Chokolade ler

28,00 kr.395,00 kr.

 

INCI:  Theobroma cacao clay

 

Oprindelse: Europa, Middelhavsområder

 

Farve: Meget fin konsistens  dyb brun

 

Udvindes fra: Chokolade ler kommer fra kakao plantens frø, der knuses og soltørres for at fjerne alt vandindhold.

Efterfølgende bliver de pulveriseret til meget fint pulver = ultra ventileret.

Derefter føler endnu en tørrings periode i solen, for at fjerne de sidste rester af vand.

 

Særligt velegnet til: Chokolade ler er særligt egnet til problemhud/uren hud, hud præget af akne og/eller store porer samt moden hud.


Til hår er chokolade ler særligt velegnet til fedtet hår/hovedbund, glansløst hår og hår manglende volumen.

 

Beskrivelse

 

Chokolade ler er blevet til, ved at tage de frøene fra kakaobønnen, og pulverisere og tørre disse.  

Det er ikke uden grund, at Kakaoplanten, også kaldes ” Superfruit”, for den har en masse gode Aktivstoffer og egenskaber og anvendelsesområder.

Chokolade ler indeholder store mængder antioxidanter, grundet det store indhold af blandt andet flavonoider, catechins og polyphenoler. De stærke antioxidanter virker ikke kun forebyggende og afhjælpende på fine linjer og rynker, men er også medvirkende til at give huden en sund glød. Derudover virker antioxidanterne særdeles beskyttende mod toksiner, såsom udefrakommende faktorer, som huden er udsat for på daglig basis, og ligeså beskytter chokolade ler mod skadelige UV-stråler, som over tid skader cellerne og giver uoprettelige skader på huden. 

 

Ydermere har chokolade ler en evne til at indkapsle fugten i huden, så huden ikke så hurtigt taber denne. Det bidrager til, at huden bliver mere “udfyldt”, således fine linjer og rynker også på denne måde ser mindre ud. Lerens evne til at binde og holde på fugten, ligger i den proces den har været igennem, hvor den er blevet gennemtørret, og fået fjernet det væde den tidligere naturligt indeholdt. Det gør at den vil tiltrække og binde og holde på det væde, den støder på som f.eks i huden. Så man på den måde får gavn af dens naturlige tiltrækning mod væske.

De mange næringsstoffer og mineraler, som leret indeholder, er medvirkende til at give huden en jævn overflade og til at ensarte tonen, hvilket er med til at give huden en sundere glød og et frisk udseende. Sammensætningen af de mange gode Mineraler, og andre næringsstoffer, er på den måde med til at gøre, at huden fremstår klar og frisk. 

 

Chokolade ler kan hjælpe til, at virke som en booster på cellefornyelsen i huden, grundet de mange essentielle næringsstoffer, som leret indeholder. Cellernes “turnover” forøges, således dannelsen af nye celler sker i et hurtigere tempo. Derfor er det ideelt ikke kun at anvende chokolade ler på baggrund af dets mange gode egenskaber, men også i en scrub til huden, såt de døde hudceller skrubbes væk.

Chokolade ler virker nemlig også meget dybderensende i huden, og virker minimerende på forstørrede porer. Leret har nemlig evne til at trække urenheder, bakterier, overskydende talg, skidt, snavs og sved med sig, således porerne bliver renset og dermed “får luft” og kan trække sig sammen. Leret er derfor kendt for nærmest at detoxe huden og give den nyt liv. 

Idet chokolade ler virker både dybderensende og og beskyttende på huden, er den ideel til at behandle fedtet hud, uren hud og hud, der er præget af akne. Desuden er de mange næringsstoffer og mineraler, som naturligt findes i leret, medvirkende til at afhjælpe og minimere ar fra blandt andet akne. Leret kan anvendes som en “spot-behandling” på enkelte udbrud, idet det er i stand til at (også) at trække pus med ud, som man ofte ser ved akne. 

 

Chokolade ler udfører ikke kun nærmest mirakler på huden; det er ligeså anvendeligt til hår og hovedbundet. Her kan leret være medvirkende til at vedligeholde både sundt hår og hovedbund. De mange Mineraler, inklusive et højt indhold af magnesium, siges at kunne forebygge hårtab og give volumen og glans til det enkelte hårstrå, mens det samtidig virker styrkende. Styrken kommer af, at leret virker rensende på huden omkring hårfolliklerne (hårsækkene), således skulle det bevirke at de enkelte hårstrå vokser stærkere ud uden modstand. Netop denne rensende egenskab, som chokolade ler har, virker ligeså rensende på hovedbunden, og kan være med til at afhjælpe, en irriteret hovedbund. Og ydermere skulle Chokolade leret, kunne afhjælpe, at håret fedter hurtigt efter vask/ brug.  

Chokolade ler er meget velegnet til fedtet og uren hud, til hud med store porer, til hud præget af akne samt til moden hud.
Til hår er chokolade ler meget velegnet til fedtet, glansløst og tyndt hår og til en fedtet hovedbund. 

 

Forslag til produkter: 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...