Jordbærkerne olie, koldpresset

25,00 kr.875,00 kr.

 

INCI: Fragaria Ananassa Oil / CP 

 

Oprindelse: Europa

 

Udtrækningsmetode: Koldpresset og filtreret mildt.

 

Udseende: Flot dyb grøn farve.

 

Duft: Lækker frisk frugtrig jordbær-duft.

 

Koldpresset jordbærkerne olie. Udvundet af jordbærkernerne.
Meget mager olie. Føles lidt tør. Optages meget hurtigt af huden.

 

Den lille 30 ml flaske er i glas. Ligeså er 30 ml flasken med pipette og roll on flasken i glas. 

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

 

Hvert år i maj måned produceres den første nye portion olie af høsten af jordbær. Og løbende så længe jordbærhøsten er i gang fremstilles den her lækre olie. Det er ikke en olie jeg bestiller de store mængder af, fordi jeg foretrækker at købe den i mindre mængder, selvom det er lidt dyrere, for at kunne have den så frisk som muligt.

Hvor den tidligere kom fra USA kommer den nu fra Europa. Hvilket også er at foretrække, når muligt.

 

Jordbærkerneolie er en koldpresset olie. Som de fleste bærfrø olier, har den en skøn let textur, og en let sød og syrlig aroma.
En af de dyre olier, men det siger næsten sig selv, når man tænker på størrelsen af jordbærrets frø, og hvor mange der skal til for at lave en liter af olien.’
Den er meget let optagelig, en af de olier man kalder “tør”. Det samme er hybenkerneolie, men jordbærkerneolie er endnu lettere optagelig end hybenkerneolien.
Den er meget rig på linolen og alpha linolen syre. Dette er essentielle fedtsyrer, og del af Omega -3 gruppen. Jordbærkerneolie indeholder en antioxydant kaldet ellagic syre. Dette er en antioxydant type, der kun findes i plante føde. Og i store mængder i jordbær.

Indholdet af denne Antioxidant, gør den til en af de olier der har en meget høj grad af  modstand mod oxidativ nedbrydning og forbliver derfor effektive i produktformuleringer. Det er absolut en af de væsentligste egenskaber for en olie, til gode hudplejeprodukter, der skal blive ved at virke og ikke Oxydere og dermed lave skader på huden.

 

Forskere i Korea lavede i 2009 undersøgelser vedrørende ellagic syre, der viste at tilførsel af dette til huden, formindskede nedbrydningen af collagen under huden og bevarede hudens udseende mere ungdommeligt.
Ellagic syre har også en anti- inflammatorisk effekt på huden, og forebygger skader fra ultraviolet lys.
Kort viste studierne, at hudprodukter der indeholdt elagic syre, gav mange fordele som at mindske rynker, fremme hudens dannelse af collagen, og yde beskyttelse mod UV stråling.
Undersøgelserne viste også, at jordbærkernerne indeholdt mange flere helse fremmende effekter, end nogen anden del af denne frugt.

 

Fedtsyreprofil for olien: 

Palmitic 2.0 – 6.0
Palmitoleic <0.5
Stearic <4.0
Oleic 8.0 – 15.0
Linoleic 44.0 – 54.0
Alpha Linolenic 28.0 – 38.0
Gamma Linolenic <0.5
Arachidic <3.0
Behenic <0.5
Lignoceric <0.5

 

Velegnet til: 

  • Magre ansigtcremer
  • Magre serum og gel typer
  • Øjencremer
  • Ansigtsolie blandinger og ren til ansigtsolie
  • Luksus hudpleje af al slags

 

Der kan i perioder forventes lidt ventetid på den, når den er bestilt, da det er en olie vi vælger at købe lidt dyrere og så mindre hjem af ad gangen, da det ikke er en af de olier der sælger lynhurtigt, og således sikre en god holdbarhed på den, når den bliver solgt. 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , , , ,

Comments are closed.