E-Vitamin acetat

28,00 DKK165,00 DKK

Inci:  Tocopheryl Acetate

Emballagen den vises i på billedet stemmer ikke helt overens med som den bliver solgt.             I 10 ml kommer den i lille glasflaske. Men er meget tykflydende og derfor skal plastindsatsen i flasken tages ud, så man kan hælde den ud. Ved 30 ml kommer den ikke i glasflasken med i en plastindsats, men i en 30 ml flaske med låg og større halsåbning, der gør det meget lettere at hælde af den. Og ved 100 ml kommer den i den store brune flaske, der ses på billedet. 

Inci: Tocopheryl Acetate

Syntetisk fremstillet fedtopløseligt Vitamin.

Oprindelse: USA

Udseende: Meget tykflydende, helt klar.

Duft: Ingen duft

Speciel velegnet til: Meget velegnet til at tilsætte til olier og alle produkter man selv fremstiller, for at forbedre holdbarheden på disse, og få ekstra tilførsel af E-Vit til huden.

Men bemærk, E-Vitamin bør bruges som en antioxydant, og ikke som sådan som et konserveringsmiddel.

E-Vitamin acetat er en syntetisk fremstillet Vitamin. I modsætning til E-Vitamin Tochopherolen. I forhold til den anden E-Vit er den til gengæld klar, og duftfri.

Indsats: 1-10%

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Egentlig var den her jo ikke i mit repetoire mere, fordi jeg havde læst mig til en masse på nogle af de store udenlandske sider om acetaten i forhold til tochopherolen.

Men man kan blive klogere, og man kan ændre holdning:)

Det viser sig at de her meget konsekvente sammenligninger forskerne har lavet mellem den naturlige og den syntetiske og hvordan vi er istand til at optage dem og omdanne dem, primært gælder ved indtagelse. Og der har man jeg altid vidst siden jeg selv for nok mere end 40 år siden indtog den i kapsler, at det kun skulle være den naturlige E-Vitamin tochopherol og holdt øje med det på deklarationerne i butikkerne. Jeg stoppede for flere år siden med det, da alting har sin tid, og det er et godt kvindevitamin på rigtig mange måder, men ikke efter overgangsalderen.

Til den udvortes brug er E-Vitamin acetaten en glimrende og meget effektiv antioxydant.

Og som tilsætning i olier for at mindske risiko for harskning og i salver og balms der er helt uden vandtilsætning er det en uvurderlig antioxydant.

Dertil kommer, at jeg personligt er meget lidt glad for duften af den lechitin baserede E-Vitamin, og derfor hvis der kun er den som mulighed , vælger den fra, da jeg ellers overdoserer duft i produktet for at prøve at overdøve den duft.

Det er selvfølgelig ikke alle der har det som jeg med den duft, men nu kommer den her ind i repetoiret igen, så alle har valgmuligheden.

Og min oplevelse af E-Vit acetatens evner til at konservere er at den fungerer rigtig effektivt. Og det er den jeg har erfaring med igennem de sidste nok 30 år. Og udelukkende har anvendt til de fede salver og buttermix.

Til en meget mager serum med gel base, med meget lidt tilsætning af olie og ekstrakter, og med mange virkestoffer, er det også min oplevelse at den naturlige E-Vitamin tochopherol kan komme til at dominere meget med både farve og duft.

Yderligere information

Antal ml/liter

, ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *