Lux Bodylotion med Blåbær ©

Luksus Body lotion ©                                                                   O/ W emulsion

Portion giver til ca. 500 ml

Beskrivelse:

Den her lotion er meget letoptagelig og fugtende. Den er rigtig god til kroppen efter badet.

Læs altid hele opskriften igennem før start og sørg for at de forskellige ting er afmålt og redskaberne der skal bruges er fundet frem.

Fedtfase:

 15 gr  L-Voks Vegetabilsk

15 gr Stearin

10 gr Citronfrø olie.

5 gr Blåbærkerneolie

20 gr Kokosfedt  Øko

15 gr Mangobutter

Vandfase:

10 gr Veg. glycerin ( fåes i Øko)

1,5 gr Kaliumsorbat

300 gr Demineraliseret vand

Koldtrøringsfase:

100 gr Demineraliseret vand

50 gr aloe vera gel (fås i Øko)

20 gr Blåbærkerne ekstrakt,

Duftforslag: Et par dråber blåbær duftolie. Eller hvis man gerne vil have en æterisk olie, og samtidig lidt blå farve der passer til blåbær olie og ekstrakt, så giver blå Tansy både duft og farve.

Fremgangsmåde: O/W emulsion( olie i vand blanding. )

Altid vigtig ved en opskrift,  at se hvilken fremgangsmåde der skal bruges. Som her hvor det er en O/W emulsion, der er det vigtigt at det er den store skål vandfasen kommes i, da den samlede mængde ender med at være i den skål.

Brug altid vandbad, da det gør det langt lettere at styre opvarmningsprocessen, og man skåner råvarerne bedst på den måde. Brug gerne gode glasskåle der tåler opvarmning, der kan sættes delvis i en gryde, så vandet kan nå op på bunden.

Vand og fedtfase smeltes /opvarmes i hver sit vandbad. Da de fleste af ingredienserne i fedtfasen har et smeltepunkt omkring 62-65 grader, er det nogenlunde deromkring vandfasen også bør ligge. Der sker dog intet ved, at det ikke er præcis samme temperatur når faserne hældes sammen.

Når alt i fedtfasen er smeltet, og vandfasen er ca deromkring 60 +- 2-3 grader, så tages skålen med fedtfasen op af vandbadet, og hældes under piskning med håndpiskeris i vandfasen.

Bibehold gerne vandfasen over vandbad, men sluk for varmen, medens sammenblandingen står på.

Tag nu også den sidste skål op af vandbad og fortsæt med at piske i blandingen. Husk at have en dejskraber ved siden af, til at skrabe ned hvad der løbende sætter sig på siden.

Imens tilsættes nu den i forvejen afmålte koldtrøringsfase, gerne lidt efter efter lidt og medens der piskes fortsat.

Når hele koldtrøringsfasen er tilsat og lotionen er rørt/pisket til omtrent lunken, kan tilsættes eventuelle æteriske/essentielle olier som duft, og ligeledes virkestoffer hvis dette ønskes. F.eks E-Vit og ekstrakter mm.

Forslag: 

Når lotionen skal fyldes på flasker, er det en god ide, at fylde den på en lille 4 liters frysepose, og lukke godt med en knude eller elastik. Derefter klippes et ikke for stort hul i den ene posespids, og det er så meget nemmere at fylde ned i flaskerne. Også til cremer der fyldes på krukkerne giver det er betydeligt pænere slutresultat.Med min vandopløselige gulerodsolie,- Karotin,- Tucumaolien eller havtorneolien er det rigtig nemt at lave to typer lotion af den samme portion der kommer til at fremstå meget forskellige. Og jo også får ret forskellige virkestoffer.Når lotionen er helt færdig, og før dufttilsætning, så del portionen i to skåle. Den ene kan så gøres færdig med f.eks en type ekstrakt og måske E-Vit og den ønskede duft dertil. Og til den anden portion tilsættes så lidt af en af de ønskede olier nævnt ovenfor. Pas på med dosering da de alle farver ret meget. Til en halv portion på ca 425 gr tilsættes måske omkring 2-3 gr. Men bedst er at komme lidt i ad gangen og så røre rundt og prøve til det har den farve man selv ønsker.

Da det er meget forskelligt hvordan vi hver især har det med dufte, så er det heller ikke muligt at skrive hvormeget der kan kommes i. Nogle foretrækker lotionen, helt uden duft. Og da den er god til eksem, og som suplement til sheabutter og sheanødolie, til brug i hverdagen, er det jo her bedst uden tilsætning af hverken æterisk eller essentiel olie. Desuden er der meget forskel også på olierne og hvor stærke de er ,og går igennem, så som udgangspunkt så doser lidt efter lidt. Og husk at skrive navn og antal dråber eller ml eller gr, hvad der nu passer dig bedst, ved opskriften, så du har en ide til næste gang den skal laves,  om hvad der kom i.©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *