Soja voks C3

18,00 DKK790,00 DKK

Så begynder det også hos mig, at svinde i kasserne med Soya voks Typer.

CB 135 blev ret hurtigt udsolgt, men jeg har indtil nu haft 3 andre valgmuligheder af Soyavoks typer, og haft dem uden mængde begrænsning. Indtil nu. Meget godt gået når resten af Europa stor set er støvsuget for Soyavoks:)  

Nu begynder antallet af kasser også at skrumpe ind hos mig, og derfor fjerner jeg nu muligheden for at købe 10 kg, og sætter begrænsning på 5 kg, således at der hele tiden kun vil ligge 1 stk tilgængelig af den størrelse. 

Der er ingen der ved hvornår Cargill i USA igen er istand til at levere, så jeg kan ikke komme med nogen fremtidsperspektiver om nye leverancer. 

Inci: Hydrogenated soyabean oil/wax

Oprindelse: Denne soyavoks er et 100% ikke petrolium produkt, der kommer fra en fornybar resurse. Det vil sige det er fuldstændig nedbrydeligt og genanvendeligt. Det er ren sojavoks og ikke iblandet parafin som indimellem forekommer med nogle typer.

Den her sojavoks er også en kosmetisk kvalitet, der gør den velegnet som erstatning for bivoks i veganske produkter.

Smeltepunkts temperatur: 54-65 grader

Ophældningstemperatur: 54-56 grader

Max dufttilsætning: 8%

På det link her, kan du læse noget generel information om at støbe lys og nogle af mine vokstyper, hvordan de fungerer.

Information om lysestøbning.  

Lys, div.info

Ryd

Beskrivelse

Hvis du er interesseret i en større portion end du lige kan komme til at vælge, så send lige en mail til mig med den mængde du ønsker på:

cremecompagniet@mail.dk 

Soja voks er et rent botanisk og dermed vegansk produkt. Det kommer her i flager der gør det let at smelte og arbejde med. Sojavoks har en mild og fin duft i sig selv, der gør det let at indarbejde med selv meget milde dufte.

Soja voksen er meget lys i farven hvilket også betyder, at ønsker man at tilsætte f.eks lysfarve, bruges der meget lidt.

Når den bruges til lys eller duftvoks, brænder den meget rent, og helt uden den os/ røg som typisk ses ved stearin og parafin baserede lys.

Når man vil lave sojavoks lys, smeltes voksen og når helt smeltet tilsættes farve og der røres omhyggeligt rundt.

Tag gryden af varmen, og tilsæt ønsket evt. duft.

Hæld på forme, og lad lysene få lov at stå og køle helt ned.

Til duftvoks i duftlampen, kan man bruge gamle isterningeforme og lignende og smelte voksen og komme forskellige duft i rummene, hæld den flydende voks over og rør lige forsigtigt evt med enden af en ske.

På den måde kan man enkelt lave forskellige duftvokse til sin lampe, så man ikke skal tænke på at fylde vand på ofte.

Man kan også bruge de her støbeforme, der giver en voks i en fin og passende størrelse til duftlamper.

Man kan selvfølgelig hvis man bare vil have en enkelt duft, tage en lille håndfuld og komme i lampens skål, tænd lyset, og voksen smelter og så ned i den flydende voks komme en hel del af den ønskede essentielle eller æteriske olie. En hel del fordi den jo gerne skal holde længe.

Brug aldrig vand i skålen samtidig med voks.

Sojavoks er meget velegnet at bruge i produkter hvor man ellers ville anvende bivoks.

Som:

  • Læbepomade
  • salver
  • sæber
  • bars

Da den har et noget lavere smeltepunkt og dermed er blødere end bivoks, kan det dog være nødvendigt at bruge noget mere af sojavoksen end der måske står i opskriften af bivoks, da produktet ellers bliver blødere. Dette gælder dog hovedsageligt i læbepomader og produkter hvor bivoks står alene som emulgator. I cremer og lotions hvor den er kombineret med andre emulgatorer, giver det blot et betydeligt blødere og lettere hudoptageligt slutprodukt.

Denne her voks kan tage op til 8% dufttilsætning.

Der er flere andre mulige typer ren sojavoks, der hver især har andre muligheder end denne.

Det vil sige, at de hver især kan optage forskellige mængder duft, og farve. Men umiddelbart er en tilsætning på 4-6 % rigtig meget,og som regel rigeligt. Især fordi der er tale om en basis råvare der ikke har nogen markant duft i sig selv.

Vær opmærksom på, at denne her sojavoks er den eneste type jeg kan finde, der kan anvendes til både lys og kosmetik.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,

Comments are closed.