Gromwell Rod Pulver

35,00 kr.485,00 kr.

 

INCI: Lithospermum Erythrorhizon 

Oprindelse: Japan, Korea, Kina.
Udseende: Mørke violet over i dyb sort
Duft: Lidt speciel duft. Både lidt urtet, og lidt jordbunds/mos agtig.
Indsatsmængde: 1-10 %

Gromwell Rod Pulver kommer i en så fint pulveriseret form, at den fint kan tilsættes direkte ned i det produkt man ønsker den tilsat og opløst i.

Beskrivelse

Gromwell Root findes i det østlige Kina, Japan og Korea og hører til Boraginaceae familien indenfor planter. Arten Lithospermum erythrorhizon er en blomstrende plante, hvor særligt rødderne har mange egenskaber, som har vist sig at være særdeles nyttige i den naturlige hudpleje. De mørkerøde/violette rødder har været anvendt, særligt i Japan, i årtusinder og i de senere år har ekstraktet af rødderne været anvendt i luksuriøse japanske hudplejeprodukter. 

Et studie fra National Library of Medicine I Bethesda, USA, har studeret nogle af egenskaberne bag Lithospermum erythrorhizon’s rødder anvendt i naturlig hudpleje. Studiet tager udgangspunkt i ansigets og læbernes sarte hud og forskingen viser, at Gromwell Root Extract er i stand til at reducere skader på huden skabt af UV-stråler og oxidativt stress. Uddybende er Gromwell Root Extract i stand til at øge hudens eget forsvar mod oxidativt stress grundet de to basale substanser Naphthoquinone og Shikonin, som rødderne består af. Herudover virker Gromwell Root Extract særligt hæmmende på inflammation og ydermere er Gromwell Root Extract i stand til at absorbere en bredere bølgelængde af UV-stråler, hvorfor den har et naturligt forsvar mod de skadelige UV-stråler fra både solen og blåt lys.  

Studiet tager som sagt udgangspunkt i huden i ansigtet samt læberne og forskningen i oxidativt stress, UV-stråler og inflammation. Gromwell Root Extract viser sig dog at have langt flere egenskaber. Et andet studie viser nemlig, at Gromwell Root Extract er i stand til at give fugt til huden i langt større skala end først antaget. Her viser studiet nemlig, at huden ikke blot bliver fugtet, men også at Gromwell Root Extract er i stand til at reducere hudens naturlige tab af vand, idet den fastholder fugten i huden i længere tid. Ligeså viste studiet, at Gromwell Root Extract var i stand til at forøge hudens egen naturlige barriere og dermed evne til at beskytte sig selv mod udefrakommende faktorer.
Gromwell Root Extract er ligeså i stand til at give en “plumping” effekt grundet reduceringen af tab af vand, altså udfylde huden, så denne ser mere sund og velplejet ud.

Der er altså en god grund til, at Gromwell Root Extract er en anerkendt råvare.
Den har været anvendt i årtusinder til at reducere inflammation i huden, herunder udbrud af psoriasis, eksem, dermatitis og generelle udslæt, hvilket blot er noget af det, den har vist sig at være effektiv imod. Pulveret fra rødderne virker meget beroligende på huden og er medvirkende til at ikke kn at dæmpe inflammation men også at berolige den udsatte hud. Altså virker den helende på huden, hvilket understøttes af, at Gromwell Root Extract er antibakteriel på flere måder, idet den ikke blot virker antibakteriel men også antiviral og ligeså bekæmper udvikling af svamp. Ligeså virker Gromwell Root Extract som en accelerator i hudens celler, idet deres turnover forøges og dermed heles huden hurtigere.

Ydermere indeholder Gromwell Root Extract et væld af antioxidanter, som netop er medvirkende til at beskytte huden samt til at reducere og forebygge forekomsten af finde linjer og rynker. Udover at indeholde en her del antioxidanter, forøger Gromwell Root Extract blodcirkulationen og dermed, og ikke kun, får huden en sund glød samtidig med, at cellerne holdes sunde, idet de “bliver fodret” med nyt blod og ny energi. 

Sidst men ikke mindst er Gromwell Root Extract medvirkende til at kontrollere hudens egen produktion af talg og dermed om huden er fedtet. Denne egenskab kombineret med røddernes naturlige antimikrobielle egenskaber er et effektivt middel til at behandle akne, bumser og røde knopper, hvorfor Gromwell Root Extract også i høj grad anvendes af både teenagere og andre, som kæmper med akne. 

Gromwell Root Extract er, på trods af de mange egenskaber, en meget mild råvare, som egner sig til anvendelse af alle hudtyper – også den sensitive hud. 

Forslag til produkter:

  • Luksuriøs ansigtsserum
  • Luksuriøs ansigtscreme
  • Luksuriøs ansigtsmaske 
  • Ansigtsrens
  • Skintonic
  • Helende balm
  • Bodylotion
  • Som farvestof og aktivt stof i hånd – og kropssæber
  • Plejende læbebalsam med farve
  • Plejende læbestift med farve

Gromwell Root Extract er varmestabil og ændres ikke at ændret temperatur i emulsioner mm. 

Gromwell Root Extract farver, på trods af den fine pigmentering, ikke huden.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,