Kpangnan butter

30,00 kr.560,00 kr.

 

INCI: Pentadesma butyracea seed butter

 

Oprindelse: Togo (Vestafrika) Elfenbenskysten

 

Udtrækning: Smørret er udvundet af frøene fra træet Pentadesma butyracea.

 

Ekstraktionsmetode: Frøene ristes, presses og filtreres derefter. 

 

Udseende: Kpangnan butter er et blødt, pudret nøddesmør, der smelter ind i huden og giver huden en tør, silkeblød følelse uden at være fedtet. Det har en flot gul klar farve.

Det uraffinerede smør er lysegult i farven. Det er en ægte butter, og ikke en hydrogenerated eller blandet.

 

Duft: Kpangnan Butter har en let nøddeagtig aroma.

 

Smeltepunkt:  ca. 35 grader

 

Holdbarhed: 18 måneder – 3 år

 

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt; max 20-22 grader. Opbevares væk fra direkte sol og i en fast bøtte.

 

Kpangnan butter er især velegnet til:

  • Muskelsalve
  • Lotion
  • Cremer
  • Bodybutter
  • Læbepomader
  • Lotionbarer
  • Sæber
  • Hårbalsam
  • Deodoranter

 

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Kpangnan butter, uden for Afrika også kendt som gylden sheabutter, er lysegul og har en mild nøddeagtig, let jordagtig typisk lugt. Den er blød, med en fast tør tekstur, og smelter let.

Dette sjældne smør udtales “pan-yan” og har en fast, pulveragtig tekstur ved stuetemperatur og smelter derfor let ved kontakt.

Kpangnan Butter har lignende fordele som sheasmør. Det bruges ofte i kosmetik og hudplejeprodukter som filmdanner, konsistensforstærker og blødgøringsmiddel.

Kpangnan butterens aroma er mild, nøddeagtig og røget (a la en blanding af kakao og sheasmør). Kpangnan butter er mere fugtgivende end shea butter, og har også en varmende effekt, hvilket i tillæg med dets høje stigmasterolindhold gør det populært til led- og muskelsalve.

Det er et rent og ægte produkt, der behandles på samme måde som sheasmør, men med færre trin involveret i forarbejdningsprocessen.

Kpangnan- og sheasmør er udvundet af to forskellige træarter og har mærkbart forskellige dufte, udseende og teksturer. En egenskab, der er unik for kpangnan-smørret, er dets høje stigmasterolindhold (omkring 45% af sterolindholdet). Stigmasterol er det sterolumættede vegetabilske fedt, der normalt findes i plantedele såsom calabar, sojaolie, rapsolie og kakaosmør. Stigmasterol bruges som basismateriale til fremstilling af syntetisk progesteron, men har i forskning vist sig at have andre interessante egenskaber.

Butteren udvindes af frøene fra træet Pentadesma butyracea. Den vildtlavede, uraffinerede kpangnan butter er produceret i en tidskrævende proces fra træerne der vokser i tætte skove, ved flodbredder og på savannen i Vestafrika. Træet bærer store røde blomster, der giver spiselige bær, hvis frø bruges til at lave dette smør.

Høsten og fremstillingen af ​​denne butter udføres normalt af kvinder til deres eget familiebrug. Udviklingen af ​​denne sektor giver kvinder mulighed for at generere yderligere indkomst og dermed øge deres autonomi over tid. At træet efterhånden har tiltrukket sig mere interesse, hjælper også med at forbedre bæredygtigheden og forhindre skovrydning.

Anvendelsesmuligheder:

  • Hudplejeprodukter – pisk f.eks. en dekadent, ultrafugtgivende body butter op med kpangnan butter og kokosolie.
  • Lindring af ømhed i kroppen /muskelsmerter – lav f.eks. en plejende salve med kpangnan butter, olie og en smule bivoks.

Vegansk og Cruelty-free.

Natrue og COSMOS certificeret/godkendt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,