Lotus ekstrakt

26,00 kr.645,00 kr.

 

INCI: Glycerin, Aqua, Nelumbo nucifera Gaertn (Nelumbium nelumbo Druce), Preservative potassium sorbate (0,2-0,3%), Preservative Sodium benzoate (0,2-0,3%)

 

Oprindelse: fra ​​Nymphaceas; en familie af blomstrende planter, almindeligvis kaldet åkander (water lilies). Disse lever som rhizomatøse akvatiske urter i tempererede og tropiske klimaer rundt om i verden. Familien indeholder 5 slægter med omkring 70 kendte arter.

 

Sacred Lotus ekstrakt er udvundet af blomsterne af Nelumbo nucifera Gaertn

 

 

Andre navne: Lotus, hellig lotus, indisk lotus, kinesisk åkande

 

Botanisk info: En stor vandplante med store runde blade op til 90 cm i diameter, med enlige store duftende blomster af lyserød eller rødlig farve, kugleformede frugter, vokser bl.a. over hele Indien i damme og kan blive op til 1800 m højde.

 

Anbefalet dosering:
Anbefalet dosis er mellem 2% – 5%

 

 

Beskrivelse

 

Sacred Lotus ekstrakt er et vandopløseligt ekstrakt.

Vasoprotektor og venotonisk.

Anvendes i hudpleje-produkter.

 

Egenskaber ved anvendelse i opskrifter:

 • Aktivator af mikrocirkulationen
 • Toning
 • Generel stimulans
 • Antioxidant
 • Anti-aldring
 • Fugtgivende
 • Uden parabener

 

Botanisk info:

Sacred Lotus er en akvatisk rhizomatøs plante, den vokser op til en højde på omkring 2 m. Rødderne til hellig lotus er solidt plantet i mudderet under vandoverfladen og planten har lange stængler, hvortil bladene og blomster er vedhæftet. De store cirkulære blade svæver i overfladen og blomsterne over det. Den er afrundet, og bladene kan nå op til 50 cm i diameter. De første blade, der dukker op, få i antal, er flade og flyder på overfladen. De efterfølges af tykkere, tragtformede grønne blade med let bølgede kanter, der kan stå fra
50 cm til 2 meter over vandet. Blomsterstilken rejser sig over bladene.

Lotusblomster har mere end 20 kronblade. Blomsterne er solitære, store og parfumerede, med pink-rød-karmin kronblade. Midten af ​​blomsten har en kegleformet beholder. Frøene udvikler sig fra æggene placeret i den kegleformede beholder. Der er mange gule støvdragere omkring denne kegle.

Denne plante er hjemmehørende i de asiatiske troper, lotusplanten blev bragt til Kina og Egypten for tusinder af år siden. Fra Kina blev den taget til andre dele af Asien, herunder Japan og det nordlige Australien. Man mente tidligere at den tilhørte familien “Pond Lily” (Nenuphar), men lotus er nu en slægt for sig selv og er klassificeret i to arter; den sydlige Asiatisk lotus (Nelumbo nucifera) og den amerikanske lotus (Nelumbo lutea), afhængigt af den geografiske
fordeling.

Sacred Lotus ekstrakt er udvundet af blomsterne af Nelumbo nucifera Gaertn.

 

Kemien bag:

Blomster indeholder typisk flavonoider såsom hyperosid, quercetin, isoquercetin, kemferol-3 glucuronid, luteolin, quercetin-3-glucuronid og isorhamnetin glucosid.
Hellige lotusstøvdragere indeholder to isorhamnetinglycosider, betegnet som nelumborosid A og nelumborosid B, såvel som det tidligere karakteriserede isorhamnetin glucosid og isorhamnetin rutinosid (Hyun, 2006).
Den flygtige fraktion af lotusblomst er blevet analyseret ved gaskromatografi. 32 komponenter var isoleret fra støvdragerne, hvor de mest udbredte er 1,4-dimethoxybenzen og trans-caryophyllen.
Tredive komponenter blev isoleret fra kronbladene, de vigtigste var pentadecan, 1-pentadecen og -terpineol.
Frøene indeholder 10,6-15,9% protein, 1,9-2,8% lipider og 70-72% kulhydrater. De indeholder også saponiner, phenolforbindelser og mineraler. Roden indeholder 1,7% protein, 9,7% kulhydrater og alkaloider (nuciferin, romerin, O-nornuciferin, anonain, lirodenin, dihydronuciferin, pronuciferin, anneparin, N-methylcoclaurin og N-methylisococlaurin). Bladene indeholder også alkaloider (liensinin, isoliensinin,
neferin, lotusin, methylcoripallin og dimethylcoclaurin) og flavonoider.

 

Traditionel brug:

Lotus, en af ​​de ældste vandplanter på jorden, har blomstret i moser og damme længe før menneskets tid, og den er nævnt i gamle tekster som Det Gamle Testamente, Shi-King (Kinesisk Sangbog) og Kojiki (Japans gamle legender).
Dens japanske navn “hasu” stammer fra det japanske ord for “bikube” (hachisu), da dens beholder ligner en bikube. Lotusblomsten betragtes som en af ​​de smukkeste blomster på jorden, med en meget udsøgt duft. Og i Indien sammenlignes smukke kvinder ofte med en lotusblomst og kaldes Padmin, hvilket betyder “Lady of the Lotus“.
Lotus har længe været æret for sin inspirerende skønhed og duft.
Buddhismen lånte blomsten fra hinduismen. I buddhistisk kunst, når som helst Buddha vises i en vigtig prædiken, bliver han vist siddende på en lotuspiedestal. Buddhistiske skrifter opregner duft, renhed, delikatesse og skønhed som kendetegnene ved lotus. Indisk litteratur bugner af referencer til blomsten. Digtere har sammenlignet et smukt ansigt, fine lemmer og attraktive øjne med blomsten.
Te er aromatiseret med lotus i alle de traditionelle festivaler i Vietnam. I Egypten har planten været brugt til behandling af hoste og til at reducere slimudskillelse, og generelt som beroligende og kardiorespiratorisk tonic. Da roden bugner af alkaloider, har den en stimulerende virkning, især som en forsvarsmekanisme.

 

Kosmetiske egenskaber:

De aktiver, blomsten naturligt indeholder, er grundlaget for dens kosmetiske brug. Lotusekstrakt kan tilpasses til formulering af enhver form for kosmetisk produkt med specifik virkning på huden og håret som fugtgivende råvare, og kan bruges i alle produkter, hvor den virker som et anti-inflammatorisk element.
Flavonoider, de primære bestanddele af kronbladene af Nelumbo nucifera, er kendt for at have antioxidative egenskaber og antibakterielle bioaktiviteter.

Antioxidativ aktivitet
Denne aktivitet skyldes hovedsageligt flavonoiderne i Sacred Lotus-blomster. De kemiske kriterier for at etablere flavonoiders antioxidantevne er:

 • Tilstedeværelse af en O-hydroxyl struktur i B-ringen, som giver højere stabilitet til radikalformen og deltager i elektrondelokalisering.
 • En dobbeltbinding, i konjugation med den 4-oxo funktionelle gruppe i C-ringen.
 • 3- og 5-OH-grupper med 4-oxo-funktion i A- og C-ringene, der er nødvendige for at nå den maksimale antioxidantstyrke.

Fig.1. Generel struktur af flavonoider: Se varegalleribillede.

Flavonoidernes antioxidantaktivitet skyldes kombinationen af ​​deres jernchelaterende aktivitet og deres evne til at opfange aldringsfremkaldende frie radikaler (FR). Flavonoider kan hæmme oxidaser såsom lipooxygenase (LO), cyclooxygenase (CO), mieloperoxidase (MPO), NADPH-oxidase og xanthinoxidase (XO), hvilket forhindrer in vivo-dannelsen af ​​reaktivt oxygen arter (ROS) og organisk hydroperoxid. Derudover har det vist sig, at flavonoider hæmmer enzymer, der indirekte er involveret i oxidative processer, såsom phospholipase A2 (PLA2), og stimulere andre enzymer med velkendt antioxidant egenskaber, såsom katalase (CAT) og superoxiddismutase (SOD). Gennem disse mekanismer forstyrrer flavonoider spredningsreaktioner af frie radikaler og påvirker selve deres dannelse (Pérez Trueba G., 2003)

 

Udover at fjerne frie radikaler og hæmme oxidaseenzymer, kan flavonoider øge tilgængeligheden af ​​endogene antioxidanter og aktiviteten af ​​antioxidantenzymer. Derudover hæmmer de involverede enzymer i dannelsen af ​​ROS (Pérez Trueba G., 2003).
I en undersøgelse udført af Jung i 2003 blev antioxidantaktiviteten af ​​Nelumbo nucifera støvdragere evalueret for deres potentiale for at opfange stabile 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) frie radikaler, hæmme generering af total reaktive oxygenarter (ROS) og fjerner peroxynitrit (ONOO-).
Et methanol (MeOH) ekstrakt af støvdragerne fra N.nucifera viste stærk antioxidantaktivitet i ONOO-systemet, og marginal aktivitet i DPPH og total ROS systemerne, så blev derfor fraktioneret med flere organiske opløsningsmidler, som f.eks. dichlormethan, ethylacetat og n-butanol. Den acetatopløselige fraktion udviste stærk antioxidantaktivitet i alle testede modelsystemer (Jung, 2003).

Således anbefales hellig lotusekstrakt til at formulere produkter til at beskytte hår og hud mod oxidative skader.

Celleregenerering stimulerende aktivitet
Denne aktivitet skyldes kulhydratindholdet i hellig lotusblomstekstrakt. Disse er forbindelser af oligosaccharidet type, der virker ved at aktivere det uspecifikke immunsystem. De aktiverer Langerhans-cellerne på hudniveau og øger derfor produktionen af ​​cytokiner. Cytokiner virker først ved at fjerne rester af døde celler eller fremmede stoffer til organismen og efterfølgende aktiverende celleregenereringsfaktorer, der reparerer det vaskulære system med deraf følgende ilttilførsel til vævene. Derefter aktiverer de faktorer, der er involveret i syntesen af ​​kollagen og elastin. Efterfølgende celle-regenerering, og dermed stimulering af dette system, finder sted, hvilket resulterer i en anti-aldringsvirkning. På grund af sådan en celle-regenerering, er de også nyttige til anti-acne og anti-irriterende behandlinger.

Således anbefales hellig lotusblomstekstrakt også som regenererende, fugtgivende og blødgørende ingrediens i kosmetiske formuleringer.

Kropsskulptur aktivitet
Katekiner kan reducere kropsfedt hos mennesker. Således har Nagao et al. i 2005 undersøgte katekinernes effekt på kropsfedt-reduktion og forholdet mellem oxideret LDL og kropsfedtvariabler. Der blev udført et 12 ugers studie, hvor forsøgspersonerne indtog 1 flaske oolong te indeholdende 690 mg catechiner (aktiv ekstraktgruppe) eller 1 flaske oolong te indeholdende 22 mg catechiner (kontrolgruppe).

Kropsvægt, BMI, taljeomkreds, kropsfedtmasse og subkutant fedtområde var signifikant lavere hos de aktive udtræksgruppe end i kontrolgruppen. Ændringer i koncentrationerne af malondialdehyd-modificeret LDL var positivt forbundet med ændringer i kropsfedtmasse og totalt fedtareal i den aktive ekstraktgruppe.

Således anbefales hellig lotusekstrakt til at formulere kosmetiske produkter med kropsskulpturaktivitet, som f.eks. anti-cellulite behandlinger eller kropsopstrammende produkter.

Blodcirkulationsstimulerende aktivitet
Hovedaktiviteten tilskrevet flavonoider er at fungere som veneaktive midler, da de reducerer permeabiliteten og øger modstanden af ​​blodkapillærer. Flavonoider bruges til behandling af blodkarsygdomme som f.eks. åreknuder, kronisk venøs insufficiens (CVI), lav kapillær modstand osv. Deres beskyttende virkning skyldes deres høje affinitet for prolinrige proteiner, såsom kollagen og elastin. Disse proteiner er strukturelle komponenter i årer, således at deres nedbrydning svækker blodkarrene, hvilket inducerer ødem og hævelse af de nedre lemmer. Oral administration af flavonoider er blevet observeret at kunne effektivt forbedre kapillær modstand hos dyr. (Bruneton, J., 2001).

Således er hellig lotusekstrakt også til stor nytte i forbindelse med at formulere kosmetiske produkter med stimulerende blodcirkulation ejendomme.

 

Egenskaber:

 • Antioxidant 
 • Stimulering af celleregenerering
 • Kropsskulpturering
 • Blodstrømsaktiverende

 

Aktiver:

 • Flavonoider 
 • Kulhydrater
 • Katekiner
 • Flavonoider

 

Kosmetisk anvendelse:

 • Anti-aldring
 • Beskyttelse af hårfarve
 • Foto-beskyttelse
 • Anti-aldring
 • Anti-acne/anti-irritation behandlinger
 • Anti-cellulite
 • Opstrammende
 • Stimulerende for blodcirkulationen

 

Anbefalet dosering
Anbefalet dosis er mellem 2% – 5%

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,