Majs silke pulver

20,00 kr.230,00 kr.


INCI:
Maidis stigmata powder / Zea mays

 

Oprindelse: Bulgarien. Fremstilles af meget fint malede majshår.

 

Udseende: Lys brunlig, fintkornet pulver

 

Duft: Lidt sødlig duft

 

Opløselighed: Uopløselig i olie og vand, da det udvider sig og absorberer


Indsatsmængde:
1 – 80%


Opbevares mørkt og køligt.

 

Naturligt indhold af: Allantoin, Vitaminer, Mineraler, Amino acids, og Lutein, som er en stærk antioxidant.

Et meget interessant produkt, der ses i flere store kendte mærker.

 

 

Beskrivelse

 

Plantestivelse bliver mere og mere udbredt som “gelling agent” (dvs. den råvare, der får dit produkt til blive fastere i konsistensen) i kosmetikindustrien. Det er en formidabel råvare at anvende, når produktet skal være vegansk og dermed ikke indeholder animalske stoffer.

Majs silke er et blødt, lysebrunligt pulver, som har en let sødlig behagelig duft.
Det indeholder to typer af molekyler, amylase og amylopectin, som, når Majs silken iblandes varmt vand, får amylasemolekylet til at åbne og udvide sig. Som konsekvens af dette, vil produktet ændre viskositeten på dit produkt.

Majs silke er et fuldstændig allergenfrit produkt, hvorfor det er blevet udbredt at anvende til især sart hud samt babyhud. Det tåles altså af alle og er dermed et sikkert produkt at anvende, når du gerne vil have en tykkere blanding med mere massefølelse. Som samtidig får en silkeagtig finish.

En ting, der generelt er værd at bemærke ved plante stivelser er, at partiklerne i dem generelt er meget fine, og jo finere og mindre partikler, jo mere vand/olie kan der absorberes.  F.eks er Risstivelse, der med rette også kan kaldes Ris silke den der har de allermindste partikler man kan få. Men overordnet set er der ikke meget stor forskel på de fleste af de her plantestivelser. Majs silke  ligger tæt på Ris silke / stivelsen, hvor sådan en som Havre silke / stivelsen ligger lidt længere fra, da den har lidt større partikler = er lidt grovere i konsistensen. .

Men generelt anvendes der meget lidt af de her typer af produkter, men med en meget stor effekt/ følelse i det færdige produkt.
Så Majs silke er som de andre af de typer, medvirkende til at give et stabilt produkt med en god, lækker og blød konsistens. Derfor er det også meget passende at kalde den Majs silke, da den i den grad evner at tilføje et produkt en silkeagtig finish.

 

Majs silke anvendes i produkter til personlig pleje og til eksempelvis makeup, hvor den kan anvendes i stedet for talkum, idet den absorberer sebum fra huden. Dvs. at den gør sig rigtig godt i blandt andet deodoranter, fodpulver, pudder (eller mineralpudder), etc., og kan med fordel ligeså anvendes til bodylotions – eller cremer, body butters og lotions bars, idet stivelsen er medvirkende til at opsamle fedt, således huden føles blød og lækker.
Man vil tydeligt kunne mærke en forskel, når man anvender Majs silke i sine produkter, idet det giver en virkelig god konsistens til produktet, som føles blød på huden.

Anvendes Majs silke i produkter såsom ansigtsmælk, vil dens små partikler eksfoliere let og på samme tid være med til at virke dybderensende.
Majs silke fungerer også godt i masker, som skal være dybderensende og som laves til acne-hud og fedtet-kombineret hud.

Produkter indeholdende Majs silke  bliver bløde og meget luksuriøse i konsistensen. Generelt kan man siger om produkter, der tilsættes de her typer af silker/ plante stivelser, at  det er de produkert, der er medvirkende til at give en “porcelæns-agtig” hud.

Denne majs silke er udvundet af hårene fra majsen, og dermed et bæredygtigt produkt, da man anvender en Råvare som ellers ville blive kasseret.

 

Forslag til anvendelse af Majs silke / stivelse:

 • Pudder (også mineralpudder)
 • Babynumsepudder (kan stå i stedet for talkum)
 • Deodoranter
 • Tørshampoo
 • Makeup
 • Bodylotions – og cremer
 • Body butters
 • Ansigtsmælk
 • Fodpulver
 • Fodcreme
 • Masker
 • Badebomber

 

Majs silke tilføjes den varme fase. Den er hverken vand – eller olieopløselig, idet den absorberer og udvider sig og dermed ændrer viskositeten i produktet.
Majs silke skal altid tilsættes enten olie – eller vandfasen inden der tilføjes emulgator.

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...