Kokos voks

20,00 kr.635,00 kr.

 

INCI: Cocos Nucifera

 

 

 

Beskrivelse

Kokosvoks

Kokosolie udvindes af kernen fra modne kokosnødder høstet fra kokospalmen (Cocos Nucifera). Ved hjælp af hydrogeneringsprocessen omdannes kokosolie derefter til voks.

 

Kokos er en fuldstændig vedvarende ressource. En moden kokospalme producerer i gennemsnit 120 frugter om året og kan leve i over 60 år. I løbet af sine produktive år vil træet konstant producere frugt.

Kokospalmen er kendt som et “tre generations” træ, hvilket betyder, at det kan forsørge en landmand, hendes børn og deres børnebørn. De er ikke sprøjtet med pesticider, og de har brug for relativt få næringsstoffer (gødning) for at give gode udbytter. Kokosplantager optager CO2.

En hektar indeholder omkring 150 modne træer. Fem år før ethvert kokosnøddetræ bliver rykket op med rode, plantes et nyt, så det vil være i fuld produktion, når det gamle træ fjernes.

Anvendelsesmuligheder: 

Kokosvoks er en glimrende bærer af f.eks. æteriske olier eller duftolier, da den har et lavere smeltepunkt, som hjælper med at bevare de aromaterapeutiske fordele.
Kokosvoks er i stand til at indeholde en større volumen af duft end andre naturlige vokstyper og forstyrrer ikke noterne af en duft.

 

Kokosvoks er ikke-giftig og siges at brænde meget renere end paraffinvoks.

Lang brændende – det brænder langsommere og køligere, hvilket skaber et længere brændende lys.

 

Biologisk nedbrydeligt – kokosvoks er naturligt biologisk nedbrydeligt og renser op med sæbe og vand.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,