Læbe pomade ©

Opskrift til læbepomade:                                      Mængde ca 50 gr

Fedtfase:

30 gr Sheasmør Øko

10 gr Abrikoskerne olie Øko       

10 gr Solsikkevoks   

5 gr Øko kakaobutter.

Alle ingredienser afvejes i en lille evt.  glasskål,der sættes i vandbad med så lidt vand, at der ikke risikerer at komme noget op i skålen.
Når alt er smeltet,- og det vil være Solsikkevoksen der smelter sidst da den har det højeste smeltepunkt, tages skålen op ad vandbadet.
Rør roligt i den med en ske eller en hård skraber der kan tåle varmen( altså ikke en i for blødt materiale) så man løbende kan skrabe det ned der sætter sig på siderne af skålen.
Når konsistensen er tyk sirupsagtig tilsættes evt farve og smag.
Derpå røres en smule mere, men før massen er helt størknet hældes den på små krukker, det bliver både pænere og er lettere end hvis den er helt fast.
Bliver den for fast så sæt skålen et kort øjeblik ned igen i det varme vand, så vil den hurtigt blive mere blød igen.

Forslag:

Solsikkevoksen kan erstattes med bivoks.

Sheabutteren Øko  kan erstattes af andre typer butter som f.eks ,- Mangobutter, Cupuacubutter,- Valnøddebutter og mange andre. Må blot ikke være de Butters der er ret bløde i det. Det skal være en med en vis fasthed og konsistens, ellers vil det færdige produkt blive alt for blødt.
Abrikoskerneolie Øko kan erstattes af rigtig mange af de olier der er. Men tænk over smagen og konsistensen på den du vælger, da det er et produkt man tager på læberne.

F.eks er både Ferskenolie og Mandelolie Øko meget velegnede til det.

Blot ikke olier der lugter meget igennem da det så bliver svært med smagstilsætning( f.eks Olivenolie,- Mustardolie,grøn Hampeolie mm)  eller dårlige olier der hurtigt harskner.

Smagstilsætning kan være mange af de æteriske olier, som f.eks ,-Appelsin,- Mandarin,- grapefrugt,citron,- Anis/lakridssmag,- Fennikel / lakridssmag,- pebermynte,- Litsea,- citron eucalyptus mm.

Smagen kan kun doseres ved at komme en del dråber på, røre rundt og tage en bitte smule og lige smage på den. Og så mere i til passende. Men da det her jo er en ren fedtbase, så skal der en del til at de æteriske olier kommer til at smage igennem.

Fungerer bedst når den fyldes på små krukker som 5 ml evt. Ikke hård nok til læbepomadehylstre.

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *