Glycerin Økologisk

32,00 DKK335,00 DKK

Inci: Glycerin

Udvundet af vegetabilske råmateriale, der er kommer fra økologisk og biologisk dyrkning.

Denne glycerin er 100% palmefedt/olie fri.

Kosher produkt og GMO  og allergen fri.

Udseende: Helt klar og farveløs

Duft: Neutral, men sødlig smag

Anbefalet dosering: 10-12 %

Glycerin er resultatet af en kompliceret ektraktion der kaldes hydrolose. Typisk er udgangspunktet /råvaren en palme-eller kokosfedt, der bliver splittet i rå glycerol fedtsyrer, i en proces hvor temperaturerne kommer op omkring 400 grader under tilsætning af vand.

Der kan dog også anvendes sukkerarter fra en del andre typer grønt og frugt. Til denne økologiske glycerin er med sikkerhed ikke anvendt palmefedt baserede produkter.

Denne proces står på i omkring 20-30 minutter, hvor der sker det, under det her ekstreme varmepres, at vandet der tilføjes til processen, bliver istand til at binde sig til nogle af de frigivne glyceroler fra fedtet. Herefter bliver glycerolen så isoleret fra fedt og rest vand, og bliver yderligere destileret for at ende med et standard råvare produkt på 99 %.

Økologisk glycerin er 98% ren. Så det har ingen væsentlig betydning i de opskrifter man vælger at erstatte den med den anden glycerin.

Når der findes glyceriner med betydeligt lavere procenttal bag, er det fordi der tilsættes demi. vand til den råvare der er udgangpunkt.

Det er derfor altid vigtigt at vide hvilken procent den glycerin man køber er på, da det betyder noget for den effekt man får i det produkt man kommer den i. Hvis man går efter at få glycerins fugt effekt i en ansigts-eller håndcreme, kan resultatet godt være ret forskelligt, hvis udgangspunktet er f.eks en glycerin på 80% og man stadig kun tilsætter 10-15% . Der skal man jo ind og tilsætte betydeligt mere.  Og også huske at fjerne noget af vandet i opskriften, da det ellers kan ende alt for vandet ud slutresultatet.

Glycerin er opløselig i både vand og alkohol.

Den fugter og plejer, og er derfor meget anvendelig i mange hudplejeprodukter. Den blødgører og er god til at hjælpe huden til at gen etablere fugtbalancen.

Velegnet til:

  • Kosmetik
  • tandpasta
  • Skintonic/mist
  • sæber
  • Urte produkter
  • rengøring /husholdning diverse
Ryd

Yderligere information

Antal ml/liter

, ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *