Sheabutter rå (uraffineret) Øko

28,00 DKK3.125,00 DKK

Hvis mængden på 25 kg ikke er tilgængelig ind imellem, så skriv en mail og den kan tages hjem i løbet af en uge.

Inci: Butyrospermum parkii butter

Oprindelse: Togo. Vestafrika.  Udvindes af nødder fra Karitetræet.

Er både økologisk, og registreret fairtrade.

Udtrækningsmetode: Traditionelt håndpresset . Denne butter er hverken raffineret eller hydrogenated, men den er renset, for at være anvendelig i de produkter man fremstiller, da den ellers vil have meget lav holdbarhed hvis den var fyldt med urenheder.

Udseende: Let gullig/beige. Blød og let smørbar konsistens. Den har en lidt tung duft af den rå sheanødde fedt. Lugten/ duften på den rå sheabutter kan variere fra Batch til Batch, ligesom farven kan variere en anelse i det gullige.

Der kan være batch, der er meget gennemtrængende i lugt/duft, medens andre er mere moderate. Men stadig altid mere tydelig/markant i lugt/duft end den raffinerede Øko Sheabutter.                                                                                                                                             Men uanset hvilken batch, så er lugten/ duften mere gennemtrængende i et blandet produkt som en creme,- lotion mm end den raffinerede øko sheasmør vil være.                                    Den jeg har netop nu, og lige fået hjem pr start Maj 2020, den er ret tydelig rå i duften og gullig, i forhold til hvad den Øko raffinerede Sheabutter er.                                                           Det kan være en væsentlig overvejelse lige at have med, når man skal lave nogle produkter med den ene eller den anden af typerne i, om det vil fungere med de forskelle.                             Smeltepunkt: 31-38 grader.

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.  Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.

Når jeg gør en del ud af, at skrive om det her med den lidt specielle lugt/duft, alt efter temperament og præferencer og afhængigt af batch, er det efter min mening, meget et spørgsmål om “sarthed” med visse dufte. Personligt bryder jeg mig ikke selv om den lidt tunge og specielle lugt, der kommer på f.eks en bodylotion eller en læbepomade med den Rå Øko sheabutter i, og bruger derfor altid den Raffinerede Øko sheabutter. Også for ikke blot at overdosere med duft eller æterisk olie.

Og i en koldrørt whipped butter, hvor jeg f.eks godt kan lide at bruge Vegetabilske olier med naturlig duft, som Øko Blomme olie og vild gulerodsfrøolie f.eks, der harmonerer det efter min mening heller ikke med lugten/ duften fra den rå Øko sheabutter.

Men det er min holdning og lugtopfattelse af det her produkt, og en forklaring på hvorfor jeg vælger at have et raffineret produkt i mit sortiment. Jeg har mange kunder der køber den her Rå øko sheabutter og er glade for den.

 

 

 

 

Ryd

Beskrivelse

Denne shea butter er en økologisk rå shea butter.

Den er renset, men ikke raffineret. Hvis den ikke var renset fra fabrikkens side, ville den naturligt være fyldt med urenheder, rester af skallerne mm, og ikke være velegnet at komme i produkter man fremstiller.

Sheabutter har et højt naturligt indhold af Kariten,- allantoin og A-og E-Vitamin.

Den har også et lille indhold af cinnamin syre, der gør at den har en lille naturlig solfaktor på ca 2.

Den er meget blødgørende på huden, og derfor meget velegnet til de lidt mere fede cremer og lotion. Og til produkter som læbepomader,- salver og dejlige whipped butters eller balms er den rigtig anvendelig.

Sheabutter er et produkt, der har en rigtig god effekt mod forskellige eksem og psoriasis lidelser. Der er skrevet og forsket meget i hvorfor den virker positivt på disse lidelser, og forskere har fundet, at den i sin opbygning har ligheder med de præparater der ellers gives til behandling. De produkter kan ofte gøre huden meget tynd og porøs og ligeledes kan give hormonforstyrrelser af forskellig art. Her er sheabutter et rent naturprodukt, der for mange har haft den effekt, at den har gjort huden mere modstandsdygtig og påvirket hudsygdommene positivt.

I Afrika bruger lokalbefolkningen shea butteren til både madlavning og til at smøre sig ind i, for en flot lød og en smule solbeskyttelse.

Den bliver som oftest fremstillet og forarbejdet i mindre økologiske kollektiv brug primært drevet af kvinder.

Velegnet til/dosering: 

  • Ren krops butter/ massage: 100 %
  • Lotion og cremer: 2 – 20%
  • Balms: 5 – 90 %
  • Tilsætning til sæber: 5 – 20 %
  • Hår produkter: 1 – 5 %

Hvis du ønsker at købe 25 kg, er det dog vigtigt du tager kontakt til mig for at aftale med afhentning eller fragt mulighed, da der ikke er så mange muligheder over 25 kg.

Og fragtprisen er ikke inkluderet i tilbudsprisen på de 25 kg.  

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , , , , , ,