Lanolin vandfri

58,00 DKK810,00 DKK

Inci: Lanolin

Fedtstof der kommer fra vasket uld.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Hvis man ikke ønsker et produkt der kommer fra dyr, så bør man til salver hverken bruge bivoks eller lanolin. Bivoks kan jo ganske enkelt erstattes med mange forskellige andre typer voks( Soyavoks eco,- Mandelvoks,- lemonvoks mm) og lanolin kan erstattes med forskellige andre butter eller smør typer.

Af butter er der jo mange typer. Både Shea,- Mango,- Avocado,- Oliven,- Græskar,- mm

Men også kokosvoks er en god type at erstatte med. Ikke kokosfedt med dens lave smeltepunkt omkring 24 grader med kokosvoks med dens højere på 46  grader ca.

Jeg har i alle årene jeg har handlet fået min lanolin fra det samme sted. Det er en fabrik der i stor udstrækning handler efterhånden udelukkende med økologiske råvarer, og har god info om råvarerne og høj etik.

De oplyser, at de kun får lanolin fra farme der ikke skader fårene under klipningen. Og hvor de har gode leveforhold. Men det er jo stadig farme der har en speciel type får, som man har for dens høje indhold af lanolin i ulden, og som man lige skal have viden om når man vælger at bruge det.

Derudover er det en af de råvarer hvor man har en risiko for at udvikle allergi overfor den. Og efterfølgende overfor produkter hvor den indgår i en eller anden form.

Når det er sagt, så er der også steder hvor et produkt som lanolin er et rigtig godt produkt.

Der findes nok ikke noget der bedre beskytter og heler ved røde babynumser, små sår og rifter. Og man bruger også lanolin til det uldundertøj man ihvertilfælde da min ældste blev født i start firserne gjorde det meget i at strikke, og som man efterbehandlede med lanolin.

Jeg har nogle cremer og salver lavet med lanolinen, der bliver meget lækre.

f.eks Vintercreme og babysalve med morgenfrue.

De er forsøgt lavet med vegalanen, der er et vegansk alternativ til lanolin, uden at blive på samme måde. Bliver bare ikke lige så lækkert.

Selvfølgelig kan man sagtens  lave en lækker salve vegansk, det har vi ofte gjort, men det er bare ikke sådan at man kan sige det overhovedet bliver identisk. Det bliver et helt andet produkt man så laver.

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, ,