Sæbebær, flydende

39,00 kr.524,00 kr.

 

INCI: Aqua, Saponins fra Sapindus Mukorossi-ekstrakt / sæbebær

 

Indsatsmængde: 1 – 10 %

 

Udseende: Klar  flydende

 

Opløselighed: Vandopløselig

 

pH: 9,5 – 11,5

 

Jeg har taget denne vare hjem, fordi den lød super interessant, men er meget i tvivl om det er en råvare der er brug for. Nu har jeg netop sat prisen ned til ren indkøbspris og begrænset mængden, og ville være glad for feedback på den.

Da det er en lidt dyr vare, giver den mest mening at bruge til pleje/rense produkter til ansigtet og hals, og ikke så meget mening til en shampoo eller håndsæbe, da den der vil fordyre slut produktet ret meget.

 

 

Beskrivelse

 

Sæbebær er en del af sæbebærslægten (Sapindaceae), som består af omkring 12 buske og træer, der hører hjemme i tropiske og subtropiske regioner i Asie, USA og småøer i Stillehavet. Blomsterne er grønlige og hvidlige, og det lædrede bær indeholder op til 37% saponin, som skummer op i vand og gennem mange, mange år blevet anvendt som sæbe i nogle tropiske regioner.

Sæbebærret får sit navn fra det ikke-toksiske og naturlige kemikalie i bærrene kaldet Saponin. Saponin er overfladeaktive glykosider, som findes i flere planter, og som har evnen til at danne sæbe-emulsioner i vand.

 

Flydende sæbebær kan anvendes til at tilsætte til et produkt for en mere blødgørende effekt på slutproduktet. Den kan ikke stå alene, det giver den ikke i sig selv skumeffekt nok til, så kan kun anvendes som et sekundært overfladeaktiv for at give produktet mere blødt skum.

OBS: Produktet er flydende.

 

Forslag til produkter: 

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,