Lanolin vandfri

65,00 kr.1.450,00 kr.

Inci: Lanolin

Fedtstof der kommer fra vasket uld.

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Hvis man ikke ønsker et produkt der kommer fra dyr, så bør man til salver hverken bruge bivoks eller lanolin. Bivoks kan jo ganske enkelt erstattes med mange forskellige andre typer voks( Soyavoks eco,- Mandelvoks,- lemonvoks mm) og lanolin kan erstattes med forskellige andre butter eller smør typer.

Af butter er der jo mange typer. Både Shea,- Mango,- Avocado,- Oliven,- Græskar,- mm

Men også kokosvoks er en god type at erstatte med. Ikke kokosfedt med dens lave smeltepunkt omkring 24 grader med kokosvoks med dens højere på 46  grader ca.

Jeg har i alle årene jeg har handlet fået min lanolin fra det samme sted. Det er en fabrik der i stor udstrækning handler efterhånden udelukkende med økologiske råvarer, og har god info om råvarerne og høj etik.

De oplyser, at de kun får lanolin fra farme der ikke skader fårene under klipningen. Og hvor de har gode leveforhold. Men det er jo stadig farme der har en speciel type får, som man har for dens høje indhold af lanolin i ulden, og som man lige skal have viden om når man vælger at bruge det.

Derudover er det en af de råvarer hvor man har en risiko for at udvikle allergi overfor den. Og efterfølgende overfor produkter hvor den indgår i en eller anden form.

Når det er sagt, så er der også steder hvor et produkt som lanolin er et rigtig godt produkt.

Jeg har nogle cremer og salver lavet med lanolinen, der bliver meget lækre, f.eks Vintercreme og babysalve med morgenfrue. De kan også laves med Vegalane, der er et vegansk alternativ til lanolin, dog uden at blive samme resultat.

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,