Kiesel ler / Silica

22,00 kr.285,00 kr.

 

INCI: Silica / Kieseljord (Terra silicea, Siliciumdioxid)

 

Oprindelse: USA

 

Indsatsmængde: 5-50 %

 

Udseende: Meget fin blød konsistens. Hvid.

 

Duft: Ingen

 

 

Beskrivelse

 

Kiesel ler er en “grovere” version af Kieselsyren, som også kaldes Silica. Silica er meget brugt til at styrke hud, hår og negle.

Silica, som Kiesel også kendes som, er naturligt fundet i sten, ler og mineraler. Kiesel er i sig selv et naturligt mineral af Siliciumdioxyd. I jorden findes dette mineral ofte som hvide klumper, der kan forveksles med kridt. Det er dog derimod klumper, der stammer fra kieselsvampe, og disse findes typisk i kalkaflejringer, f.eks i moræneaflejringer. Og findes f.eks også som en bestanddel af levende kieselalgers skal. Men udvindes ikke af det. Det kieseller der er tilgængeligt er udelukkende udvundet af undergrunden.

 

Det er oftest kieselsyre typen, man finder i hudpleje – og makeup, mens kiesel leren, som er grovere oftere bruges i produkter, som f.eks. bodyscrub og ler – og muddermasker til både kroppen og ansigtet.

Kiesel ler kan, ligesom kieselsyre, anvendes som en “gelling-agent”. Kiesel lers evne til at absorbere fugt, gør den meget velegnet at anvende i produkter som deodoranter og tørshampoo.

Kiesel ler, såvel som kiesel syre o anvendes ofte i masker, og er med til at absorbere overskydende fedt fra huden sammen med de andre lertyper der bruges til den type produkt. Her er det dog, at kiesel ler bliver meget interessant. I forhold til alle andre lertyper, har den en vægtfylde der er under halvdelen af de andre. Det betyder kort sagt at det er en meget let og lidt luftig lertype. Den kan føles nærmest lidt som talkum, men stadig med mere struktur end den.Og samtidig lidt silkeagtig blød. Så når bruges sammen med de mere tunge lertyper til f. eks en maske, så får man et færdigt produkt der føles blødere og lettere på huden.

Vi fødes egentligt med et meget højt niveau af Silica i kroppen, men ligesom med collagen, mister vi en del af den Silica, vi har i os, som bliver udstødt gennem vores porer. Det betyder som oftest, at vi som meget andet, er nødt til at tilføre det gennem vores skønhedsrutiner.

 

Silica er bredt anvendt i hudpleje og i alt lige fra makeup til bodyscrubs. Silica er kendt for at være anti-inflammatorisk og er med til at skabe et produkt, der tilføjer en lækker tekstur og følelse på huden.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...