Stearin, vegetabilsk / Palmefri

20,00 kr.1.430,00 kr.

 

INCI: Stearic Acid

 

Udseende: Hvid voks i lidt grove flager / korn. Kan variere lidt i udseende.

 

Duft: Ikke nogen speciel duft.

 

Smeltepunkt:  ca 56 grader

 

Denne stearin er fremstillet helt uden palmefedt, og giver ikke på samme måde som andre stearin typer, den lidt hvide farvning på huden, som selvfølgelig forsvinder når cremen er smurt ud.

Stearin fungerer bedst i kombination med en eller flere andre emulgatorer, og giver ikke helt stabile emulsioner hvis den bruges alene.

 

Har en god holdbarhed.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Der er rigtig mange forskellige typer af emulgatorer fra samme udgangspunkt.
Det kan godt se lidt forvirrende ud, men det er simpelthen fordi de bliver fremstillet til at kunne bruges til forskellige typer af produkter ,som f.eks. Hårbalsam, Bodylotion, lidt federe cremer m.m. 
De er som udgangspunkt plantebaserede, fra Kokos- eller Palmekernefedt, eller en kombination af disse. Men ved fremstillingsprocessen er det der differentierer  dem, hvor mange fedtsyrer /kæder de får fraspaltet eller bibeholder, alt efter hvor gode emulgatorer de bliver og i hvor stor grad de kan binde sig til Vand eller / og olie. 
Cetanol, Spermacet og stearin er f.eks. alle tre co-emulgatorer. De kan rigtig ikke stå alene men skal helst bruges kombineret med en eller flere andre emulgatorer.
 
Mens f.eks. både Lanette og L-voks er emulgatorer der kan bruges alene, fordi de er kombinationsemulgatorer, der består af flere elementer end blot fedtstofferne. 
Således med f.eks. L-voks kan laves en creme eller lotion udelukkende med olie, vand og L-voks alene som emulgator. 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,