Soja voks

22,00 DKK450,00 DKK

Inci: Hydrogenated soyabean oil/wax

Oprindelse: Denne soyavoks er et 100% ikke petrolium produkt, der kommer fra en fornybar resurse. Det vil sige det er fuldstændig nedbrydeligt og genanvendeligt.

Det er en kosmetisk kvalitet, der gør den velegnet som erstatning for bivoks i veganske produkter.

Smeltepunkt: 40-50grader

Opvarmningstemperatur: 50-65 grader

Soja voks er et rent botanisk og dermed vegansk produkt. Det kommer her i flager der gør det let at smelte og arbejde med. Sojavoks har en mild og fin duft i sig selv, der gør det let at indarbejde med selv meget milde dufte.

Soja voksen er meget lys i farven hvilket også betyder, at ønsker man at tilsætte f.eks lysfarve, bruges der meget lidt.

Når den bruges til lys eller duftvoks, brænder den meget rent, og helt uden den os/ røg som typisk ses ved stearin og parafin baserede lys.

Når man vil lave sojavoks lys, smeltes voksen og når helt smeltet tilsættes farve og der røres omhyggeligt rundt.

Tag gryden af varmen, og tilsæt ønsket evt. duft.

Hæld på forme, og lad lysene få lov at stå og køle helt ned.

Til duftvoks i duftlampen, kan man bruge gamle isterningeforme og lignende og smelte voksen og komme forskellige duft i rummene, hæld den flydende voks over og rør lige forsigtigt evt med enden af en ske.

På den måde kan man enkelt lave forskellige duftvokse til sin lampe, så man ikke skal tænke på at fylde vand på ofte.

Man kan selvfølgelig hvis man bare vil have en enkelt duft, tage en lille håndfuld og komme i lampens skål, tænd lyset, og voksen smelter og så ned i den flydende voks komme en hel del af den ønskede essentielle eller æteriske olie. En hel del fordi den jo gerne skal holde længe.

Brug aldrig vand i skålen samtidig med voks.

Den er meget velegnet at bruge i produkter hvor man ellers ville anvende bivoks.

Som:

  • Læbepomade
  • salver
  • sæber
  • bars

Da den har et noget lavere smeltepunkt og dermed er blødere end bivoks, kan det dog være nødvendigt at bruge noget mere af sojavoksen end der måske står i opskriften af bivoks, da produktet ellers bliver blødere. Dette gælder dog hovedsageligt i læbepomader og produkter hvor bivoks står alene som emulgator. I cremer og lotions hvor den er kombineret med andre emulgatorer, giver det blot et betydeligt blødere og lettere hudoptageligt slutprodukt.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , , , ,

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *