Shea Nilotica Øko – vareprøve (ordre på mindst 650,-)

0,00 kr.

Denne Vareprøve kan vælges ved køb for mindst 650 kr 

Inci: Butyrospermum parkii or Vitellaria paradoxa

Oprindelse: Uganda, Vestafrika

Udvindes af nødder fra Karitetræet.

Er både økologisk, og registreret fairtrade.

Udtrækningsmetode: Shea Nilotica udvindes i modsætning til de andre typer af Sheabutter med vand. Uden at der i processen anvendes typer af skrappe kemikalier eller opløsningsmidler.

Udseende: Hvid. Blød og glat konsistens. Meget fin lidt kakaoagtig duft. Går ikke ind og overdøver de andre råvarer i et produkt.

Smeltepunkt: 24-26 grader.

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.  Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Shea Nilotica, er en noget speciel sheabutter i forhold til de andre mere kendte typer, ofte kendt som Paradoxa.

Den måde Shea Nilotica udvindes på, ved hjælp af vand, er med til at gøre, at den får en meget blød og letoptagelig konsistens. Samtidig gør netop den type proces det muligt, at bevare værdifulde Vitaminer, som A og E , i endnu større mængder end i de andre typer af Shea.

De har dog også pænt indhold af begge disse Vitaminer og kariten.

Mest bemærkelsesværdig er, at Shea Nilotica har . en noget anden fedtsyre profil.

F.eks ligger dens indhold af Olein omkring 46-62% medens de andre typer typisk ligger omkring 37-55 %. Det gør at Sheasmør Nilotica har et noget lavere smeltepunkt / stuetemperatur. Det betyder, at den er velegnet at bruge i andre typer af produkter, hvor de mere faste typer Sheabutter ikke er så velegnede. F.eks til olier, som man ønsker at give lidt konsistens uden at få dem helt faste.

.Shea Niloticas meget bløde konsistens og høje olieindhold, gør den meget velegnet at bruge ren til både forskellige eksem typer og andre hudproblemer. Men også bare til børn/baby, og til at smøre sig ind i, vil man opleve at den fedter langt mindre, og optages langt hurtigere, end hvis man tog en af de andre typer Sheabutter og smurte på.

Den er meget velegnet ved følgende Indsatområder:

• Moden ældre hud

• Ødelagt og tør hud

• Spaltet og ødelagt hår

Tiltrods for alle de her fortræffeligheder, så skal man ikke nødvendigvis udskifte sheasmør Nilotica , med de andre typer i alle sine opskrifter.

De andre typer sheabutter er flere steder mere velegnede i cremer, lotions og ikke mindst balms, hvor de er med til at give fasthed og konsistens på det produkt man laver. Det opnår man ikke på samme måde med Shea Nilotica, og derfor kan det i de opskrifter hvor man indsætter den istedetfor, være nødvendigt at regulere mængden af emulgator/ voks.

Dosering: 1-100%

Velegnet til:

  • Massage
  • Kropsolie
  • Ansigtscremer
  • Bodylotions
  • Serum
  • Renseprodukter
  • Hårprodukter

Yderligere information

Vægt N/A
Antal