Soja butter ØKO

60,00 kr.490,00 kr.

 

INCI: Hydrogenated Soyabean / Eco

 

Oprindelse: USA. Fremstilles af olien udvundet fra soyabønner fra økologisk produktion.

 

Udtrækningsmetode: Koldpresset

 

UdseendeFast konsistens. Den her portion jeg har fået hjem er betydelig fastere i konsistensen end de tidligere. Så har du haft købt den før vil den her være meget anderledes. Og ikke kunne bruges som de tidligere kunne.

Men trods det bliver den dog ret hurtig blød ved kropskontakt.                                                        Naturlig råhvid farve, idet olien som butteren fremstilles af, ikke er hårdt renset og filtreret, hvilket gør at den fremstår med ret meget af sin naturlige duft og farve. Man kan ofte støde på sojabuttere, som er helt hvide og lugtfri, da de er hårdt renset og filtreret.

 

Duft: Duft der er naturlig, og kan variere lidt som råvarer nu engang kan. Den batch jeg har lige for tiden er nærmest uden duft.

 

Smeltepunkt: 35-40 grader hvor smeltepunktet for de tidligere batches var omkring 20 grader, så er smeltepunktet nu meget højere. Så som skrevet, er den nye batch meget hårdere end de tidligere.

 

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.

 

Velegnet til /dosering:

 • ren kropsbutter / 100%
 • tilsætning til cremer/lotion / 5-20%
 • Balms / 5-100%
 • Tilsætning til sæber / 5-20%

 

Da sojabutter er fast i konsistensen, og samtidig helt uden kornet konsistens, men snarere blød, er den velegnet til whippede butter typer og parfumebalms. De holder sig faste i konsistensen bedre end mange andre typer af butters.

 

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Soja butter udvindes af de naturlige olier, der er tilstede i soyabønner. Den uraffinerede, naturlige, veganske, økologiske og rå sojabutter er af meget høj kvalitet indeholder et væld af næringsstoffer, heriblandt Vitamin E, Vitamin B, Omega 3 fedtsyrer, lechitin og steroliner, som blandt andet giver sojabutteren et højt niveau af antioxidanter og helende egenskaber.
Soja butteren virker meget fugtende på huden, idet den er i stand til at trænge dybt ind i huden og nære cellerne med fugt. Dette gør den meget velegnet til at behandle forskellige former for problemer i huden; blandt andet tør hud, meget tør hud, revner i huden, tørre pletter og sprukne læber.

De mange antioxidanter, mineraler og vitaminer hjælper til at reducere og forebygge fine linjer og rynker, og sammen med de meget fugtende egenskaber, giver det både huden fugt og næring, hvilket er en perfekt cocktail til aldrende hud, tør hud og hud uden glød.
Desuden er sojabutteren kendt for at fremme hudens elasticitet, hvilket gør huden mere spændstig og giver den et ungdommeligt udseende, ligesom sojabutter er i stand til at fremme hudens egen kollagenproduktion, som falder med alderen.

De beroligende og helende egenskaber kan med stor fordel anvendes mod irriteret hud, udslæt og mørke pletter, herunder også alderspletter. Butteren forebygger og fremmer, at huden og dens tone bliver ensartet og hjælper til at reducere hyper-pigmentering. Ligeså, og grundet de mange antioxidanter og næringsstoffer, hjælper sojabutter til at formindske skader forårsaget af solens stråler, ligesom den er i stand til at blokere for de skadelige UV-stråler, som vi dagligt udsættes for, således skader i huden forebygges.

Soja butter er i sig selv en meget mild butter, hvilket gør den anvendelig i forskellige formuleringer og produkter. Konsistensen kan ligesom med andre råvarer desværre variere meget fra batch til batch, og hvor de første portioner der kom hjem, var lette og meget, meget lækre bløde, så den nemt kunne både smøres ud på huden og whippes op, så er den nyeste portion der er kommet hjem ekstrem hård i konsistensen.

Anvendes soja butter til håret i balsam eller hårkur, vil de mange fugtgivende egenskaber give blødhed, lethed og ikke mindst næring til de enkelte hårstrå. Sojabutter er medvirkende til at give håret glans, volumen og styrke de enkelte hårstrå, så håret bliver stærkere og mere modstandsdygtig over for vind og vejr. De mange næringsstoffer og antioxidanter beskytter håret mod solens UV-stråler, som også kan skade og udtørre håret.
Sojabutter forebygger desuden spaltede spidser samt tab af hår, da den styrker hårfolliklerne.
Ligeså er sojabutter i stand til at berolige hovedbunden og afhjælpe samt forebygge skæl, kløe samt psoriasis ved at berolige hovedbunden og give den fugt og næring, således huden får ro og tilføres næring.

Men selvom flere af de forskellige butters anbefales fra fabrikkerne af til brug i håret, og indeholder Aktivingredienser der gør det giver god mening, så bør det efter min mening tages med det forbehold, at man har hår der ikke er meget let og fint, for så vil det fedte for meget. Der skal et hår til med en vis volumen, for at kunne arbejde med en butter i håret.

Desuden skulle Soja butter kunne være i stand til at forebygge og afhjælpe arp hos babyer.

Forslag til produkter

 • Anti-aging creme til ansigt
 • Fugtighedscreme
 • Bodylotion
 • Læbe balsam
 • Lip gloss
 • Helende salve
 • Massage balm
 • Balsam
 • Hårkur

Soja butter er velegnet til anti-aging produkter, til tør hud, til fugtgivende produkter, til at fremme hudens elasticitet og til balsam og hårkur.
Soja butter kan ligeså anvendes i faste sæber hånd – og kropssæber.

Denne butter laves ud fra den koldpressede GMO fri Soya olie, som bliver kørt igennem en fraktioneringsproces, for at skille fedtsyrerne, og derefter hydrogenated for at forvandle olien til en butter. Den er tilsat E-vitamin for bedre holdbarhed.

En butter er en hydrogenated olie. Det vil sige en olie der bliver fyldt med Hydrogen/brint og bliver så at sige fuldt  mættet med det, og på den måde ændrer form fra en olie der for de fleste oliers vedkommende er flydende det meste af tiden, til en butter der har en fast konsistens hele tiden. Når man fylder hydrogen/brint ind i en olie, så sker der udover at den ændrer form, også en ændring i andre aspekter ved den. F.eks. har en butter en betydelig længere holdbarhed end selve olien har.

Og når man mætter olien helt med hydrogen/ brint, så kan man også ændre selve dens molekylære opbygning, således at fra at bestå af  de skadelige trans fedtsyrer ,så ændres det til mættede fedtsyrer.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,

Du kunne også være interesseret i...