Solsikke voks

32,00 DKK440,00 DKK

inci: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Cera

Oprindelse: Fremstilles ved en fraktioneringsproces af solsikkeolie, hvor olien skilles fra, så der skabes et vokslignende fast produkt.

Smeltepunkt: 75-78 grader

Kommer i flageform, så den er let at dosere.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Denne voks har så højt et smeltepunkt, at den er super god at anvende istedetfor Carnauba – og  Candelilla voks.

Den har i modsætning til de to typer nogle ret gode gel muligheder, der gør det muligt at bruge den ved ret lave temperaturer. Og den størkner ikke op og bliver meget hård og flaget som de to andre har en tendens til, men bliver mere blød i det. Tiltrods for hårdheden og det høje smeltepunkt.

Disse kvaliteter gør, at solsikke voksen i stigende grad bliver anvendt i f.eks kosmetikindustrien, til produkter som mascara.

Solsikke voks er også unik ved sin evne til at sænke oliernes fedtethed. Dertil kommer, at den laver et stærkt net af voks krystaller, der forøger styrken og temperatur stabilitet i det færdige produkt.

Solsikke voks er lys flødefarvet og har næsten ingen duft. Den er ikke bearbejdet genetisk, den indeholder ingen konservering og er ikke testet på dyr.

Det gælder nu for alle plantevokser generelt, ligesom det gælder, at de kommer fra en fornybar resurse. Det vil sige  er fuldstændig nedbrydelige og genanvendelige.

Det er en kosmetisk kvalitet, der gør den velegnet som erstatning for bivoks i veganske produkter.

Her skal man dog være obs på dens noget højere smeltepunkt end bivoksen. Så her er det muligt at tilsætter yderligere olie eller butter f.eks uden at det færdige produkt bliver let blødt.

Den er meget velegnet til f.eks:

  • Læbepomader
  • Lotions
  • Cremer
  • Salver
  • sol produkter
  • Balms
  • makeup diverse
  • hårvoks

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,