Ris silke /stivelse

58,00 kr.970,00 kr.

 

INCI: Oryza Sativa (Rice) Starch

 

Udseende: Hvid til råhvid løst, fint pulver

 

Duft: Næsten ingen

 

Opløsning: Uopløselig i olie og vand, da det udvider sig og absorberer

 

Indsatsmængde: 1 – 80%

 

Opbevaring: Opbevares mørkt og køligt.

 

Beskrivelse

 

Plantestivelse bliver mere og mere udbredt som “gelling agent” (dvs. den råvare, der får dit produkt til blive fastere i konsistensen) i kosmetikindustrien. Det er en formidabel råvare at anvende, når produktet skal være vegansk og dermed ikke indeholder animalske stoffer.
Risstivelse er et blødt, hvidt pulver, som er smagsløst og duftneutralt. Det indeholder to typer af molekyler, amylase og amylopectin, som, når risstivelsen iblandes varmt vand, får
amylasemolekylet til at åbne og udvide sig. Som konsekvens af dette, vil risstivelsen ændre
viskositeten på dit produkt.

Risstivelse er et fuldstændig allergenfrit produkt, hvorfor det er blevet udbredt at anvende til især sart hud samt babyhud. Det tåles altså af alle og er dermed et sikkert produkt at anvende, når du gerne vil have en tykkere blanding med mere massefølelse.
En anden ting, der er særlig værd at bemærke ved denne risstivelse er, at partiklerne i denne, modsat andre plantestivelser, er den mindste, man på markedet kan få. Det betyder, at jo mindre partiklerne er, jo højere er koncentrationen og jo mere vand absorberes der ind i risstivelsen – det er altså et produkt, hvor lidt er godt.

Det er en særdeles effektiv råvare – faktisk en af de mest effektive, når man kigger på plantestivelse.
Det betyder, at risstivelsen er medvirkende til at give et stabilt produkt med en god, lækker og blød konsistens. Derfor er det også meget passende at kalde den Ris silke, da den i den grad evner at tilføje et produkt en silkeagtig finish.

Risstivelse anvendes i produkter til personlig pleje og til eksempelvis makeup, hvor den kan
anvendes i stedet for talkum, idet den absorberer sebum fra huden. Dvs. at den gør sig rigtig godt i blandt andet deodoranter, fodpulver, pudder (eller mineralpudder), etc., og kan med fordel ligeså anvendes til bodylotions – eller cremer, body butters og lotions bars, idet stivelsen er medvirkende til at opsamle fedt, således huden føles blød og lækker.
Man vil tydeligt kunne mærke en forskel, når man anvender risstivelse i sine produkter, idet det giver en virkelig god konsistens til produktet, som føles virkelig blød på huden.
Anvendes risstivelse i produkter såsom ansigtsmælk, vil risstivelsens små partikler eksfoliere let og på samme tid være med til at virke dybderensende.

Risstivelse fungerer også godt i masker, som skal være dybderensende og som laves til acne-hus og fedtet-kombineret hud.

Produkter indeholdende risstivelse bliver bløde og meget luksuriøse i konsistensen. Det siges
endda, at risstivelse er det produkt, der er medvirkende til at give en “porcelæns-agtig” hud.
Denne risstivelse er udvundet af ris fra bæredygtigt bryg og er fuldstændig naturlig.

 

Forslag til anvendelse af risstivelse:

  • Pudder (også mineralpudder)
  • Babynumsepudder (kan stå i stedet for talkum)
  • Deodoranter
  • Tørshampoo
  • Makeup
  • Bodylotions – og cremer
  • Body butters
  • Ansigtsmælk
  • Fodpulver
  • Fodcreme

 

Risstivelse tilføjes den varme fase. Den er hverken vand – eller olieopløselig, idet den absorberer og udvider sig og dermed ændrer viskositeten i produktet.

Risstivelse skal altid tilsættes enten olie – eller vandfasen inden der tilføjes emulgator.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...