gør det kun i BIO og Øko produkter, og får rigtig mange råvarer hjem, i det rå materiale og fremstiller og tester selv deres produkter. De er lidt dyrere end de andre, men det er altid gennemtjekkede produkter, og topkvalitet.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...