Læbe pomade ©

Opskrift til læbepomade:                                      Mængde ca 100 gr

Fedtfase:

Bivoks                       8 gr   Fåes også øko bivoks
Sheasmør Øko        60 gr
Mandelolie              25 gr  Fåes også som øko Mandelolie 
Kakaosmør               8 gr   Fåes også som Øko kakaobutter.

Alle ingredienser afvejes i en lille evt.  glasskål,der sættes i vandbad med så lidt vand, at der ikke risikerer at komme noget op i skålen.
Når alt er smeltet,- og det vil være bivoksen der smelter sidst da den har det højeste smeltepunkt, tages skålen op ad vandbadet.
Rør roligt i den med en ske eller en hård skraber der kan tåle varmen( altså ikke en i for blødt materiale) så man løbende kan skrabe det ned der sætter sig på siderne af skålen.
Når konsistensen er tyk sirupsagtig tilsættes evt farve og smag.
Derpå røres en smule mere, men før massen er helt størknet hældes den på små krukker, det bliver både pænere og er lettere end hvis den er helt fast.
Bliver den for fast så sæt skålen et kort øjeblik ned igen i det varme vand, så vil den hurtigt blive mere blød igen.

Den her portion kan rigtig fint når det hele er smeltet opdeles i tre skåle/tre portioner således at man kan lave tre forskellige smage. Igen her gælder, at bliver den for fast så blot et øjeblik op i det varme vandbad igen.

Forslag:

Hvis man vil lave en ren vegansk udgave, så erstat bivoks med enten: Lemonvoks,- mandelvoks,soyavoks evt.
Og sheabutteren kan erstattes af de andre typer butter som f.eks ter,- tter,- mangobutter, cupuacubutter,- valnøddebutter og mange andre.
Og ligeledes kan mandelolien erstattes af hvilken som helst olie man synes.

F.eks er både ferskenolie og abrikoskerneolie meget velegnede til det.

Blot ikke olier der lugter meget igennem da det så bliver svært med smagstilsætning( f.eks olivenolie,- mustardolie,- grøn hampeolie mm)  eller dårlige olier der hurtigt harskner.

Smagstilsætning kan være mange af de æteriske olier, som f.eks ,-Appelsin,- Mandarin,- grapefrugt,citron,- Anis/lakridssmag,- Fennikel / lakridssmag,- pebermynte,- Litsea,- citron eucalyptus mm.

Smagen kan kun doseres ved at komme en del dråber på, røre rundt og tage en bitte smule og lige smage på den. Og så mere i til passende. Men da det her jo er en ren fedtbase, så skal der en del til at de æteriske olier kommer til at smage igennem.

Fungerer bedst når den fyldes på små krukker som 5 ml evt. Ikke hård nok til læbepomadehylstre. Og laves den med en af de andre vokstyper end bivoks, bliver den en smule blødere. Det kan reguleres ved, at man tilsætter 12-15 gr af den voks man vælger istedetfor de 8 gr i opskriften.

©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *