Hindbær butter med risstivelse ©

Mængderne i opskriften giver til 200 gr. Det kan være svært at whippe en mindre portion.

Den nye emulgator,- butter perler,– åbner for en helt ny måde at kunne bruge alle de dejlige olier på.

Jeg er fordi det er sommer, og højsæson for hindbærkerneolien, startet med at teste to opskrifter med den. Men der kan skiftes ud med en hvilken som helst olie i de samme forhold.

Når man whipper en butter, og det kan være Sheasmør,- Mango ligegyldigt hvilken, og med lidt olie i, så får man ændret ret meget på letoptageligheden på råvaren. For tager man bare en butter og smelter med lidt olie og lader størkne op, så er forskellen tydelig når det påføres. Det er som olie / fedt er, lækkert nok, men lidt svært optageligt.

Når derimod en af butterne piskes med en olie og nogle Aktivstoffer, så er resultatet når det påføres pludselig markant anderledes. Det er tydeligt at det optages meget lettere og man mærker blødheden på huden straks.

Derfor er det genialt at kunne lave alle sine yndlingsolie til butters, da det giver mulighed for at bruge dem på helt nye måder.

Den ene type, som kommer her er lavet rent olie baseret.

Fedtfase I:

Afmåles i gr på en vægt, så alle ingredienserne afmåles ens.

Afvej de to råvarer i en skål der er med høje kanter og kan tåle opvarmning. Jeg bruger nogle høje stålskåle, der er høje og gode at piske ned i.

Sæt skålen ned i vandbad og lad stå til butter perlerne er smeltet.

Fedtfase II:

Afvej den her fase samtidig med at du afvejer fase I så den står klar til at tilsætte til fase I.

Fremgangsmåde:
Når råvarerne i Fase I er smeltet sammen, tages skålen op ad vandbadet. Omrør et øjeblik, da butter perlerne har et ret lavt smeltepunkt, vil massen ikke blive meget varm, så derfor kan fase II tilsættes ret hurtigt efter. Det er vigtigt fase II tilsættes medens fase I stadig er flydende.

Pisk i den sammenblandede fase, og når det er samlet og lidt fast, så sæt skålen i køleskabet.

Lad det stå i ca 2 timer, så det bliver helt fast. Du kan se på billederne hvordan det kommer til at se ud.

Når butteren er helt fast, så tag skålen ud af køleskabet, og tag nu en elektrisk pisker og whip/ pisk din butter, helt som du ville gøre med en af de butters du ellers ville piske på.

Og voila,du har nu lavet din olie om til en butter der kan piskes op til en skøn blød og letoptagelig konsistens.

God Fornøjelse

🙂