Laurbær olie

30,00 kr.310,00 kr.

 

INCI: Laurus Nobilis (Laurel) Fruit Oil

 

Oprindelse: Tyrkiet

 

Udseende: Meget tykflydende når afkølet. Og mere flydende når opvarmet. Dyb mørk grøn farve.

 

Duft: Ret speciel og meget gennemtrængende duft. Når den er kølig, dufter den langt mere gennemtrængende, når lunet bare ved at stå ved en radiator og blive mere flydende, bliver den behageligere og lidt mindre gennemtrængende i duften.

 

Koldpresset olie af bærrene fra laurbær busken.

Laurbær olie som koldpresset olie skal ikke forveksles med den æteriske olie, der udvindes af laurbærbladene og er helt klar, og meget anderledes i duften, end olien fra bærrene.

 

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. 

 

Beskrivelse

 

Laurbær olie har et fedtsyre indhold på mellem 30-40%. Det er hovedsageligt bestående af olie – og linolen syrer. Det essentielle olie indhold i olien er omkring 1-2%. Deraf den meget stærke naturlige duft. Størstedelen er komponenten eucalyptol.

Netop det er en af de ting der gør, at laubærolien er kendt som meget velegnet som en naturlig muskel afslappende olie. Den giver hurtig god afslapning til ømme muskler og rhematisme,og ømme led, når den anvendes som muskel og massage olie.

I mellemøsten er den længe blevet anvendt til hud og hår problemer, både ved f.eks acne,- eksem,- psoreasis,- rosacea,- fungal infektioner mm. Det skyldes igen dens meget høje naturlige indhold af aktivstoffet  Eucalyptol, der har stærk desinficerende og rensende virkning.

 

Et af de produkter laurbærolien bruges til, er den verdenskendte Aleppo sæbe, der nemt selv kan fremstilles af lud og olie. Der bruges ca 15-20% af laurbærolien, der ikke ender med overhovedet at være så gennemtrængende i det færdige produkt som den er som udgangspunkt.

Aleppo sæbe base: 

  • 113.4 gr extra jomfru olive oil (80%) Oliven Olie Økologisk.
  • 28.35 gr laurbær frugt olie (20%)  Laurbær olie
  • 18.4 gr lud / sodium hydroxide (5% )
  • 28.34 gr demineraliseret vand

 

Hvis du ikke før har lavet sæbe, så gå ind på Youtube og se nogle videoer, hvor der bliver demonstreret processen. Så er det langt lettere at stå med bagefter. Og lettere at ende ud med et produkt der bliver vellykket, når man kan genkende processen og hvordan produktet skal se ud undervejs.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,