Multi salve med kulsukkerrod ©

Råvarer:

Fremgangsmåde:

Alle råvarer afvejes i en skål og smeltes over vandbad.

Blandingen røres sammen, og når det er helt smeltet og blandet, slukkes for varmen og tilsættes evt. æterisk lavendel olie.
Herefter hældes den flydende salve straks på krukker, som bør stå og køler af uden låg – evt. med køkkenrulle/viskestykke lagt forsigtigt ovenover.

Når salven er størknet op, sættes låg på.

Til denne salve passer f.eks. denne lille 15 ml alu-krukke – eller denne 30 ml plast-krukke. Eller, se andre krukker her 🦋

Om multi salve:


Salven størkner ret fast op, ved opbevaring i køleskab, men kan også fint stå på badeværelset eller andre steder, og tages med på tur, og er ved stuetemperatur tilpas blød til at smøre nemt ud.

Salven kan bl.a. anvendes til at lindre kløe, pleje neglebånd, fugtgive tørre hænder, albuer og fødder.

Den blødgør huden øjeblikkeligt, uden at virke overfedtende, og har en “tør” letoptagelig konsistens, grundet kulsukkerroden.

Råvarernes egenskaber:

Kokosfedt er super blødgørende og Arnikaolie bruges for dens antiseptiske og antiinflammatoriske virkning. Den virker lindrende på hævelser, forstuvninger og mærker.

Salven har et naturligt højt indhold af A- og D-vitaminer fra Mandelolien.

Indeholder Kulsukkerrod-pulver (Allantoin), grundet dens sårhelende og fugtbevarende egenskaber. Giver blødhed af huden, og fremmer celleregenerationen, samt virker lindrende på irriteret hud.

Endelig er lavendel æterisk olie kendt for sin beroligende virkning på både krop og sind. Olien virker afslappende og beroligende på det centrale nervesystem og er derfor ofte en anvendt ingrediens indenfor aromaterapi.

God fornøjelse 🙂