Illipe butter, ægte / Hvid

45,00 kr.360,00 kr.

 

INCI: Madhuca Neriifolia Seed Butter

 

Oprindelse: Vildt dyrket fra Borneos regnskove.

Udvindes af nedfaldne tørrede nøddekerner.

 

Udtrækning: Koldudvundet. Dette er en af virgin butter. Den her type er den såkaldt ægte rene illipe butter, men den er hydrogenated. Derfor noget lavere smeltepunkt og blødere konsistens. Men den er ikke blandet med andre butter. Den såkaldt “falske” Illipe butter har et inci-navn der hedder Shorea Stenoptera og når den kommer i sin rene form  er det i mere faste og hårde klumper. Den falske illipe butter har et smeltepunkt højere end kakaosmørs, og det gør den til den butter med det højeste smeltepunkt.

 

Udseende: Beige-agtig. Lidt fin svag / speciel nødde-agtig duft.

 

Smeltepunkt:  24-28 grader

 

Opbevaring: Kan opbevarer på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.

 

Når man mætter olien helt med hydrogen / brint, så kan man også ændre selve dens molekylære opbygning, således at fra at bestå af  de skadelige transfedtsyrer, så ændres det til mættede fedtsyrer.

 

 Velegnet til / dosering:

  • ren kropsbutter / Massage ~ 100%
  • tilsætning til cremer/lotions ~ 2-20%
  • Balms ~ 5-100%
  • Tilsætning til sæber ~ 3-12 %
  • Hårprodukter ~ 1-5 %

 

Bemærk: Denne butter er nøjagtig den samme som den gule illipe butter. Grundet forskellige batches og evt. forskellig høst, er denne butter gul men absolut ligeså lækker og skøn som den gule illipe butter.

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Om:

Den ægte illipe butter bruges ofte i stedet for både ghee og kokosfedt. Den har nogle meget hudblødgørende egenskaber, og da den er meget blød i konsistensen på grund af ret lavt smeltepunkt, bliver den hurtigt optaget. Dens tekstur minder meget om sheabutters.

Den er meget velegnet til den modne hud, da den genopbygger hudens elasticitet.

Den er velegnet til både tør og fedtet hud fordi den både er meget mager som kokosfedten, og blødgør uden at overfedte i huden.

Den er meget velegnet til at bruge til de fleste typer produkter ligesåvel som den kan bruges som den er.

En butter er en hydrogenated olie. Det vil sige en olie der bliver fyldt med Hydrogen/brint og bliver så at sige fuldt  mættet med det, og på den måde ændrer form fra en olie der for de fleste oliers vedkommende er flydende det meste af tiden, til en butter der har en fast konsistens hele tiden. Når man fylder hydrogen/brint ind i en olie, så sker der udover at den ændrer form, også en ændring i andre aspekter ved den. F.eks. har en butter en betydelig længere holdbarhed end selve olien har.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,

Comments are closed.