Marietidsel olie Øko

Tilbud

19,00 DKK630,00 DKK

Marietidselolie Øko er en af de andre olier der har fået en god pris nedsættelse. For den gælder at den her en ret god holdbarhed, helt frem til 10-2021, men jeg har fået købt ret meget hjem af den, og vil gerne have lidt gang i den medens den er frisk.

Den er en virkelig god erstatning for f.eks den almindelige mandelolie. 

Inci: Silybum marianum seed oil eco

Oprindelse: Østrig

Udseende: Klar gullig, med en anelse lys grønlig farve. Men som med alle naturlige råvarer kan der være variationer og især Marietidselolie kan komme i noget mørkere variationer .

Duft: Urtet duft. Måske lidt tung i det. Men efter min mening ikke ubehagelig, men meget naturlig duft.

Læg her mærke til inci navnet, så man ikke “bare” får tidselolie.

Tidselolie, også kendt som saflower olie, med inci: carthamus tinctorius, er en tidsellignende blomst. Med en gul blomst. /kan være orange eller let rødlig.

Også beskrevet her:    Tidselolie ØKO

Det er en af menneskehedens ældste dyrkede planter. Den er blevet identificeret tilbage til det tolvte dynasty i Egypten. Det er både frøene ,som der udvindes olie af, men ofte også selve blomsten der anvendes. F.eks anvendes blomsten ofte istedetfor safran til farve. Og er ikke giftig. Den føles lidt magrere og er hurtigere væk end marietidselolien. Og den er meget anderledes i duften. Ikke urtet på samme måde som marietidselolien er, men lidt mere let, frisk på en måde.

Marietidselolie med inci: Silybum Marianum seed oil, er en anden plante fra kurveplantefamilien. Den har en lilla blomst. Og det er her kun frøene der anvendes.

Grunden til det ligger i dens tilnavn, der er mælketidsel.

Ryd

Beskrivelse

Mælketidsel har været brugt for dens helende egenskaber i århundreder.

Den er blevet beskrevet for første gang i det 4 århundrede b.c. Marietidsel er forbundet til legenden om jomfru Maria( Sibylum mariamum) . Jomfru Mary skulle have skjult Jesusbarnet under en tidselbusk, for Herodes. Nogle dråber mælk faldt fra hende på plantens blade, deraf de hvide blad tråde på planten.

Jeg skriver ovenstående, fordi der åbenbart hersker forvirring om det blandt også de større producenter af produkter. Der er steder hvor der bliver reklameret med, at der anvendes marietidselolie øko i produktet, og når man så læser nede i Incien , ja så er det altså saflower oliens inci der står der. Ligeledes ser jeg rundt omkring  at der står at det er dansk marietidsel olie, og der vil jeg også tillade mig at tvivle på, at marietidselolie bliver produceret i Danmark.

Grunden til at dette ikke er særlig sandsynligt er, at netop Marietidsel dyrkes for at udvinde indholds og aktivstoffet silymarin. Det bruges meget i urtemedicin.  Og for at planterne opnår et højt indhold af netop dette aktivstof, så kræver det noget anderledes dyrkningsforhold end Danmark kan komme op med. Faktisk vokser den masser af steder i Europa  og Amerika mm. Men det meste af det der kommer med det højeste indhold af netop silymarin, er fra Argentina. Som har de optimale forhold for at fremme at det er højt.

Den jeg har er fra Østrig, fra økologisk dyrkning af planten der. Og den har sandsynligvis ikke så højt indhold af silymarin, som den fra Argentina. Men da den ikke skal bruges til lægemidler, men til kosmetik har det ikke den store betydning.

Så behøves vi der laver vores egne gode ting ihvertilfælde ikke lave de fejl som dem med deres meget dyre produkter nok ellers burde kunne betale professionelle rådgiverefor at sørge for de ikke lavede:)

Jeg er ret vild med marie tidselolien til både kropspleje og ansigtsprodukter. Ikke til de helt magre cremer og serum, der er den lidt for fed, men alle steder hvor man ellers ville bruge olier som mandel,- jordnød, avocado og lignende. Der får man efter min mening et lækrere færdigt produkt ved at udskifte med marietidselolien. Som både er økologisk og til en fornuftig pris.

Et af aktivstofferne i Marie tidsel er Silymarin. Det er en antioxydant, der kan beskytte mod frie radikaler der forårsager celleskader. Når det bruges i urtemedicin, er det fordi silymarin kan hjælpe til at regenerere skadet lever.

Den har endvidere højt indhold af: 

  • linolen syre (omega-6)
  • α-tocopherol
  • E-Vitamin

Dens fedtsyre fordeling er:

  • Myristinsäure / myristic acid % – 0,1
  • Palmitinsäure / palmitic acid % 6,0 – 10,0 8,3
  • Palmitoleinsäure / palmitoleic acid % – 0,1
  • Margarinsäure / margaric acid % – 0,1
  • Stearinsäure / stearic acid % 3,0 – 7,0 5,4
  • Ölsäure / oleic acid % 18,0 – 35,0 25,3
  • Linolsäure / linoleic acid % 48,0 – 64,0 53,4
  • α-Linolensäure / α-linolenic acid % < 1,0 0,2
  •  Arachinsäure / arachidic acid % 2,0 – 4,0 3,2
  • Eicosensäure / eicosenoic acid % < 1,5 0,9
  • Behensäure / behenic acid % < 3,0 2,3
  • Erukasäure / erucic acid % – 0,03
  • Lignocerinsäure / lignoceric acid % – 0,6
  • Nervonsäure / nervonic acid % – 0,03

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *