Murumuru butter koldpresset

46,00 DKK885,00 DKK

Inci: Astrocaryum Murumuru Seed
Oprindelse: Brasilien
Udseende: Butter, meget fast, kommer i klumper. Meget fin lysgul i farven.
Duft: Sødlig, jordagtig duft med lidt nuancer af nødder
Smeltepunkt: Ca. 32 – 36 grader

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.

Kan med fordel anvendes ren, som den er, som en body bar.

 

Ryd

Beskrivelse

Murumuru butteren er lavet af frøene fra Murumuru træet, en art palmetræ, som vokser vildt i Amazonas. Frøene er vildthøstet i Brasiliens Amazonas og koldpresses for at lave butteren.

Murumuru butteren kaldes også “den vegetabilske silikone”, idet den erstatter den mineralske og unaturlige silikone i produkter til hår og hud.

Murumuru Butter er rig på A – og C vitamin såvel som fedtsyrerne Omega 3. 6 og 9. Størstedelen (47%) af fedtsyrerne kaldes Laurinsyre, men den indeholder også myristinsyre, oliesyre, palmitinsyre og linolsyre.

Murumuru er en helt vidunderlig fugtgiver til både hud og hår og kan ligeledes anvendes til sensitiv hud. Butteren er antiallergifremkaldende, antibakteriel, antiinflammatorisk og har antivirale egenskaber. Det er en særdeles potent kilde til antioxidanter og kan anvendes som et mildt antiseptisk middel.
Butteren er kendt for at afhjælpe og bedre acne, for at være medvirkende til at hele hudskader og hudafskrabninger og for at fugte psoriasis og afhjælpe eller dæmpe eksem.
Butteren smelter nærmest ind i huden og både beskytter den og efterlader den rigtig dejlig blød.

Anvendes butteren i hårprodukter, vil den gå ind og hjælpe til at fugte og beskytte håret samt til at fugte hovedbunden. Murumuru butteren er særligt god til at fugte hår, der har skader efter sol og kemi. Ligeså er det en perfekt følgesvend, hvis håret er ustyrligt eller frizzy, eller hvis dine spidser er spaltede og knækkede.

Anvender du murumuru butteren i produkter til huden, vil den tilføre et fugtboost samt en lang række antioxidanter, A – og C vitamin og gode fedtsyrer. Den egner sig særligt til disse hudtyper:

  • Acne
  • Sensitiv hud
  • Tør hud
  • Eksem og psoriasisramt hud

Desuden vil murumuru butteren være rigtig lækker i en koldrørt whipped body butter, idet den trænger hurtigt ind og efterlader huden blød og beskyttet.

Brug eksempelvis murumuru butteren til følgende: 

  • Hårkur
  • Shampoobar
  • Conditionerbar eller denne conditionerbar
  • Creme/olie til håret
  • Creme/olie til skæg
  • Whipped butter, koldrørt – eksempelvis til kløe ifbm. hudirritationer
  • Bodylotion
  • Koldrørt whipped butter
  • Læbestift og læbebalm
  • Sæber til sensitiv eller problemramt hud

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,