Rosmarin antioxydant Bio co2

50,00 DKK625,00 DKK

Inci: Helianthus annuus(sunflower) seed oil, Rosmarin officinalis (rosemary) leaf extract. ( alle råvarer af biodynamisk oprindelse)

Udseende: Mørk grøn.

Duft: krydret urtet duft. Meget tydeligt at dufte rosmarinen.

Oprindelse/ fremstillet: Tyskland

Det økologiskea rosmarinextrakt er fremstillet gennem CO2-extraktion. Det er  en optimal udvindingsmetode til både olier og urter, da det giver meget intens duft og farve og indholdsstoffer på det færdige produkt.Det er samtidig en meget skånsom proces for både råvaren og miljøet at anvende. Ved Co 2 ekstraktion er der ingen opvarmning i processen overhovedet.

Ryd

Beskrivelse

Rosmarin er en af de urter, der har et meget højt naturligt indhold af diterbener, der gør den virker som en stærk antioxydant. Den forlænger holdbarheden på olier og oliebaserede produkter ved at beskytte olien/produktet fra at oxidere.

Naturlige antioxidanter, findes især hos krydderurter af læbeblomstfamilien, der  indeholder høje koncentrationer af fenolske antioxydanter. Det er især rosmarin,- oregano og salvie der anvendes.

De bruges efterhånden ret meget i fødevareindustrien, som beskyttelse mod harskning. Især fordi der er et ønske om mere naturlige ingredienser til konservering. istedetfor de syntetiske antioxydanter.

Desuden giver det god mening at lave en vekselvirkning i et produkt, mellem plantefenoler, carotenoider, C-vitamin og E-vitamin , da ikke-vitaminantioxidanter og vitaminantioxidanter ofte forstærker hinandens antioxidative effekt.

Det kan man også anvende til sine olier og produkter, ved at kombinere rosmarin antioxydanten med f.eks E-Vitamin acetat eller tochepherol.

Dosering: op til  0,1% til mættede fedtstoffer og 0,2-0,4% til flydende olier.( Jo større andel af fleurumættede fedtsyrer, jo højere dosering.

Anvendes især til: 

  • Ansigtsolier
  • kropsolier
  • oliebaserede serumtyper
  • Salver
  • mm

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,