Sodium lactate 60 %

34,00 kr.655,00 kr.

Inci: Sodium lactate
Udseende: Klar flydende væske
Duft: Ingen
Indsatsmængde: 0,5 – 5%
pH-værdi: 7,5 – 9
Opløselighed: Vandopløselig

Natriumlaktat er natriumsaltet af mælkesyre.

Beskrivelse

Sodium lactate findes naturligt i huden, da det er en naturlig del af hudens NMF (på engelsk Natural Moisturizing Factors). Det er en fantastisk fugtgiver, som ikke fedter på huden eller i formuleringer. Trods hyaluronsyre er den mest fugtgivende råvare, er sodium lactate den næstbedste, idet den, ligesom hyaluronsyre, binder vandet i kroppen, så huden ser mere plumped/udfyldt ud. I og med at sodium lactate øger hudens egen bevaring af fugt, er det ligeså rigtig godt at anvende til tør hud.

Sodium lactate er ydermere dobbelt så fugtighedsbevarende som glycerin.
Anvendes sodium lactate i produkter, der skal renses af samt produkter, der bliver på huden, vil det øge fugtoptagelsen i huden, binde vandmolekylerne i hudcellerne og dermed også mindske synlige rynker og fine linjer og samtidig pleje en tør hud.

Sodium lactate anvendes ikke kun som fugtighedsbevarende middel, men også til at tilpasse pH-værdi og stabilisere produkter, ligesom det anvendes til at hærde faste sæber hurtigere. Endvidere er sodium lactate i stand til at øge effekten af konservering.

Sodium lactate kan ikke erstattes af andre råvarer i formuleringer trods sine fugtighedsbevarende egenskaber.

Forslag til produkter:

  • Ansigtscreme
  • Ansigtsserum
  • Ansigtsrens
  • Skintonic
  • Face mist
  • Bodylotion
  • Body mist
  • Shower gel
  • Faste håndsæber
  • Badebomber

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,