Tea Tree hydrolat / ØKO

19,00 kr.350,00 kr.

 

INCI: Melaleuca alternifolia flower water 

 

Økologisk.

 

Botanisk navn: Melaleuca alternifolia

 

Oprindelse: Australien

 

Udseende: Klar vand.

 

Fremstilling: Fremstilles af bladene og stængler ved vanddampdestillation.

 

Duft: Noter af kamfer, frisk og behagelig.

 

Denne Tea tree hydrolat er 100% alkoholfri og er ikke tilsat nogen konservering.

Den lille 30 ml flaske er i glas. 

 

 

Beskrivelse

 

Tea tree findes oprindeligt i det østlige Australien og har været brugt i århundreder til at behandling i Aromaterapien. Og det med god grund, for Tea tree har stærke anti-septiske, antiinflammatoriske, antibakterielle og opfriskende egenskaber. 

Denne Tea tree hydrolat er økologisk, 100% naturlig, vegansk og ECOCERT.

Tea tree har en meget rensende effekt, og anvendes ofte til at hele små hudskader som eksempelvis forbrændinger, rifter, insektbid og småsår. Dens gode antiseptiske egenskaber gør den meget velegnet til netop de områder, da den derved får en god rensende virkning på huden. Og den kan være medvirkende til en hurtigere helings proces, og endvidere dæmpe gener i den forbindelse som inflammation, hævelse og rødme. 

Studier fra National Library of Medicine i Bethesda, USA, viser endvidere, at Tea tree virker bedre end zink oxid til at behandle eksem, idet Tea tree kan medvirke til at fremme regenereringen i huden. Tea tree kan også have en gavnlig virkning og lindre ved kløe i huden. 

Et andet studie viser, at Tea tree er i stand til at balancere hudens egen sebumproduktion i løbet af 30 dage. Resultaterne viste, at deltagerne i forsøget oplevede færre urenheder i huden  og en bedring af akne og mindre tendens til fedtet hud i testperioden. Tea tree er altså i stand til at reducere forekomsten af akne og urenheder, og andre studier viser, at det ligeså er i stand til at bedre ar efter akne, således huden fremstår mere ensartet. 

I hårprodukter, vil Tea tree virkende rensende på hovedbunden og fjerne både døde hudceller, skæl og kemikalier, som har fundet vej ind i hovedbunden. Tea trees stærke antiseptiske egenskaber renser både porer og hårfollikler i dybden, således at de enkelte hårstrå vil opnå bedre betingelser for at vokse stærke ud. 

Tea tree er stærk hvad angår dens antiseptiske og antibakterielle egenskaber, og det gør den mere end velegnet til at anvende til desinficerende produkter. Det vil på den måde give god mening at tilsætte Tea tree som en del vandfasen i en Rensegel eller lignende.

Et andet studie fra National Library of Medicine viser, at tilsættes Tea tree til håndsæbe, vil håndsæben være langt mere effektiv, mod opståelse af bakterier og vira.

Så her kunne det f.eks være oplagt at udskifte noget af vandfasen i Hånddesinfektions gelen med Tea tree hydrolat.  

Tea tree kan desuden anvendes med god effekt mod lugt og svamp i negle eller fødder grundet dens gode antibakterielle egenskaber. Her vil det give god mening, at bruge Tea tree i produkter som deodoranter, fodbad og lign. 

Tea tree kan anvendes af kombineret, uren og fedtet hud samt hud plaget af akne. 

Til hårprodukter anbefales det at anvende Tea tree i dybderensende produkter samt produkter, som kan afhjælpe skæl og fedtet hår. 

 

Forslag til produkter 

  • Skintonic
  • Rensegel
  • Rensefoam
  • Facemist
  • Cremer/salver
  • Bodymist
  • Produkter til fodbad/fødder
  • Produkter til negle

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,