Sheanød olie

30,00 kr.485,00 kr.

 

INCI: Butyrospermum Parkiia Oil 

 

Oprindelse: Ghana. Udvindes af karite nødden. Også kendt som shea.

 

Udseende: lys lidt uigennemsigtig.

 

Duft: Ren karakteristisk olie duft. Blød i det.

 

Flydende sheaolie.

Ved stuetemperatur er olien tyk flydende, men står den bare lidt køligt bliver den helt fast i det. Så husk at sætte den lunt, evt. på en radiator i god tid før den skal bruges. Eller lun den let i en glasskål i vandbad.

Meget letoptagelig/hudvenlig Fra Afrikansk nød. Et sideprodukt ved fremstillingen af Sheabutter.

Holdbarhed på minimum 2 år.

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

 

Sheatræet gror på savannen i flere Vest afrikanske lande, som Ghana, Nigeria og Mali. Træet kan blive op til 20-25 meter højt, og har meget dybe rødder( 20 meter),som gør det muligt for det,at klare lange tørkeperioder.

Frugterne på træet kommer først efter 8-12 år, men topper i produktivitet når træet er omkring 40 år gammelt. Det kan bære frugter helt op til det er 150 år gammelt.
Et Sheanøddetræ producerer omkring 50 kg frugt hvert år. Sheatræets frugter, er
En meget vigtig råvarer for Vestafrika, og i hundredevis af år, har de lokale selv anvendt den til både føde, medicinsk, dekorative og brugbare formål i hjemmet mm, og til beskyttelse mod solen.

 

For at lave sheaolie, er det nødvendigt at reducere indholdet af stearin syre i sheanødde fedtet. Dette gøres ved at fedtet varmes op og under den proces skilles stearin syren fra olien i fedtet. Når det igen afkøles kan stearin syre delen fjernes.

Sheabutter indeholder 5-10 % phytosterolater, som virker cellestimulerende, og er et af de stoffer der blandt andet gør at den har så god effekt på forskellige eksem og psoriasistyper.

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Comments are closed.