Rose Damask / Rose Otto olie

185,00 kr.915,00 kr.

 

Rose Damask/Rose Otto olie er en 100% naturlig og ren æterisk olie uden tilsætningsstoffer.

 

INCI: Rosa Damascena Flower Oil

Plantenavn: Rosa Damascena / Også kendt som Rose Otto

Oprindelse: Tyrkiet

Udtrækningsmetode: Vanddampdestillation.

Plantedel: Blomsterblade.

Udseende: Tykflydende, dyb orange/rødlig farve.

Naturligt indhold af følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Citronellol, Geraniol, Eugenol, Linalool.

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Rose Damask olie er en meget kompleks og sødlig blomsterduft. Rose Damask er meget koncentreret og er en meget eftertragtet duft, idet den har ry for at være en ‘must’ bestanddel i nogle af de mest eksklusive parfumer på markedet.

Til 1 kg Rose Damask  går der omtrent 4000 kg rosenblade. Det er derfor en omfattende olie at producere, hvorfor priserne også er høje.
De dyre dråber har gennem tiderne været højt skattet af af de gamle grækere, egyptere, kinesere, indere, persere og blandt velstående i det gamle Romerrige. Alle kilder og al dokumentation peger i dag på, at deres anvendelser af æteriske olier er tidssvarende, hvorfor man må sige, at de har haft fat i den lange ende.

Rose Damask er en medium til topnote, som generelt blender godt sammen med de fleste andre æteriske olier. Den kombineres særdeles godt med bergamotte, kamille, salvie, geranium, citronmelisse, rosentræ, sandeltræ og Ylang Ylang.

Aromaterapi: Duften af rose fra æteriske olier er særligt anvendt i både parfume- og aroma-industrien. Aromaterapeuter tillægger endda den elegante duft værdien af at være et såkaldt afrodisiakum og en fabelagtig duft til at afbalancere sind og sjæl.
Indenfor kosmetikindustrien anvendes den æteriske olie fra roser særligt som astringerende og som en blødgørende bestanddel af hudplejeprodukter. 

Det er vigtigt at notere sig, at den meget koncentrerede Rose olie, bør anvendes med en smule forsigtighed, da duften er meget gennemtrængende. Og hurtigt kan have en tendens til at virke lidt “tung” hvis der bruges for meget af den i et produkt.

Det gælder generelt de æteriske olier, men især  olier som ægte Jasmin,- Mimose og Rose typerne, der er grænsen for hvornår resultatet er formidabelt dejligt, og til det slår over og bliver lidt tung/ ramt i det, ret fin. Så doser med varsomhed lidt efter lidt, og husk løbende efter tilsætning at teste på huden.

Har du endnu ikke forsøgt dig med disse koncentrerede æteriske dufte / olier, anbefales det at de anvendes i fortyndede mængder, altså hvor de blandes op med eksempelvis en kokosfrøolie, som er duftneutral. De sjældne og eksotiske noter træder herved mere frem, og du vil dermed få den fulde oplevelse af denne skønne, elegante og sofistikerede Rose Damask duft.

Ønsker du at opblande Rose Damask , kan du her finde et lille sæt med det, du skal bruge for at lave en lille parfume-roll-on.

Hvis du hellere vil købe en god baseolie til at opblande Rosa Damask i, kan du her finde kokosfrøolien.

 

ANVISNINGER VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER

Ordet æterisk betyder let fordampelig, og æteriske olier kan udvindes af alt fra blomster og frugtskaller, til rødder og bark.

Æteriske olier et stærkt plantekoncentrat, og der skal således kun bruges få dråber for at opnå den ønskede virkning. Det anbefales derfor altid at fortynde olierne i en blanding, inden de påføres huden.

Det anbefales ikke at anvende æteriske olier ufortyndet direkte på huden.

Undgå kontakt med øjne, slimhinder og hud pga. risiko for irritation/overfølsomhed.

Det samme gælder duftolier.

Æteriske olier har ofte et naturligt indhold af deklarationspligtige parfumestoffer – se allergener under den enkelte olie på hjemmesiden.

Vigtigt

  • Opbevares utilgængeligt for børn.
  • Undgå kontakt med øjnene.
  • Må ikke indtages.
  • Opbevares køligt.
  • Brug ikke æteriske olier ufortyndede på huden.
  • Brug ikke æteriske olier, hvis du er gravid, er kronisk syg, har epilepsi, astma eller forhøjet blodtryk uden at konsultere din læge først.

 

Dosering: Følg altid anvisninger i opskriften.

 

OBS: Ved forhøjet blodtryk, epilepsi, astma, hjertesygdom, kroniske sygdomme, graviditet, amning eller den mindste tvivl, bør nærmere råd og vejledning søges hos egen læge, før brug af æteriske olie eller duftolier.

FAREMÆRKNING:

Æteriske olier er lovgivningsmæssigt klassificeret som kemikalier, og de skal derfor overholde kemikalielovgivningen. Olierne er ofte faremærket i deres rene form – se nedenstående:

 

Fare

Forårsager hudirritation.
Kan forårsage en allergisk hudreaktion.
Forårsager alvorlig øjenirritation.
Giftig for vandlevende organismer med langvarige virkninger.

Faremærkningen gælder kun olierne i koncentreret form. Husk altid at fortynde æteriske olier inden brug, og at de kun er til udvortes brug.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,