Tigernød olie Øko

32,00 DKK1.125,00 DKK

Inci: Cyperus Esculentus Root Oil

Oprindelse: Spanien , Valencia
Udtrækningsmetode: Koldpresset fra Økologisk produktion.

Udseende: Ret gullig i farven.

Duft: Lidt nøddeagtig, duft og smag. Tiltrods for det ikke er en nød på nogen måder.

Koldpresset olie fra Ecocertificeret produktion.

Tiger nød olie er meget rig på Magnesium,- Kalium og E-Vitamin.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Tigernød  er ikke en nød, men en kartoffel. Efter den er taget op af jorden, og renset for jord mm, skal knoldene ligge og gennemtørre i omkring 3 måneder. I den proces, der er meget vigtig, bliver knoldene vendt hver dag. Tørrings processen er meget vigtig for at få et kvalitets produkt ud af det, der ender med at have værdier der kan godkendes til slut.

Efter tørringsprocessen, bliver knoldene sorteret, så der kun er de bedste tilbage. Disse bliver herefter knust til fint mel, i nogle specielle møller, der kan håndtere det høje olie indhold i melet. Og herefter bliver det mel presset i 4 store pressere, for at få melet til at “svede” den første olie, som er tigernød olien.

Tigernød olie Øko  har en gylden farve og en nøddeagtig smag.

Da det stadig er en ret ny olie på markedet, forskes der stadig i de muligheder, der er med den. Men det ser ud til at være en meget alsidig og interessant olie.

F.eks nævner fabrikken, at Tigernød olie Øko på grund af dens meget høje indhold af olie syre ( 60-70 %) og polyumættede fedtsyrer og ikke mindst højt indhold af E-Vitamin kan anvendes til:

  •   eksem og andre hudændringer. Vit. E kan fremme blodcirkulationen og give en bedre tilpasning til vævet. På den måde bliver effekten en øget hud elasticitet og derved mindskelse af rynker.
  • Derudover skulle den kunne sænke triglyceride niveauet i blodet
  • Kunne reducere det dårlige kolesterol/ LDL og til gengæld hæve det gode kolesterol/ HDL.
  • Være mere velegnet end mange andre olier til friture, og høje temperaturer, fordi den er mere modstandsdygtig overfor den kemiske nedbrydning der sker ved høje temperaturer.

Det er en ret letoptagelig olie. Og den har også en ret god holdbarhed, ikke mindst på grund af et meget højt indhold af Gamma Tochopherol.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,