Gromwell rod pulver

35,00 kr.485,00 kr.

 

INCI: Lithospermum Erythrorhizon 

 

Oprindelse: Japan, Korea, Kina.

 

Udseende: Mørk-violet til dyb sort

 

Duft: Lidt speciel duft. Både lidt urtet, og lidt jordbunds/mos agtig.

 

Indsatsmængde: 1-10 %

 

Gromwell Rod pulver kommer i en fint pulveriseret form, som kan anvendes direkte i forskellige typer produkter. 

Den kan også anvendes ved at den udtrækkes i f.eks. en mager olie som Kokosfrøolien, Coco caprylate, Isopropyl Myristate og lignende produkter.

 

🦋

 

Beskrivelse

Gromwell Rod findes i det østlige Kina, Japan og Korea og hører til Boraginaceae familien indenfor planter. Arten Lithospermum erythrorhizon er en blomstrende plante, hvor særligt rødderne har mange egenskaber, som har vist sig at være særdeles nyttige i den naturlige hudpleje. De mørkerøde/violette rødder har været anvendt, særligt i Japan, i årtusinder og i de senere år har ekstraktet af rødderne været anvendt i luksuriøse japanske hudplejeprodukter. 

 

Et studie fra National Library of Medicine I Bethesda, USA, har studeret nogle af egenskaberne bag Lithospermum erythrorhizon’s rødder anvendt i naturlig hudpleje. Studiet tager udgangspunkt i ansigets og læbernes sarte hud og forskningen viser, at Gromwell Rod som udtræk eller Extract er i stand til at reducere skader på huden skabt af UV-stråler og oxidativt stress. Uddybende er Gromwell Rod i stand til at øge hudens eget forsvar mod oxidativt stress grundet de to basale substanser Naphthoquinone og Shikonin, som rødderne består af. Herudover virker Gromwell Rod særligt hæmmende på inflammation og ydermere er Gromwell Rod i stand til at absorbere en bredere bølgelængde af UV-stråler, hvorfor den har et naturligt forsvar mod de skadelige UV-stråler fra både solen og blåt lys.  

Studiet tager som sagt udgangspunkt i huden i ansigtet samt læberne og forskningen i oxidativt stress, UV-stråler og inflammation. Gromwell Rod viser sig dog at have langt flere egenskaber. Et andet studie viser nemlig, at ekstraktet af Gromwell Rod er i stand til at give fugt til huden i langt større skala end først antaget. Her viser studiet nemlig, at huden ikke blot bliver fugtet, men også at ekstraktet af Gromwell Rod er i stand til at reducere hudens naturlige tab af vand, idet den fastholder fugten i huden i længere tid. Ligeså viste studiet, at den var i stand til at forøge hudens egen naturlige barriere og dermed evne til at beskytte sig selv mod udefrakommende faktorer.
Ekstraktet fra Gromwell Rod er ligeså i stand til at give en “plumping” effekt grundet reduceringen af tab af vand, altså udfylde huden, så denne ser mere sund og velplejet ud.

 

Der er altså en god grund til, at udtræk af Gromwell Rod er en anerkendt råvare.
Den har været anvendt i årtusinder til at reducere inflammation i huden, herunder udbrud af psoriasis, eksem, dermatitis og generelle udslæt, hvilket blot er noget af det, den har vist sig at være effektiv imod. Pulveret fra rødderne virker meget beroligende på huden og er medvirkende til at ikke kun at dæmpe inflammation men også at berolige den udsatte hud. Altså virker den helende på huden, hvilket understøttes af, at Gromwell Rod er antibakteriel på flere måder, idet den ikke blot virker antibakteriel men også antiviral og ligeså bekæmper udvikling af svamp. Ligeså virker Gromwell Rod som en accelerator i hudens celler, idet deres turnover forøges og dermed heles huden hurtigere.

 

Ydermere indeholder Gromwell Rod et væld af antioxidanter, som netop er medvirkende til at beskytte huden samt til at reducere og forebygge forekomsten af finde linjer og rynker. Udover at indeholde en her del antioxidanter, forøger Gromwell Rod blodcirkulationen og dermed, og ikke kun, får huden en sund glød samtidig med, at cellerne holdes sunde, idet de “bliver fodret” med nyt blod og ny energi. 

Sidst men ikke mindst er Gromwell Rod medvirkende til at kontrollere hudens egen produktion af talg og dermed om huden er fedtet. Denne egenskab kombineret med røddernes naturlige antimikrobielle egenskaber er et effektivt middel til at behandle akne, bumser og røde knopper, hvorfor Gromwell Rod også i høj grad anvendes i anti acne produkter til både teenagere og andre, som kæmper med akne. 

Gromwell Rod er en meget mild råvare, som egner sig til anvendelse af alle hudtyper – også den sensitive hud. 

 

Forslag til produkter:

  • Luksuriøs ansigtsserum
  • Luksuriøs ansigtscreme
  • Luksuriøs ansigtsmaske 
  • Ansigtsrens
  • Skintonic
  • Helende balm
  • Bodylotion
  • Som farvestof og aktivt stof i hånd – og kropssæber
  • Plejende læbebalsam med farve
  • Plejende læbestift med farve

 

Gromwell Rod er varmestabil og ændres ikke at ændret temperatur i emulsioner mm. 

Gromwell Rod farver, på trods af den fine pigmentering, ikke huden.

Når du bruger den i pulver varianten, så kan den anvendes både som den er i pulveret, i produktet, eller den kan udtrækkes i en mager olie som f.eks Kokosfrøolie,– eller i de meget letoptagelige Råvarer som:

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,