E-Vitamin tochopherol

28,00 DKK1.650,00 DKK

Inci: d-alpha-tocopherol, sunflower oil 

Naturligt fedtopløseligt Vitamin.

Oprindelse: Spanien.

Udseende: Meget tykflydende, brunlig. Fedtopløselig.

Duft: Ren mild duft.

Speciel velegnet til: Meget velegnet til at tilsætte til olier og alle produkter man selv fremstiller, for at forbedre holdbarheden på disse, og få ekstra tilførsel af E-Vit til huden.

Men bemærk, E-Vitamin bør bruges som en antioxydant, og ikke som sådan som et konserveringsmiddel.

Denne E-Vitamin er speciel velegnet til økologisk naturkosmetik, da den er Cosmos certificeret.

Cosmos betegnelsen, er en fælles Europæisk betegnelse, for produkter med enten kun eller en høj % af økologiske råvarer.

Den er også velegnet til veganere, og Kosher og Halal certifceret.

Dosering:  0,5- 5%

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: ,

Beskrivelse

Tocopheroler er naturligt forekommende antioxidanter og findes især i planteolier, der derfor er naturligt modstandsdygtige over for harskning. Fedtstoffer fra dyr (f.eks. svinefedt) indeholder næsten intet tocopherol i forhold til planteolier. Der findes otte forskellige tocopheroler med vitamin E-virkning.

Denne E-Vitamin har Naturligt indhold af følgende: 

  • Alpha Tocopherol 0-14 %
  • Beta-Gamma Tocopherol. 35-49 %
  • Delta Tocopherol: 7-21 %
  •  Kan bruges til alle hudtyper. Er god til i små mængder i olier, at forebygge harskning. ( omkring 0,5-1%) Er i større mængde opløst i en basisolie, god til at fremme heling af arvæv.( op til 10-20 %)
  • Siges at have en beskyttende effekt mod UV- stråling. Og en god effekt mod strækmærker.

Vitamin E  tochopherol er den naturligste kilde til E-Vitamin. Den naturlige Vitamin E bliver udvundet af vegetabilske olier. Primært sojaolie. Modsat den syntetiske form af E-Vitamin som er kendt som dl-alpha-tocopherol /acetat som bliver produceret ved en kemisk destilat proces.

  • Naturlig Vitamin E er en enkelt stereoisome. / En stereoisome er et af to eller flere molekyler med samme grundstofindhold og samme bindingsstruktur, men med forskellig rumlig opbygning
  • Syntetisk Vitamin E er en blanding af otte stereoisomer, hvoraf kun en enkelt er det samme som i den naturlige Vitamin E.

Hvis man vil se hvilken E-Vitamin der er i en deklaration, ser det således ud: 

Natulig  = d alpha-tocopherol
Syntetisk = dl alpha-tocopheryl

OBS: Forskellen er let hvis du ved hvad du ser efter. Når du skal spotte den naturlige Vitamin E, så er det den med ” d” og ikke “dl”. Og ved den naturlige Vitamin E, ender ordet på “ol” og ved den syntetiske på “yl”.

Hvis man køber E-Vitamin i helsekostbutikker til indtagelse, vil man altid få produkter der indeholder den naturlige E-Vitamin. Altså den baseret på f.eks sojaolie. Fordi undersøgelser har vist, at kroppen meget klart bedst er istand til at omtage og omdanne den naturlige Vitamin E.

Dosering:  0,5- 5%

Bør altid tilsættes i det færdige og højst lunkne produkt.

0,5-1,5% normalt og til specialprodukter hvor der ønskes høj effekt  3-4%.

Omregningsfaktoren er 1 mg d-alpha .tochopherol = 1,49 IU Vitamin E.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *